28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıSivilce ve izleri yok eden maske tarifi

Sivilce ve izleri yok eden maske tarifi

İçerikleri

Siyah nokta, akne, sivilce ve sivilce izleri birçok kadının cilt bakımında asla baş edemediği sorunlarındandır. Her kadın cildinde bazı hatalar yapmıştır. Hangimiz sivilcemizi sıkmadık veya hangimiz çok yorgun olduğumuz bir akşam makyajımızla uyumadık. Hepimiz bu hataları yapıyoruz. Arkadaşlarımızdan duyduğumuz kremleri kullanıyoruz. Onun cildine iyi gelen bana da iyi gelecek diyerek hem de… Oysa böyle bir durum yoktur. Onun cildi yağlıyken benim ki kuru olabilir. Bana oldukça yağlı kremler çok iyi gelebilir ama bir başkasın da sivilce veya akne oluşumuna neden olabilir.

Peki cilt bakımın da dikkat etmemiz gereken kurallar nelerdir? Neleri yapmalı neleri yapmamalıyız?

Vücudunuzun herhangi bir yerinde, özellikle yüzünüzde çıkan sivilceleri sıkmayın. Mutlaka sıkmam lazım dayanamıyorum, diyorsanız; sivilce izleri oluşmaması için sivilceler için özel üretilen metal çubuklar yardımı ile sıkın. Kullandığınız her bir makyaj fırçası hafta da bir kere mutlaka temizlemelisiniz. Bu fırçaları yıkayıp çok pratik bir şekilde kurutabilirsiniz. Temizlenmeyen fırçalar akne, sivilce ve siyah nokta oluşturacaktır. Yüzünüze her gün maske veya peeling işlemleri uygulamak oldukça zararlıdır. Ölü deriler yanında canlı hücreleri de yok edecektir. Sigara içmek, sigara içilen ortamlar da uzu süre ve sık sık kalmak cildin baş düşmanıdır. Lekeler ve sararma oluşturacaktır ciltte. *Yaşlandığınızda cildinizde sarkmalar, kırışıklıklar görmek istemiyorsanız bu kurallara dikkat etmelisiniz. Cildinizi düzenli bir şekilde temizlemeyi unutmayın!

Sivilce izleri : Cildinizde çıkan sivilceler tam olarak oluşmadığında yada sürekli oynadığınızda cildinizde sivilce izleri oluşur. Bu izle cildinizde sivilceler geçtikten bile yer eder. Bu nedenle yüz temizliğini aksatmadan devam ettirmeliyiz. Bu sayede yenilenme süreci hızlanacaktır.

Sivilceleri ve izleri yok eden maske tarifi:
Sivilce Maskeleri

Sivilce istemeyen bir insanın yapması gerekenler oldukça basit. Cildi temiz tutmak, yenilen yiyeceklere dikkat etmek ve bolca su tüketmek. Ama hala bu sorunla başınız dertteyse sivilce maskelerini deneyebilirsiniz. Sivilce maskelerini uygulamanın bir diğer güzel yanı ise kendinize zaman ayırmanız olacaktır. Maskenizi uyguladıktan sonra cildinizdeki değişikliklere siz bile inanamayacaksınız.

Gül suyu ile sivilce maskesi:

Gül suyu cildi temizlemek ve arındırmak için sıkça kullanılan önemli bir bitkidir. Maske için gerekli olan malzemeler bir yemek kaşığı gül suyu ve bir yemek kaşığı bal. Bu malzemeleri karıştırarak maskenizi hazırlayın. Cildinize sürüp 20 dakika bu şekilde bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayıp yüzünüzü temizleyin.
Diğer bir gül suyu ile yapılan sivilce maskesi için malzemeler ise 100 ml gül suyu, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı E vitamini yağı. Malzemeleri karıştırın. Karışımı 3-4 dakika boyunca pamukla cildinize uygulayın. Bu işlemden sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.

Limonlu sivilce maskesi:

Malzemeler bir çorba kaşığı limon suyu ve iki çorba kaşığı bal. Malzemeleri karıştırarak ocağa koyun. Bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sürülebilecek ısıya geldiğinde cildinize sürün. 15 dakika bekletip cildinizi temizleyin. 10 gün boyunca bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Günler sonunda sivilcelerinizin kuruduğunu görebilirsiniz.

Limon ve yumurta akı maskesi:

Malzemeler bir çay kaşığı limonun suyu ve bir yumurta akı. Yumurtayı kırıp akını bir kaba alın. Akın üzerine bir çay kaşığı limonun suyunu ekleyin. Cildinize sürdükten sonra 20 dakika bekletip durulayın. Haftada iki kez olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Kil ve limonlu maske:

Bu akne maskesi için kullanılacak malzemeler ise bir çay kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı kil ve bir çay kaşığı aspirin tozu. Malzemeleri bir kaba koyup karıştırın. Karışımı sivilcelerin yoğunlukta olduğu bölgeye sürün.Maske hızlı bir şekilde kurumaya başlayacaktır. 10 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla hafifçe yıkayabilirsiniz. Haftada 1 defa uygulanabilir.

Bal ve elma maskesi:

Maskede kullanılacak malzemeler bir adet elma ve 3 ya da 4 yemek kaşığı bal. Elmayı rendeleyip üzerine balı ilave ederek karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 15 veya 20 dakika bekletin. Süre bittiğinde yüzünüzü ılık suyla nazikçe yıkayın. Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 22:59