16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerSon dakika! Hangi ülkede ikinci dalga geliyor!

Son dakika! Hangi ülkede ikinci dalga geliyor!

İçerikleri

Dünyanın her yerinde koronavirüs ile mücadele önlemleri alınırken, devlet destekli proje ve filmler de kamuoyundaki yerlerini almaya devam ediyor. EvdeKal kampanyasına destek olan çok sayıda ülkede önlemler ilk başlardaki halinde kalmadı. Hal böyle olunca virüsün bulaşma hızı günden güne arttı. İşte, ikinci dalganın beklendiği ülkeler!

İkinci Dalga Beklenen Ülkeler

Covid-19 pandemisi ile savaş dönemi tüm dünyada büyük bir çalışma ile devam ederken, yaz aylarında getirilen normalleşme koşulları kişilerin tedbirleri elden bırakmasına neden oldu. Bu da çok sayıda ülkede bulaşma hızı artışına neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda Avrupa’da yeniden canlanan virüs karşısında Çin ve Japonya turizm amaçlı gelen kişileri ülkeye almama kararı alırken, İspanya’da OHAL ilan edildi.

Covid-19 Pandemisi Pozitif Vaka Sayısı Belçika’da Rekor Kırdı

İlk dönemde oldukça yüksek oranda bulaş hızı yaşanan İtalya, yeni vaka sayısı konusunda oldukça düşük sayılara inmişken, Belçika ve İtalya rekor sayılara ulaşmış durumda. Yüksek oranda can kaybının yaşanması, yeni vaka sayısının günden güne artması ve son 24 saatte belirlenen pozitif vaka sayısının 17 binden fazla olması nedeniyle İngiltere ikinci dalganın merkezi oldu.

İkinci Vakada Fransa

İngiltere ve Belçika gibi Fransa da ikinci dalganın büyük bir hızla geldiği ülkeler arasında yer alıyor. Son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısının 18 bini geçmesi ile Fransa yeni önlemler almaya başladı.

Balkan Ülkeleri Tehlikede

Çekya, Bulgaristan, Arnavutluk, Litvanya, Sırbistan Karadağ ve Kuzey Makedonya ülkelerinde Ağustos 2020 ayında tespit edilen vaka sayılarının ilk dalganın üstünde olması, ikinci dalga alarmını veriyor gibi görünmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü Tetikte Bekliyor

İkinci dalganın yaşandığı ya da yaklaşmakta olduğu ülkeler için Dünya Sağlık Örgütü birimlerinde büyük bir çalışma devam ediyor. Çok ciddi bir çalışma sürecinin geçtiği kurumda, ikinci dalganın yaşandığı ülkelere özel protokoller hazırlanmaktadır. Koronavirüsle mücadele sürecinde her gün çok daha fazla test yapılabiliyor olmasının bu sayılar üzerinde etkili olabileceğini belirten DSÖ yetkilileri, test kapasitesinin artması ile sayının da artmış olacağını ifade etmektedir. Bu yönü ile tüm dünyada corona virüsle mücadele önlemlerinin alınması gerekliliğinin altı da çizilmiş olmaktadır.