25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSivilce izleri nasıl geçer? Sivilce izleri için doğal maske tarifleri

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce izleri için doğal maske tarifleri

İçerikleri

Sivilceler özellikle ergenlik döneminde başa bela olmaktadır. Aslında ciddi bir sağlık problemi değildir. Ancak şikayetleriniz sürekli devam ediyor ve geçmiyorsa, bir doktora başvurmanızda fayda olacaktır. Cildiniz fazla yağlı ise bu sorunla oldukça sık karşılaşıyorsunuzdur. Özellikle sivilce izleri problemini yaşamış olmanız, morallerinizi alt üst etmektedir. Yağlı ciltlerde ve karma ciltlerde sivilce problemine oldukça sık rastlanılmaktadır. Özellikle yanak, alın, çene, gerdan, sırt ve omuz bölgelerinde görülmektedir.

Sivilce, akne ve siyah nokta, birçok kadının baş etmeye çalıştığı bir sorundur ve aslında esas sorun olan kısım, sonrasında kalan izleridir. Sivilce sıkmak yapılan başlı başına hatalardan bir tanesidir. Gün içerisinde yapılan makyajla uyumak, yorgun olduğunuz bahanesinin ardına saklanarak yaptığınız hatalardandır. Yapılan diğer bir hata ise herkesin cilt yapısının farklı olduğunu göz ardı ederek, size önerilen kremleri kullanmaktır. Arkadaşınıza iyi gelen bir krem yada sivilce kurutucu görevi gören bir maske size iyi gelmeyebilir. Cilt yapılarınızın farkı göz ardı edilmemelidir. Yağlı ciltler, karma ciltler ve kuru ciltler olmak üzere cilt yapıları ayrılmaktadır. Özelikle yağlı bir cilde sahipseniz, yağsız nemlendiriciler kullanmalısınız.

Sivilce İzleri Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sivilcelerinizi hangi bölgenizde çıkarsa çıksın asla sıkmamalısınız.
  • Makyaj yaparken kullandığınız fırçaları haftada bir kez temizlemelisiniz.
  • Yüzünüzün temizliği hususu oldukça önem arz etmektedir.
  • Her gece maske ve peeling uygulamalarını yapmanız, bilinenin aksine cildinize zarar vermektedir. Ölü derilerinizin yanında, canlı hücrelerinizin de yok olmasına neden olmaktadır.
  • Pasif içici olmadığınız gibi aktif içici olmaktan da vazgeçmelisiniz. Sürekli sigara içmek ve içilen ortamlarda bulunmak, cildinizde sararmalara ve lekelere neden olacaktır.
  • Bu kurallara uymanız, yaşınız ilerledikçe karşınıza çıkabilecek sorunları en aza indirgeyecektir. Örneğin kırışıklıklarınızda ve sarkma oluşumlarında, bu kurallara uymayanlara göre fark atabileceksiniz.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri

Gülsuyu ve Limon Suyu Maskesi

Gül suyu ve limon suyuyla hazırlayacağınız ayrı ayrı maskelerle, sivilce izlerinizden kurtulabilirsiniz.

Gerekli malzemeler şu şekildedir; 1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırarak cildinize sürünüz ve 20 dakika bekletiniz. Ardından ılık su ile yıkama işlemini gerçekleştiriniz. Bu tarif yerine 100 ml gül suyunu, 2 yemek kaşığı balı, 2 yemek kaşığı şekeri ve 2 yemek kaşığı E Vitaminini karıştırıp cildinize sürebilirsiniz. Bu maskeyle de sivilce izleri mazide kalabilmektedir. Bu tarifi yüzünüze uygularken, 4 dakika boyunca bir pamuk yardımıyla masaj yaparak sürmeye dikkat ediniz. Aynı şekilde sürdükten sonra cildinizi ılık su ile durulayınız.

Limon Suyu Maskesi

Limonla hazırlayacağınız maske ise şu şekilde yapılmaktadır;

1 çorba kaşığı limon suyu ile 2 çorba kaşığı balı karıştırarak ocağınıza koyunuz, kaynadıktan sonra soğuması ve dinlenmesi için biraz bekletiniz. Ardından temizlediğiniz cildinize uygulayınız. Bu maskeyi on gün boyunca uygulayabilirsiniz. Sivilcelerinizin kuruduğunu göreceksiniz.

Sivilce izleri için limonla yapılan diğer bir maske ise şu şekildedir; bir çay kaşığı limon suyu ile bir yumurta akını karıştırınız ve cildinize uygulayınız. 20 dakika kurumasını bekleyiniz ve mimiklerini oynatmayınız. Sonrasında ılık su ile temizleyiniz. Bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Diğer limonlu tarif ise şu şekildedir; bir çay kaşığı kili, bir çay kaşığı limon suyunu ve bir çay kaşığı aspirin tozunu bir kapta iyice karıştırınız ve sorunlu bölgelerinize uygulayınız. 10 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık su ile durulayıp, yağsız nemlendiricinizden sürünüz. Bu maskeyi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Sivilce ve sivilce izleri bu masrafsız ve tamamen doğadan sağlayacağınız tariflerle yok olacaktır. En önemli noktanın cilt temizliğiniz olduğunu ve gün içerisinde en az 2 litre su tüketmeniz gerektiğini unutmayınız.