28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSpor, egzersiz ve beslenme ile sivilce ve akne nasıl tedavi edilir?

Spor, egzersiz ve beslenme ile sivilce ve akne nasıl tedavi edilir?

İçerikleri

Eğer siz de sivilce rahatsızlığını, ergenlik döneminden başlayarak uzun bir süredir çekenlerdenseniz ve bir türlü sivilceleriniz azalmıyorsa bu durumda sizin de doğal yollarla akne ile mücadele etme zamanınız gelmiş ve geçiyor demektir. Bunun için spor egzersiz ve beslenme ile en uygun sivilce yok etme yöntemlerini bu yazımızda sizlerle paylaşıyorum

Her ne kadar sivilce tedavisinde bazı ilaçlar ve kimyasal maddeler kullanılsa da biz hiç biz zaman doğal içerik taşımayan maddeleri tasvip etmiyoruz. Çünkü kimyasal maddeler içeren sivilce kremleri ve ilaçlarının bir kısmı kanserojen ve cildi yıprandırıcı, ciltte hassasiyet alerji geliştirici nitelikte olabilmektedir.

Sağlıklı Beslenerek, Spor ve Egzersiz Yaparak Sivilce ve Akneleri Tedavi Edin

Cildimiz en geniş alan kaplayan organımızdır. Kimilerimizde vücudumuzda biriken fazla toksin ve zehirleri atmak için cilt gözenekleri, terleme yoluyla fazlaca kullanılmaktadır. Bunu yaparken kullanılan deri gözeneklerinin tıkanmasını ve nihayetinde sivilce ve cilt lekeleri oluşumunu bir kısım cilt bakımı ürünleri ile önleyebiliriz. Aynı zamanda evde başvurabileceğimiz birtakım basit spor egzersiz ve yeme içme tedbirleriyle de cildimizdeki gözeneklerin tıkanması ve cilt lekelerinin sivilcelerin oluşumu engellenebilmektedir. Bunlardan başlıcaları şunlardır:

  • Bol miktarda su için:Böylelikle terleme ve detoksifikasyon hızlanır.
  • Kabızlığı pekliği engellemek:Barsaklarımız diğer bir detoks organıdır. Barsaklarımızın iyi çalışması demek vücuttaki toksinlerin kolayca atılması anlamına gelmektedir. İyi çalışmayan barsaklar, cilde aşırı yükleme yapılması ve vücut toksinlerinin ciltte sivilce ve akne oluşturması manasına gelir. Bu da ileriki sahfalarda kalıcı cilt lekelerine neden olacaktır.
  • Yiyecek alışkanlıklarınızı tetkik edin. Zararlı yeme alışkanlıklarınızı sona erdirmeye çalışın:Sivilce oluşumunda yağlı yiyecekler, Çikolata, derin dondurucu ve kızartılmış ürünler en büyük düşmanımızdır.
  • Bol egzersiz ve spor yapınız:Terlemek cildimiz için bir nimettir. Böylece hem toksinler atılmakta hem de beynimizde ve vücudumuzda salgılanan endorfin hormonları ile yaşama sevinci bulmaktayız.
  • Bol sulu, ve sağlıklı meyve sebzelerle beslenme alışkanlığı kazanmalıyız. Ayrıca faydalı olan cilt bakım ürünleri ve kremlerinden korkmamalıyız. Cildimizi bakımlı ve güçlü gösteren ve diğer yandan da cilt lekelerini temizleyen kremleri kullanmak oldukça fayda sağlamaktadır.