24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkSinir sistemindeki hasar cinsel yaşamı kabusa çeviriyor

Sinir sistemindeki hasar cinsel yaşamı kabusa çeviriyor

İçerikleri

Vücudumuzdaki hayati organlar arasında köprü görevi olan sinir sistemi, aşk hayatımızın da can damarıdır. Sinir sisteminde yaşanacak herhangi bir sağlık problemi, erkeklerin cinsel yaşamını tam manası ile kabusa çeviriyor.

Sinir Sisteminden Kaynaklanabilecek Sağlık Sorunları

Cinsel yaşamımızdaki hislerimiz, hissiyatımızın yoğunlaşması, cinsel ilişki esnasında uyarılmamız ve aldığımız zevkin başyapıtlarından biriside vücudumuzdaki sinir sistemimizdir. Bu başyapıt, Parkinson, felç, omurilik hasarı gibi ciddi sağlık sorunlarından olumsuz etkilenmektedir. Sinir sistemimize olumsuz etki ederek aşk yaşamamızı kâbusa çevirebilecek diğer unsurlar ise hatalı beslenme tarzı, toksin maddeler, alkol ve cerrahi işlem esnasında yapılan hata neticesinde sinir sistemindeki lokal sinir problemleridir. Prostat operasyonu geçiren hastaya, operasyondan sonra sinirleri koruyucu teknikler uygulanamıyorsa hastada sertleşme problemi riski oldukça fazladır. Peniste yer alan sinirlere en fazla zarar veren sağlık problemi ise diyabettir. Sinir sisteminde yaşanabilecek sağlık sorunları cinsel ilişki esnasında duyulan haz ve hissiyatı önemli ölçüde azaltacaktır.

Sinir Hasarları Tedavi Edilebilir mi?

Günümüzün gelişmiş teknolojik cihazları ile cinsel bölgede duyulan hissiyatın ölçümü yapılabiliyor. Ölçümlerden yüksek derecede fayda sağlayan hastalar ise sertleşme problemi olanlar, sertleşme problemi yaşamadığı halde cinsel ilişkiden daha az haz alanlar, cinsel ilişki esnasında aynı hazzı alamadığından, geç boşaldığından veya hiç boşalamadığından şikayet eden erkeklerdir. Bu ölçümlerden elde edilen veriler doğrultusunda cinsel bölgede yer alan sinirlerin canlanmasını sağlayacak, cinsel hissiyatı daha da güçlendirecek tavsiyeler hastalara verilebiliyor.

Besinler Sinir Sisteminde Etkili mi?

Sinir sistemini en iyi koruyan vitamin B vitaminidir. B vitaminini bolca alabilmek için ise yağsız et ve tavuğu, tahılları, yumurtayı, bezelyeyi ve sütü sık aralıklarla tüketmek gerekiyor. Sinir sistemindeki mikro dolaşımı desteklemek için Alfa lipoik asit almak gerekiyor. Sinir sistemi için potasyum ve kalsiyumun önemi büyük olsa da doktora danışmadan tüketmemek gerekir.

Sinirler Nasıl Korunur?

Masa başında çalışan insanlar, sinir sistemini korumak için çok sık dolaşmalıdır. Bacaklar ve kasık bölgesini esnetmek önemlidir. Diyabette kan şekeri düzenli takip edilerek kontrol altında tutulmalı, beslenme alışkanlığındaki yanlışlar terk edilmeli, düzenli egzersiz yapılmalıdır. Tüm bunlar, sağlıklı bir sinir sistemi için vazgeçilmezdir.