28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerSinek ısırığına ne iyi gelir? Isırık Şişmesi nasıl tedavi edilir?

Sinek ısırığına ne iyi gelir? Isırık Şişmesi nasıl tedavi edilir?

İçerikleri

Yaz aylarının baş belası olan sinekler ve sinek ısırıkları sonucu oluşan şişkinlikler, kaşıntılar ve izler için basit ve kolay çözümler mevcut. Gece uykunuzdan uyanmamak, sinek ısırıkları sonucu oluşan kaşıntılardan kurtulmak ve sinek tacizlerinden kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntemler iki farklı amaç için kullanılır. Bu yöntemlerin bazıları sineklerden ve böceklerden kurtulma şansı verirken bir kısmı da sinek ısırıklarında ve böcek ısırıklarında oluşan şişkinliklerin, kaşıntıların giderilmesinde etkilidir. Evinizi sineklerden arındırabileceğiniz ve sinek ısırıkları sonucunda oluşan etkileri ortadan kaldırabileceğiniz yöntemler ikiye ayrılır.

Sineklerden Kurtulmanın Yolları

1- Kara sinekler için evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde agita isimli ilacı kullanabilirsiniz. Agita’yı bir litre su içine koyup evinizin içine veya kullanmak istediğiniz yere cam sil şişesi yardımı ile püskürtün. Bir saat içinde her yerin kara sinek ölüleri ile dolduğunu görecek ve sineklerden kurtulmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

2- Sivri sinekleri evinizden uzak tutmak için yapmanız gereken büyük şeffaf şeker poşetlerinin içine su doldurun ve tavana asın. Sivri sinekler kendileri ve yansımalarını gördükleri dev poşetlerden ürktükleri için evinize bir daha yaklaşmazlar.

3- Sivri sinek, kara sinek ve böcekleri evinizden uzak tutmak için mavi ışık cihazlarından tedarik edebilirsiniz. Düşük elektrik akımı ile çalışan bu cihazlara temas eden her türlü haşere, böcek ve sinek anında ölüyor. Bu cihaz ile böceklerden ve sineklerden kurtulabilirsiniz.

Sinek Isırıklarına Ne İyi Gelir? Sinek Isırığı Şişmesine Ne İyi Gelir?

1- Sinek ısırığı ile baş etmek istiyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri ısırığın tarafını ve ısırığın üzerini elma sirkesi ile ovmaktır. Sirkenin etkisi ile ısırık şişkinliği inecektir, kaşıntısı ortadan kalkacaktır.

2- Sinek ve böcek ısırıklarından sonra yapacağınız en hızlı tedavi yöntemi ısırığın üzerine taze patatesi kesip sürmektir. Patates içindeki florun etkisi ile ısırık etrafında oluşan şişkinlikten kurtulabilir, ısırığın mikrop kapmasını önleyebilirsiniz.

3- Sinek ve böcek ısırıklarında uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri de sabun köpüğü ile ısırılan bölgeyi ovmaktır. Isırılan bölge de oluşan şişkinliğin inmesini ve ısırığın etrafında kaşıntı oluşmasını önleyen sabun köpüğü kırsal kesimde en fazla uygulanan yöntemlerden biridir.

4- Sinek ısırıklarında oluşan kaşıntı ve şişkinlik için uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri sarı kantaron yağını bu bölgeye sürmektir. Sarı kantaron yapının antibiyotik özelliği olduğundan hem kaşıntınızı alacaktır hem de ısırılan bölgeyi rahatlatacaktır.

5- Sinek ve böcek ısırıklarına etkin çözümlerden biri de limon suyudur. Limon suyu asidik özelliği ile sinek ısırığında ve böcek ısırıklarında çok etkilidir. Limon suyunun bir diğer özelliği de ısırılan bölgenin iltihaplanmasının önüne geçecektir.

6- Sinek ısırıkları için kırsal kesimlerde uygulanan bir diğer yöntem de aspirinin suda eritilerek ısırılan bölgeye uygulanmasıdır. Aspirinin içeriğinde yer alan etken maddeler sayesinde ısırılan bölgenin iltihap kapması önlenir ve bölge de oluşan kaşıntıdan kurtulursunuz.

7- Sinek ısırıklarında veya böcek ısırıklarında uygulayabileceğiniz bir diğer pratik yöntem küçük buz parçalarının suda yıkandıktan sonra ısırılan bölgeye uygulanmasıdır. Buzun soğukluğu ile ısırılan bölge de şişkinlik oluşması önlenir, cildin vereceği tepki ile kaşıntı oluşmasının da önüne geçilir. Kırsal alanlarda en fazla uygulanan yöntemlerden biri olan buz kompresi etkili bir çözüm yöntemidir.