24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKoronavirüsYaz tatili koronavirüsten korunarak nasıl geçirilir?

Yaz tatili koronavirüsten korunarak nasıl geçirilir?

İçerikleri

Seyahat Esnasında Maske Takın

Yaz tatiline giderken ister kendi aracınızda seyahat edin, isterse toplu ulaşım aracında seyahat edin hiç fark etmez. Maskenizi mutlaka takın. Yolculuğunuz saatlerce sürse de maskenizi kesinlikle çıkarmayın. Unutmayın ki istikameti tatil olan bir araçta insanlar, yalnız başlarına seyahat etmez. Araç içerisindeki dar alanda bulunan 3-4 kişinin ise virüse birbirine yayma riski çok yüksektir. Ayrıca özel aracınızla seyahat ediyorsanız her iki saatte bir aracınızın camını açarak içeriyi havalandırın ve araç içerisinde tütün mamullerini kesinlikle kullanmayın.

Toplu Ulaşım Araçlarında Sosyal Mesafeye Dikkat Edin

Toplu ulaşım aracında seyahat ederek yolculuk yapacaksanız seyahat edeceğiniz aracın oturma düzeninin yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlere göre düzenlenip düzenlenmediğine dikkat edin. Yüzde 50 kapasite ile çalışan toplu taşıma araçlarında yan koltuğunuz, diğer yan tarafta bulunan koltuk ile ön ve arkada bulunan koltuklar boşsa sosyal mesafe kuralı sağlanmış demektir. Seyahat edeceğiniz toplu taşıma aracında sosyal mesafe kurallarına riayet edilmişse maske takmadan seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz. Aksi takdirde seyahat boyunca maskenizi kesinlikle çıkarmayın.

Kalabalık Ortamlara Dikkat Edin

Yaz tatili sürecinde kalabalık ortamlarda bulunmamaya çok dikkat etmelisiniz. Özellikle yaz tatilinin vazgeçilmezi olan deniz ve havuzun tadını çıkarırken, sosyal mesafe kuralına ve hijyen kurallarına dikkat ederseniz salgın riskini asgariye indirmiş olursunuz. Ayrıca güneşlenmek ve dinlenmek için kullanılan şenzlongların sosyal mesafe kuralına göre tertip edilmiş olmasına çok dikkat edin. Her ne kadar virüsün suyla geçmediği bilinse de tenha yerlerde yüzmeyi tercih edin. Böyle bir imkan yoksa da yüzerken sosyal mesafeyi mutlaka muhafaza edin.

Açık Havada Maskenizi Mutlaka Takın

Yaz tatili sürecinde yürüyüş yaptığınız, piknik gibi etkinliklerde bulunduğunuz, alışveriş yaptığınız ve otel görevlileriyle muhatap olduğunuz zamanlarda maskenizi mutlaka takın. Ayrıca piknik yaparken sadece kendi ailenizle yapmaya çok dikkat edin. Otel tarafından animasyon benzeri toplu etkinlik düzenlenmişse de kesinlikle katılmayın. Yürüyüş yaptığınız zamanlarda yanınızda sadece bir kişi olmasına dikkat edin. Unutmayın ki kalabalık ne kadar artarsa, salgın riski de o kadar artar.

Çocuklara Salgın Tedbirlerini Öğretin

Her anı hareketli geçen çocuklarımızın salgın tedbirlerine uymasını çok istesek de bunun kolay bir şey olmadığının farkındayız. Çocuklarımızı sürekli gözetim altında tutarak takmamakta direndikleri maske ve hijyen kurallarını onlarda alışkanlık haline getirmeliyiz. Özellikle el yıkamayı çocuklarımıza öğreterek bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamalıyız. Her yere dokunan çocuklarımız için el hijyeni çok önemlidir. Ayrıca aileler, yaz tatilinde çocuklarının grup oyunlarına ve grup eğlencelerine katılmalarına kesinlikle izin vermemelidir.