28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetSağlıklı bir kiloyu korumak için 5 ipucu

Sağlıklı bir kiloyu korumak için 5 ipucu

İçerikleri

Daha önce belirli bir diyete başladınız, kilo verme hedefinize ulaştınız ve diyetinizi kestikten sonra tekrar kilo mu aldınız? Yalnız değilsiniz. Diyetler herkes için değildir. Kilo vermek ve sağlıklı bir kiloyu korumak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını mutlaka aklınızda bulundurun..

Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltı size gün boyunca kullanmanız gereken enerjiyi verir. Düzenli olarak kahvaltıyı hiç atlamadıysanız, öğlen turlarına başladığınızda açlıktan öleceğinizi muhtemelen biliyorsunuzdur, bu genellikle öğle yemeğinde daha çok yediğiniz anlamına gelir, değil mi? Kahvaltıyı atlayanlar, kahvaltıyı yiyenlerden daha yüksek vücut kitle endeksine sahip olma eğilimindedirler.

Günde 5 porsiyon meyve ve sebze yiyin

Meyve ve sebzeler lifle doludur, yani sizi doyururlar.

Egzersiz yapın

Düzenli egzersiz yapmak, kalori yakarak ve kaslarınızı geliştirerek kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Daha fazla kalori yakmak istiyorsanız, antrenmanınızın yoğunluğunu arttırın ve kas oluşturmak için kuvvet egzersizleri yapın. Ne kadar fazla kasınız olursa, egzersiz yapmasanız bile, o kadar fazla kalori yakarsınız.

Porsiyon kontrolü yapın

Bugün porsiyon ebatları eskisinden çok daha büyüktür ve bu da daha fazla kilo alımı ile sonuçlanır. Kilo alımında bir başka önemli faktör de, insanların, gazlı içecekleri, meyve sularını  ve spor içecekleri gibi şekerli içecekleri çok fazla tüketmesidir.

Teknoloji süresini kısaltın

İnsanların bugünlerde daha az egzersiz yapmasının bir nedeni de teknolojiye bağımlı olmalarıdır. Akıllı telefonlar, TV, internette gezinmek ve video oyunları oynamak bizi daha az aktif yapıyor.

Ekran karşısında geçirdiğiniz süreyi günde 2 saatle sınırlandırın

Kötü beslenme alışkanlıklarınızı yeni, sağlıklı alışkanlıklarla değiştirirseniz, kilo verme hedeflerinizde başarılı olmanız daha olasıdır.