Ana SayfaKadınMakyajSiyah elbiseye nasıl makyaj yapılır? Siyah elbise makyaj model önerileri

Siyah elbiseye nasıl makyaj yapılır? Siyah elbise makyaj model önerileri

Siyah abiyeye uygun göz makyajı nedir, siyah elbiseye hangi makyaj gider, siyah elbise makyajı nasıl olmalı ve siyah elbiseye nasıl makyaj yapılır? sorularınıza yanıtlar yazımızın detayında.

İçerikleri

Siyah bir elbise giyebileceğiniz en basit ama şık kıyafetlerden birisidir. Siyah elbiseler çok klasik, çok yönlü bir kıyafettir. Birçok makyaj siyah bir elbise ile uyumludur öyle değil mi? Düğün ve nişan organizasyonlarında giyilen siyah abiye de sizi oldukça şık ve ağır gösterecektir.

Siyah elbisenizdeki detaylara göre makyaj uygulamak harika bir seçenektir. Örneğin, siyah elbisenizin üzerinde gümüş düğmeler varsa, metalik göz farı harika görünecektir. Mat veya parıltılı göz makyajınız kesinlikle bir kontrast oluşturacak ve dikkatleri gözlerinize çekecektir. Ama bir çok kadın makyaj yaparken makyajlarını elbiseleri ile eşleştirme konusuna bocalıyorlar.  Siz de hala siyah siyah kıyafete uygun makyaj  nasıl olur, siyah elbiseye hangi makyaj gider, siyah elbiseye uygun makyaj önerileri nelerdir diye merak ediyorsanız yazımızdaki ipuçlarında göz atın.

Siyah Elbiseye Nasıl Makyaj Yapılır? Öneriler
Siyah Elbiseye Nasıl Makyaj Yapılır? Öneriler

Siyah Elbiseye Nasıl Makyaj Yapılır? Öneriler

Kalın kırmızı dudak

Siyah elbiseye dudak makyajı nasıl olmalı? Gözlerinizle dikkat çekilmek isteyip istemediğinize bakılmaksızın, cesur dudaklar her zaman siyah elbiseleri tamamlar. Ayrıca daha olgun kadınlar için kalın kırmızı dudak mükemmel bir tercihtir, çünkü yaşınızı birkaç yıl daha kısaltır ve kırışıklıklarınızı gizleyerek daha genç görünmenizi sağlar. Kalın dudaklar için çok çeşitli seçenekler mevcuttur. Bazı kadınlar sadece cesur bir göz makyajı yapma fikrini kabul edemezler, ancak bu makyajınız biraz etkileyici olmanızı engellememelidir. Uzun bir gece bekleyecekseniz ve yemek yiyeceğinizi biliyorsanız, daha uzun sürdüğü için mat bir dudak makyajı tercih edebilirsiniz.

Mat gözler

Siyah elbiseye göz makyajı nasıl olmalı? Elmacık kemiklerinizdeki ışıltı ile fark edilmek istiyorsanız, mat bir göz tam size göre. Göz kapaklarınız için en açık ve en koyu matlarla oynayabilirsiniz. Daha dolgun ve daha kalın kirpikler izlenimi vermek için kirpik çizginize en yakın rengi en koyu tutmaya çalışın. Klasik dumanlı göz makyajı için daha açık renkleri iç köşelere ve kapak alanına odaklarken, rengi gözün dış köşesinde/ dış ‘v’ üzerinde en yoğun ve en koyu tutun. Bunu önlemek için yüz makyajınızdan önce göz makyajınızı yapmayı deneyin. Mat, kırmızı, bordo ve kahverengi göz makyajı siyah bir elbise üzerinde son derece güzel görünür.

Siyah elbiseye nasıl makyaj yapılır? Siyah elbise makyaj model önerileri
Siyah elbiseye nasıl makyaj yapılır? Siyah elbise makyaj model önerileri

Hafifçe vurgulanmış yanaklar

Siyah elbiseye yüz makyajı nasıl olmalı? Gündüz veya gece davetlerinde, pembe şeftali allığı tercih edebilirsiniz. Elmacık kemiğinizin en üst kısmına biraz şampanya-altın allık sürün. Gece dışarı çıkarsanız sıcak pembe şeffaf bir allık bile sürebilir ve gün boyunca giyinirken allık yerine mat bronzlaştırıcı kullanabilirsiniz.

Takma kirpikler ve astar

Siyah elbise için kirpikler nasıl olmalı? Şık siyah bir elbise veya abiye etkileyici bir görünümün ilk aşamasıdır. İkinci olarak ise hiçbir şey dolgun ve uzun kirpiklerden daha etkileyici olamaz. Cesur iseniz basit siyah eyeliner yerine renkli veya metalik eyeliner seçin. Görünümünüzü bir çentik yukarı çekmek istiyorsanız, daha fazla cazibe ve netlik eklemek için takma kirpikler ve kanatlı eyeliner eklemeyi deneyin. Kıvrılmış kirpiklerinize sadece birkaç kat maskara yeterli değildir. Ekstra bir adımla devam edin sahte kirpikler takın ve kirpiklerinizin daha önce hiç olmadığı gibi cezbedici görünmesini sağlayın.

Siyah elbiseye nasıl makyaj yapılır? Siyah elbise makyaj model önerileri