28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYara izi kapatma estetiği nedir, nasıl yapılır?

Yara izi kapatma estetiği nedir, nasıl yapılır?

İçerikleri

Yara izleri ömrümüzün herhangi bir anında bizi bulabiliyorlar ve bunda bazen bizim dikkatsizliklerimiz, bazen de tamamen talihsizliğimiz rol oynuyor. Özellikle bıçakla yaralanma, trafik kazası ve kavgalar gibi faktörler sonucunda vücudumuzda taşımayı istemediğimiz yara izleri ortaya çıkıyorlar ve bunların neticesinde onları bir ömür taşımamız gerekiyor. Bazı estetik operasyonlarda da dikiş izlerinin kalabilmesi nedeniyle yara izi kapatma estetiği konusunda tüm aklınızda kalabilecek sorulara yanıt vermeye çalıştık.

Estetik ameliyatlar neticesinde ortaya çıkan yara izleri, deride kesik açılmasından dolayı oldukça doğallar ancak uzmanlar bu izlerin olabildiğince ortadan kaldırılabilmeleri için mücadele gösteriyorlar. Estetik operasyonlarda kesikleri olabildiğince vücudun en görünmeyen yerinden atan estetisyenler, bunun yanında dikişleri de estetik dikiş adı verilen bir yöntemle attıkları için, operasyonlardan sonra dikkat çekici bir yara izine rastlamak neredeyse imkansız. Ancak illa ki vücudun bir yerinde ufak da olsa bir iz kalacağı kesin. Dolayısıyla bu konuda hassasiyeti olanlar doktorlarıyla detaylı olarak görüşmeliler.

Çeşitli kaza ve yaralanmalar neticesinde ortaya çıkan yara izleri ise bambaşka bir konu. Zira bazen oluşan yaralara estetik bir dikiş atılması mümkünken, bazen de koşullardan dolayı yarayı hızlıca iyileştirecek bir şekilde müdahalede bulunmak gerekebiliyor. Bunun sonucunda pek çok kişide özellikle büyük yaralar neticesinde dikkat çekici yara izleri kalabiliyor. Buna bir de dikişi atan kişinin tecrübesizliği eklendiğinde, uzun yıllar bireyleri rahatsız eden yara izleri ile yaşamak mecburi hale gelebiliyor.

Estetik cerrahide uygulanan yara izi kapatma operasyonlarında, yaranın izinin kaldığı bölge yeniden kesiliyor ve bu bölgeye estetik dikişler atılıyor, eğer gerekliyse yağ enjeksionu, silikon kullanımı, pomadların uygulanması gibi diğer çözümler de bu işleme eklenerek olabildiğince görünmeyecek ve dikkat çekmeyecek bir sonuç alınması hedefleniyor.

Operasyonlar genellikle lokal anestezi altında uygulanıyorlar işlemlerin ardından tam olarak iyileşme süreci 2 yılı bulabiliyor. Ayrıca yara izi estetiği sonucunda yara izlerinizden tamamen kurtulmanız yine de mümkün olmaz fakat çok geniş ve kabarık yara izlerinde belirgin iyileşmeler ortaya çıkar. Bilhassa ince jilet kesiklerinde güzel sonuçlar alınamazken, ciddi miktarlarda derinin koptuğu büyük yaralanmalarda sonuçlar çok daha başarılı olur.