25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerSosyal medya ağlarının koronavirüs endişesi teknoloji konferanslarını etkiliyor!

Sosyal medya ağlarının koronavirüs endişesi teknoloji konferanslarını etkiliyor!

İçerikleri

Teknoloji tutkunlarının buluştuğu 13 Mart-22 Mart 2020 tarihlerinde Teksas kentinde yapılacak olan SXSW konferansına koronavirüs şüphesi yüzünden Facebook ve Twitter katılmama kararı aldı.

Teknoloji Dünyasına Koronavirüs Şoku

Facebook sözcüsü tarafından en son yapılan açıklamada 2020 yılında koronavirüs tehdidi sebebiyle Facebook SXSW konferansı ve festivallerinden geri çekilme kararı aldı. Bilindiği üzere Çin’in Wuhan kenti başta olmak üzere Aralık ayından bu yana 3.000’den fazla insan bu virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Bu virüs hızla farklı bölgelere ve kıtalara yayılmasından ötürü birçok şirket çalışanları enfekte olmamak için birçok etkinliği iptal etmek zorunda kalıyorlar.

Facebook ağının geri çekilme kararı önceden tahmin ediliyordu. Çünkü bu şirket daha öncesinde Kaliforniya’da gerçekleşecek olan F8 konferansını da iptal etmişti. Bunun yerine video ve farklı görseller yoluyla kullanıcılar ile buluşmak amaçlanıyor.

Twitter da aynı Facebook gibi koronavirüs yüzünden SXSW 2020 konferansına katılmayacaklarını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda dünyaca ünlü bu teknoloji konferansı birçok ülkeden katılımcıyı ağırlarken bu sene bu sayıda bir hayli düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

Etkilenen Sadece SXSW Değil

Facebook,Twitter ve Google gibi tanınmış platformlar birçok teknoloji organizasyonunu iptal ediyorlar. Mobil Dünya Konferansı, Barcelona’da düzenlenen cep telefonu konferansı ve Oyun Geliştiricileri konferansı gibi dünyaca ünlü teknolojik konferansların ertelenmesi bekleniyor. Bunun yanında alınan son haberlere göre Google Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Cloud Next etkinliğine sadece video akışı ile katılacağını bildirdi.