28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKoronavirüsVücudun ürettiği antikor, koronavirüse karşı koruyuculuk sağlıyor mu?

Vücudun ürettiği antikor, koronavirüse karşı koruyuculuk sağlıyor mu?

İçerikleri

Koronavirüs enfekte olduktan sonra, vücutta üretilen antikorların ne kadar koruyucu etkisinin olduğunun tespit edilerek, bu konudaki büyük sırrın çözülmesi için İzlanda’da yapılan araştırmaya üniversiteler, sağlık çalışanları ve hastaneler destek verdi. Araştırmadan oldukça çarpıcı sonuçlar elde edildi. Koronavirüsle savaşmak için vücutta oluşan antikorların, tanı konduktan sonra en az 4 ay süreyle koruyucu etkisi olduğu belirlendi.

Uzmanlar Ne Diyor?

Araştırmadan elde edilen bulguları yayımlayan ‘New England Jounal of Medicine’ isimli dergiye açıklamalarda bulunan Harvard Üniversitesi ve ABD Uusal Sağlık Enstitüleri’nde görev yapan uzmanlar, “Doğal enfeksiyonlardaki gibi aşı uzun süreli antikor üretmeyi teşvik ederse, öngörülemez ve çok bulaşıcı olan yeni tip koronavirüsle mücadelede vücudun kazanacağı bağışıklığın hızlı bir şekilde bitmeyeceği ümidini doğurmuştur.” ifadelerine yer verdiler.

Daha önce gerçekleştirilen araştırmalardan elde edilen bulgular ise koronavirüsle mücadele için önemli olan antikorların hızlı bir şekilde kaybolduğu izlenimini vermişti.