Ana SayfaDiyetYağlardan kurtaran diyet nasıl olmalı? Sağlıklı yağ yakımı için tüyolar

Yağlardan kurtaran diyet nasıl olmalı? Sağlıklı yağ yakımı için tüyolar

İçerikleri

Kilo Vereyim Derken Sağlığınızdan Olmayın

Tartımız bize verdiğimiz kiloları göstermesine rağmen vücuttan attığımız yağ yerine sudur. Vücudumuzda su ile birlikte mineralleri de kaybederiz. Tek besin içeren düşük kalorili diyetlerle kilo vermeye çalışırsak asla kilo veremeyiz. Metabolizmamızı yavaşlatmakla da kalmaz yetersiz beslendiğimiz için vücudunuza gerekli vitamin, protein ve karbonhidratı alamaz ve vücudumuzun sağlığını olumsuz yönde etkilemiş oluruz. Doktor kontrolünde olmadan kendimizce yaptığımız diyetler kilo vermemize değil aksine daha çok kilo alıp umutsuzluğa düşmemize neden olur. En çok yapılan hatalardan biri de hızlı zayıflamak için yapılan şok diyetler.

Şok Diyetler Yerine Sağlıklı Diyetleri Tercih Edin

1 ayda 20 kilo gibi vaatler vücudumuzun dengesini hızlıca bozarak alzheimer hastalığına bile sebep olabiliyor. Uzmanlarımıza göre sağlıklı bir insan 1 haftada 1 kilo verebilir bu da ayda sağlıklı bir şekilde 4 kilo vermeye tekabül eder. 1 ayda 10-20 kilo gibi vaatlerle vücudumuzu tehlikeye atmamak en akıllıca davranış olur. Düzensiz beslendiğimiz takdirde ayrıca vücudumuzun dengesi bozularak kabızlık sorunlarına da yol açabiliyor. Yaptığımız sağlıklı bir diyette lif ağırlıklı beslenmeli, sabahları kahvaltı öğünümüzü atlamamalı ve mutlaka diyetimizde meyveye yer vermeliyiz.

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Edinin

Yaptığımız diyet ile sağlıksız beslenme düzenimizi değiştirmeyi amaçlamalıyız ve bu diyet günlük kalori ihtiyacımızı karşılayan bir diyet olmalıdır. Diyetimizi uygularken aynı zamanda kan şekerimizi dengede tutmak da önemli. Bunun için sık sık ve azar azar yenmeli ve günde 3 litre su tüketmeliyiz. Bu şekilde metabolizma hızımızı arttırarak sağlıklı ve kontrollü bir şekilde kilo veririz.

Yağ Yakımı İçin Fiziksel Aktivite Şart

Tabi sadece sağlıklı beslenme yetmiyor. Beslenmeye dikkat ettiğimiz kadar fiziksel aktiviterimizin de hayatımızda yer alması gerekiyor. Yaptığımız diyet bizi hiçbir zaman aç bırakmamalı, her öğünümüzde mutlaka çeşitlilik olmalı ve bizi daima zinde tutmalıdır. Yediğimiz öğünlerdeki besinler asla kızartma ve kavurma tarzı olmamalı, haşlama ve ızgara olarak pişirme yöntemleri tercih edilmeli ve bunun yanında yediğimiz lokmalar ağızda iyice çiğnenerek yutulmalıdır. Daima hayvansal yağlar yerine bitkisel yağlar tercih etmeliyiz.

Uzman Gözetiminde Sağlık Kontrolünden Geçin

Sağlıklı kilo vermek için önce detaylı bir sağlık kontrolünden geçmeliyiz. Doktorumuz bize en uygun diyeti hazırlayacaktır. Beyaz ekmek yerine çavdar, kepekli, tam buğday ekmekleri gibi lif açısından zengin ekmekleri tercih etmeliyiz ve porsiyonlarımızı daima küçük tutmalıyız.