25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYanak sarkması nedir, neden olur? Doğal çözümler neler?

Yanak sarkması nedir, neden olur? Doğal çözümler neler?

Yaşlılık etkilerinden birisi olan yanak sarkması nedir, neden olur? Yanak sarkmasına doğal çözümler haberimizin detayında.

İçerikleri

Yanak sarkması nedir neden olur doğal çözümleri, Yanak sarkmasının pek çok nedeni bulunuyor. Neyse ki söz konusu sarkmanın doğal yollar ile çözümü de mümkün. Özellikle kadınların korkulu rüyalarından birisi olan yanak sarkmaları kısa sürede hayatı zindan edebilir.

Yanak sarkmaları, kırışıklıklar gibi cilt sorunları kısa sürede yaşlanma görüntüsüne kavuşmanıza neden olabilir. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için doğal çözümler bulunuyor. Her ne kadar doğal çözümler olsa da güzellik salonlarında da bu sorunlardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Yanak sarkmaları neden olur diye düşünüyorsanız sıralayacağımız nedenleri mutlaka incelemelisiniz. Söz konusu nedenler hayatınızda varsa bu konuda önlemler alarak yanak sarkmasının yenilenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Yanak Sarkmaları Neden Olur?

Yanak sarkmaları neden olur? Yanak sarkmaları dış etkenlere bağlı da olabilir beslenme nedenleri ile de ilgili olabilir. Bu konuda vereceğimiz söz konusu neden listesini kendinizde arayın. Bulduğunuz yanlış olanları düzelterek yanak sarkmasının tekrarının önüne geçebilirsiniz.

  • Yağ oranı düşük besinlerle beslenme.
  • Yanlış ve yetersiz uyku.
  • Çok stres.
  • Günlük su içme oranından daha az su içmek.
  • Yetersiz ve yanlış beslenme.
  • Sürekli güneş ışınlarına maruz kalmak.
  • Ani verilen kilolar.

Söz konusu nedenlerden sizlerde de var mı? Eğer cevabınız evetse bu nedenleri en kısa sürede değiştirmekte fayda var. Aksi halde tedavi sonrasında yanak sarkmasının tekrar etmesi olası. Sadece yanak sarkmaları da değil yüzünüzde kırışıklıklara da neden olabilmekte bu nedenler.

Yanak Sarkmasına Evde Doğal Çözümler

Yanak sarkmasına evde doğal çözümler. Hayatınızı zinden edebilecek güçte olan ve psikolojik olarak çekmenize neden olabilecek yanak sarkmasının evde doğal bir çözümü bulunuyor. Hatta birden fazla çözümü bulunuyor.

Vereceğimiz çözümler neredeyse herkesin evinde bulunabilecek malzemelerden oluşmakta. Bunun yanı sıra sadece bir kimyasal içerikli önerimiz olacaktır. Söz konusu çözüm yöntemlerini uyguladıktan bir hafta sonra göz görülür ve ciddi anlamda işe yarayan sonuçlar elde edebileceksiniz.

  • Salatalık maskesi.
  • Yumurta akı maskesi.
  • Retin A içerikli kremler.

Salatalık maskesi ile yanak sarkmasına çözüm

Salatalık maskesi ile yanak sarkmalarından kısa sürede kurtulabilirsiniz. Söz konusu salatalık maskesi iki malzeme ile yapılmakta ve malzemeler neredeyse herkesin evinde bulunuyor.

Bir kabın içerisine orta boy salatalığı önce soyun ardından rendeleyin. Daha sonra üzerine bir kaşık yoğurt ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Sürülebilir bir kıvam elde ettiğinizde maskeniz hazır demektir. İsteğe göre içerisine birkaç damla zeytinyağı da damlatabilirsiniz.

Elde etmiş olduğunu salatalık maskesini yüzünüzün her yanına uygulayabilirsiniz ya da sadece sarkma olan böyleye uygulayabilirsiniz.  Uygulama işleminden sonra en az 15 dakika yüzünüzde beklemesi gerekiyor. Bekleme işleminden sonra ılık su ile yüzünüzü tahriş etmeden durulama işlemine geçiş yapın. Söz konusu maskeyi iki günde bir yaparak bir haftanın sonunda yanak sarkmasından büyük oranda kurtulabilirsiniz.

Yumurta akı maskesi ile yanak sarkmasından kurtulmak

Yumurta akı maskesi ile yanak sarkmalarından kurtulmak. Söz konusu yumurta akı maskesi ile kısa sürede sarkmalardan kurtulmak mümkün. Salatalık maskesi gibi kolay hazırlanışı sayesinde güzellik sektöründe olukça tercih edilen maskelerden sadece birisi.

Yumurta akı maskesini hazırlamak için bir kabın içerisine iki adet yumurtanın akını alın. Daha sonra aldığınız akı çırpıcı ile iyice çırpın. Köpüren yumurta akının üzerine taze kesilmiş yarım limonu sıkın. Sıkma işleminden sonra son kez karıştırarak homojen dağlım olmasını sağlayın.

Yumurta akı maskesini sarkan ve kırışıklık oluşturan her alana uygulayabilirsiniz. Uygulama işleminden sonra 15 dakika kadar yüzünüzde duran maskesi ılık su yardımı ile temizleyin. Temizleme sırasında nazik davranmanı ve cildinizi tahriş etmemeniz oldukça önemli.

Söz konusu yumurta akı maskesini haftada iki defa uygulayarak ikinci haftanın sonunda sarkmalardan ve kırışıklıklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Yanak sarkmasını toparlayan maske tarifi

Yanak sarkması nedir, neden olur? Doğal çözümler neler?