Ana SayfaKadınCilt BakımıSivilce Nasıl Geçer Evde? Sivilceler İçin 12 Doğal Çözüm Önerisi

Sivilce Nasıl Geçer Evde? Sivilceler İçin 12 Doğal Çözüm Önerisi

Herkesi hayatının belirli bir döneminde etkileyen sivilce nasıl geçer? Yüzünüzdeki sivilcelere evde uygulayabileceğiniz 12 doğal ve basit çözüm önerisi.

İçerikleri

Evde sivilceler nasıl geçer sorusu erkeklerin ve kadın hayatlarının belirli dönemlerinde sorduğu sorular arasındadır. Güzelliği ve kişinin öz güvenini etkileyen sivilce, en yaygın cilt problemleri arasındadır. Genellikle yetişkin bireyler sivilceli cilt problemi ile başa çıkma konusunda başarılı olurken, gençler bu sağlık probleminden dolayı derinden etkilenebilirler.

Sizde hayatınızı kabusa çeviren sivilceler için kesin çözüm arayışındaysanız ve sivilceler hakkındaki evde doğal tedavi yöntemlerini merak ediyorsanız sizler için derlediğimiz bilgilere göz atabilirsiniz.

Sivilce Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler

  • Sivilceli bölgeye bildiğimiz diş macununu yedirerek sürün. Bir süre bekleyin. Bol suyla (tercihen ılık) yıkayın.
  • Aktardan temin ettiğiniz çay ağacı yağını biraz su ile karıştırın, sivilceli deriye sürünüz. Bir süre bekletip bol su ile durulayınız. Bu uygulama gözeneklerin bakteriden ve kirden arınmasını sağlayacak, tıkanıklığı önleyecektir.
  • Vücuttan toksin atma özelliği ile bilinen adaçayı, rezene, ıhlamur gibi bitki çaylarını tüketmeye her gün devam edin. Bir-iki bardaktan fazla içmemeniz, öncesinde doktora sormanızda fayda vardır. Çünkü adaçayını içmek hamilelere önerilmediği gibi diğer bitkilerin de belli hastalıkları olanlara olumsuz etki edebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer size dokunmuyorsa bu bitki çayları cildinize yararlı olacaktır.
  • Sivilceler için evde hazırlayabileceğiniz pratik bir maske önerisi: 1 yemek kaşığı kadar badem yağını 2 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı miktarı balla karıştırın. Bu maskeyi yaptığınızda güneş ışınlarından uzak durun, bunun için maskeyi gece yatmadan önce yapmanız daha uygun olacaktır. Maskeyi uygulayıp yüzünüzde 15-20 dakika kadar bekletip bol su ile durulayın. Bu maskeye sekiz ile on gün devam ettiğiniz takdirde sivilcelere ve sivilce izlerine fayda ettiğini göreceksiniz.

Sivilceler İçin Doğal Çözüm; Patates

  • Sivilceye ve sivilce izlerine evde uygulayabileceğiniz bir diğer çözüm ise patates. 1 adet patatesi soyup oval dilimlere halinde doğrayın. Yüzünüze o dilimlerle masaj yapın. Bir dilim kuruyunca diğer dilimlerle devam edin. Bir patates dilimleriyle yaptığınız bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Bu uygulama sona erince cildinizde gerginlik hissedeceksiniz. Sonrasında cildinizi suyla durulayın. Bu masajı haftada üç dört defa olmak üzere bir-iki ay boyunca uyguladığınız takdirde ciltteki sivilce ve lekelere iyi gelecektir.
  • Nerdeyse her derde deva özelliği olan zerdeçalın sivilcelere de iyi geldiği biliniyor. Peki nasıl uygulayacaksınız? Bir miktar toz zerdeçalı bal ve su ile hamur haline getiriniz. (Miktarı cildinizde uygulayacağınız bölgenin genişliğine göre ayarlayabilirsiniz.) Bu hamuru sorunlu bölgeye masaj yapar halde uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla durulayın. Hepsi bu kadar.

Sivilceler İçin Karbonatlı Su

  • Biraz karbonat ve su karıştırılıp ciltteki sorunlu bölge ovulur. Beş dakikalığına kurumaya bırakılır ve ardından tercihen ılık suyla durulanır. Bu uygulamaya her gün devam edildiğinde ciltteki sivilcelere ve lekelere iyi geldiği gözlenir.
  • Sivilceler ve sivilce izleri için evde doğal olarak uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise şu: Biraz yoğurt, bir tatlı kaşığı civarında toz yulaf ve 3-5 damla limon suyu karıştırılır. Cilde masaj yapılarak uygulanır. On beş dakika kadar bekletilir, ardından suyla durulanır. Bu maske düzenli uygulandıkça sivilcelerin iyileştiği gözlenir.
  • Her gün bir bardak (kupa büyüklüğünde) çuha çiçeği çayı yanında 45-50 adet kabak çekirdeği yemek suretiye içildiğinde sivilce ve siyah noktaların geçip cildin inanılmaz derecede güzelleştiği test edilip önerilen sivilce geçirme yöntemlerinden biridir.

Sivilceler İçin Limonlu Çözüm

  • En kolay yöntemlerden biri de limon suyunu sıkıp sivilceli bölgeye uygulamaktır. Sadece sivilceleri geçirmekle kalmaz, limon suyu normal cilde de parlaklık ve canlılık katar. Limon suyu uygulama sonrasında cildinizi ılık suyla yıkamayı unutmayın.
  • Özellikle yaz aylarında kolayca uygulayabileceğiniz bir sivilce geçirme yöntemi de domates kürüdür. Domatesi robottan çekin ya da yumuşaksa elinizle veya bir çatal yardımıyla ezip kolayca püre haline getirebilirsiniz. Bu domates püresiyle cildinize masaj yapın ve sekiz-on dakika kadar bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.
  • Yeşil çayı demleyip soğumaya bırakın. Sonra cildinizi soğumuş yeşil çayla yıkayın. Cildiniz kendiliğinden kuruduktan sonra da ılık suyla yıkayın. Bu uygulama, cildinizin sıkılaşmasına ve canlı kalmasına yardımcı olacaktır.

Sivilcelerden Bir Gecede Kurtulmanın 12 Yolu