18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSelülitin çözümü evde yapabileceğiniz bu doğal maskede

Selülitin çözümü evde yapabileceğiniz bu doğal maskede

İçerikleri

Doğal Maske İle Selülite Çözüm

Kadınların en sık şikayetçi oldukları cilt problemlerinin başını selülit çekmektedir. Selülitin nedeni ise yanlış beslenme alışkanlığı ve hareketsiz yaşam tarzıdır. Peki selülit nasıl geçer, selilite ne iyi gelir, doğal tedavisi nasıldır.

Selülit ile baş etmede evde yapılan maskelerin etkisi yadsınamaz. Selülit maskesini yapmak için ihtiyaç duyulan malzeme ise bir su bardağı Hindistan cevizi ve bir su bardağı çekilmiş kahvedir. Malzemelerin iyice karıştırılmasıyla hazırlanan maskeyi, kuru cilde parmak uçlarıyla masaj uygulayarak yedirmek gerekiyor. 5-10 dakika kadar uygulanan masajın ardından ılık suyla cilt yıkanmalı ve daha sonrada temiz bir havluyla kurulanmalıdır. Bayanlar, bu masajı haftada üç defa yaparak selülit kabusundan kurtulabilirler.

Egzema ve Sedef İçin Şalgam Suyu

Vücudumuz için tam bir şifa kaynağı olan şalgam, çok besleyicidir. Şalgam suyunun içeriğindeki magnezyum, demir, fosfor ve çinko yaz sıcaklarında serinlettiği gibi hastalıklarla mücadelede çok etkilidir. Şalgam suyunun mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi olduğu gibi kemik erimesi ve kireçlenmeye de son veriyor. Kalp dostu olan şalgam, mucizevi etkisi ile akciğerleri temizlemektedir. Yaşlanmayı geciktiren şalgam, cildin kırışmasını önlemektedir. Egzema ve sedeften şikayeti olanlar, bu şikayetlerini azaltacak şalgamı tüketmelidir.

Kalp Dostu Kırmızı Erik

Rengi ve damakta bıraktığı lezzet ile insanı cezbeden kırmızı eriğin içeriğinde bol miktarda C vitamini vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi kanserle mücadele etmektedir. Göze oldukça faydalı olan kırmızı erik, katarakt riskini en aza indirir. Üremeye de oldukça yararı olan kırmızı erik, sperm kalitesini yükselterek çocuk sahibi olamayanlara umut oluyor. Kemikler için kuvvet kaynağıdır. İçeriğindeki lif kabızlığı önler. Kalp dostu olan kırmızı erik, Alzheimer riskini asgariye indirmektedir.

Işıltılı ve Parlak Bir Cilt İçin Salatalık

Vücüdumuz için şifa olan besinlerden biride içeriğinde bol miktarda su barındıran salatalıktır. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle sağlığımızı koruyan salatalık, cilt sağlığının teminatı bir besindir. Mide rahatsızlıklarına şifadır. İdrar söktürdüğünden dolayı böbrek temizliğinde etkendir. Hazımsızlığa son verir. Kemikleri kuvvetlendirir. Mide için doğal bir koruyucudur. Diyabet rahatsızlığına karşı koruduğu gibi kan şekerini dengede tutar. Kalp sağlığı için teminattır. Karaciğer, böbrek ve pankreas sağlığı açısından önemli bir besindir. Ağız kokusunu azalttığından bireylerin sosyalleşmesinde etkendir. Prostat ve meme kanserine karşı savaşmaktadır. Ciltte nem oranı artırır. Işıltılı bir cilt isteyenler ile cilt sağlığına önem verenler için çok değerli bir besindir.

Hazımsızlığa ve Kabızlığa İncir

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan incirin içeriğindeki lif, sindirimi hızlandırarak hazımsızlığa şifa olur. İncir aynı zamanda kalbe kuvvet veren bir besindir. İncirin içeriğindeki potasyum yüksek tansiyonu düşürdüğünden dolayı tansiyon hastalarının tüketmeyi ihmal etmemesi gerekir. İçeriğinde bolca antioksidan barındıran incir, cilt için dost bir besindir. Cildi temizleyerek beslediği gibi cilt sağlığının korunmasında çok etkindir. Saçları dökülenler ile saç köklerinin zayıflığından şikayet edenler, saç köklerini kuvvetlendiren incir ile saç problemlerini çözebilirler. Doğal bir antibiyotik arayanlar, incirden daha faydalı bir meyve bulamazlar. Kanı ve bağırsakları temizleyerek vücut sağlığını korur. Tokluk hissi vererek zayıflatan incir, diyet programlarının vazgeçilmezidir. Göğüs kanseri riskini asgariye indirir. Kabızlığa çaredir.

Cinsel İsteksizliğe Domates

Cinsel isteksizliğine son vererek cinsel yaşamını renklendirmek isteyenler, hormonları harekete geçiren domatesi bol tüketmelidir. Vücuda dopamin hormonu salgılatan domates, kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar. Domatesin etkisini artırmak için pişmiş halde tüketmek gerekiyor. Sperm sayısını ve kalitesini yükselttiğinden ve hamile kalmayı kolaylaştırdığından dolayı çocuk sahibi olamayan çiftlerin bol tüketmesi gereken bir besindir. Beyin sağlığının korunmasında etkindir. Kansere karşı bir zırhtır. Kan basıncını dengede tutar. Kalp krizinde riski asgariye indirir. Bağırsakları çalıştırdığından dolayı kabızlığa şifadır. Kan şekerini dengede tuttuğundan dolayı diyabet hastaları bol tüketmelidir. Karaciğer sağlığını muhafaza eder. Prostatı önlediğinden erkekler, domates tüketmeyi ihmal etmemelidir.

Tansiyon ve Diyabet İçin Sumak

Sumağın sağlığımıza olan faydaları yemeklerimize kattığı lezzetten daha fazladır. Tansiyon ve diyabet hastaları, tansiyonu ve kan şekerini dengede tutan sumağı tüketmelidir. İçeriğindeki antioksidan vücudu temizlemektedir. Mide, bağırsak ve beyin sağlığını muhafaza eder. Zayıflayamayanlar, zayıflatıcı etkisi olan sumak ile ideal kilolarına ulaşabilirler. Vücut direncinin artmasında ve hücrelerin yenilenmesinde etkilidir.

Astım İçin Çörek Otu

Birçok rahatsızlığın şifası olan çörek otunu astım hastaları mutlaka tüketmelidir. Boğaz ağrısına çok iyi gelmektedir. Nefes açıcı özelliği vardır. Karaciğere kuvvet verir. Yüksek tansiyonu normal seviyeye düşürür. Sedef hastaları çörek otu tüketirlerse şikayetleri azalacaktır. Aynı zamanda idrarı söktürür.

Hafıza İçin Tarçın

Tarçının güzel kokusu hepimizi mest etmektedir. Kuvvetli bir hafıza için olmazsa olmazdır. Kolesterolü yüksek olanlar şifayı tarçında aramalıdır. Migren ağrılarından musdarip olanlar, ağrılarını azaltacak tarçını tüketmelidir. Boğaz enfeksiyonlarını engellediği gibi öksürüğe çok iyi gelmektedir. Bağırsak ve mide için tam bir zırhtır. Vücuttaki yağları yaktığından dolayı kilo verdirir. Aşırı adet sancısı olanlar, bu sancılarını hafifletmek için tarçından istifade edebilirler.