20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiyetYaz sıcaklarında zayıflamak isteyenler için 10 meyve!

Yaz sıcaklarında zayıflamak isteyenler için 10 meyve!

Yazın tatil için zayıflamak herkesin hayali olsa da yazın bunaltıcı sıcaklarında aşırı kilo, kendini her zamankinden daha fazla hissettiriyor. Bu nedenle yazın kilo verme isteği her zamankinden daha fazla oluyor.

İçerikleri

Yazın bunaltıcı sıcaklarında kilonun verdiği rahatsızlıktan zayıflayarak kurtulmak isteyenler için yaz meyveleri tam bir ilaç niteliğinde. Üstelik bu kilo verdiren meyveler, kilo aldıran meyvelerle kıyaslandığı zaman sağlığa çok daha yararlı. Yaz sıcaklarında meyve yiyerek zayıflamak isteyenler için işte kilo verdiren 10 meyve!

Kayısı

İçeriğinde bol miktarda mineral barındıran kayısı, vitaminler açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Kilo vermede önemli bir yardımcı olan kayısı, selüliti de engellediğinden dolayı hem cilde, hem de sağlığa dost bir meyvedir.

Avokado

Metabolizmayı hızlı çalıştıran avokado, hem erkeklerde hem de kadınlarda kilo verilmesinden sorumlu olan testosteron hormonunu artırdığından dolayı kilo vermek isteyenlerin bir numaralı meyvesidir.

İncir

İçeriğinde barındırdığı doğal şeker sayesinde uzun süre tok tutucu özelliği olan incir, iştahı da kestiği için kilo vermede önemli bir yardımcıdır.

Kiraz

20 adet kirazın bir aspirine eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca kirazın içeriğindeki antosiyanin ağrı kesici etki yapar. İdrarı da söken kiraz, yazın bunaltıcı sıcaklarında hem serinletir, hem de kilo verdirir.

Karpuz

Vücutlarındaki selülitle başa çıkamayanlar için içeriğinde bol su barındıran karpuz, tam bir ilaçtır. Ancak karpuzu tüketirken, tüketilen miktara çok dikkat etmek gerekiyor.

Limon

Her sabah 1 bardak suyun içerisine limon sıkılıp içilirse vücuttaki yağ birikimi engelleneceği gibi yağların vücuttan atılması da hızlanır.

Şeftali

Sindirim sorunu yaşayanlar ve metabolizması yavaş çalışanlar, rahat sindirim yapılmasını sağlayan ve metabolizmayı hızlı çalıştıran şeftaliyi tüketmeyi ihmal etmemelidir. İdrar söktürücü özelliği olan şeftalinin içeriğinde C, A ve B3 vitaminleri ile potasyum ve folik asit bol miktarda bulunmaktadır.

Elma

Yaz mevsiminde en iyi kilo verdiren meyvelerden biri yeşil elmadır. Yeşil elmanın içerisinde bulunan vitaminler ve bitkisel enzimler, vücuttaki yağları yakar.

Kavun

200 gram kavunun içeriğinde 60 kalori vardır. Posa oranı yüksek olduğundan dolayı kan şekerini düşürür. Uzun süre tok tutma özelliği olduğundan yaz sıcaklarında kilo vermek için ideal bir meyvedir.

Muz

Yeme isteğinizle bir türlü başa çıkamıyorsanız çözünür posa oranı yüksek olan muz tüketmeyi mutlaka tercih etmelisiniz. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve uzun süre tok tutma özelliği olan muzun, kahvaltıda tüketilmesi sağlık için daha faydalıdır.