20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviVirüsleri, mantarları ve bakterileri aynı anda öldüren tek mucize!

Virüsleri, mantarları ve bakterileri aynı anda öldüren tek mucize!

İçerikleri

Arıların sindirim enzimi, bitkiler tarafından üretilen reçineli maddelerle karıştırıldığında ortaya propolis adı verilen yapışkan bir madde çıkıyor. Arıların kendilerini korumak, kovanlarını ve peteklerini temizlemek için ihtiyaç duyduğu propolisi insanlar da tıbbi amaçlar için kullanıyor. Propolis, çiğnenerek, süte karıştırılarak veya tentür (alkolün eritici etkisiyle elde edilen sıvı ilaç) olarak tüketilebilir.

Propolisin Faydaları Neler?
Propolisin Faydaları Neler?

Propolisin Faydaları Neler?

Ağızdan alındığında propolis tentürü, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, iltihabı azaltıyor ve antioksidan görevi görüyor. Bunun yanı sıra haricen kullanıldığında yaralı dezenfekte ediyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyor, cildi gençleştiriyor, uyuşturuyor ve mantar enfeksiyonlarını ortadan kaldırıyor.

Propolis Nasıl Kullanılır?

Bademcik iltihabı ve faranjit: Bademcik iltihabı ve faranjit için propolis tentürü ile 1:10 oranında tuzu karıştırıp gargara yapın.

Diş problemleri: Diş problemleriniz varsa aynı karışımla ağzınızı çalkalayın.

Sinüzit ve sinüs enfeksiyonları: Sinüzit ve sinüs enfeksiyonlarına karşı aynı karışımla burnunuzu ıslatın.

Kulak iltihabı: Kulak iltihabını tedavi etmek için pamuğa propolis tentürü sürüp kulağınıza koyup bekletin. Çocuklarda uygulamadan önce mutlaka 1:1 oranında suyla karıştırmalısınız.

Solunum yolu hastalıkları: Solunum yolu hastalıkları için bir damla propolis tentürünü 5 ml sodyum klorürle karıştırıp koklayın.

Propolisi genel tonik olarak da kullanabilirsiniz. 15-20 damla propolis tentürü ile 1 yemek kaşığı süt veya suyu karıştırıp yemekten 30 dakika önce için.

Mide problemleri: Mide problemleriniz için 15-20 damla tentürü 100 ml sıcak suyla karıştırıp yemekten yarım saat önce için.

Yara, uçuk ve mantarlar: Cildinizdeki yaralarını, uçukları, mantar enfeksiyonlarını iyileştirmek için saf tentürü losyon olarak problemli bölgeye uygulayın veya bandaja sürün.

Propolis, arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından kesinlikle kullanılmamalıdır. Çocuklar, hamile kadınlar ve sürücüler alkol bazlı propolis tentürünün oral yolla alımından kaçınmalıdır. Propolis içeren ürünler alerjik reaksiyona neden olabileceği için  çocuklara verilmemelidir.

Propolis Araştırması

Propolis, yüzyıllardır geleneksel bir sağlık ürünü olarak kullanılmıştır. Eski Mısırlılar tarafından Yunanlılar tarafından yaraları, ülserleri ve öksürükleri tedavi etmek ve ağız enfeksiyonları için bir mumyalama maddesi olarak kullanılmıştır.

Modern bilimsel araştırmalar, Propolis’in koruyucu özelliklerinin insan sağlığı için önemli destek sağlayabileceğini doğrulamaktadır.

Son araştırmalar, yüksek kaliteli Propolis’in sağlık için geniş spektrumlu destek sağladığını ve aşağıdaki alanlarda potansiyel terapötik kullanıma sahip olduğunu göstermektedir:

  • Bağışıklık sağlığı
  • Yaşla ilgili durumlar dahil antioksidan koruma
  • Gastrointestinal sağlık
  • Ağız sağlığı
  • Solunum sağlığı
  • Yara iyileşmesi ve cilt sağlığı
  • Kemik ve eklem bakımı
  • Kan şekeri yönetimi
Virüsleri, mantarları ve bakterileri aynı anda öldüren tek mucize!