20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlık BakanlığıSağlık Bakanı Koca, Sağlık Turizmini markalaştıracaklarını duyurdu!

Sağlık Bakanı Koca, Sağlık Turizmini markalaştıracaklarını duyurdu!

İçerikleri

Anadolu Ajansı editörüyle yaptığı röportajda Sağlık Turizmi hakkında konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 1 – 2 aylık sürede lansman yapılacağını ve Türkiye’deki sağlık turizmini dünyaya açıp markalaştırma yoluna gidileceğini bildirdi. AA editörüyle gerçekleştirdiği konuşmada konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Hava ambulansı konusunda vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet dünyada tektir. Çünkü hiçbir ücret talep etmiyoruz. Ayrıca organ nakli konusunda da başarılı adımlar attık. Geçen sene sadece böbrek ve kalp nakli operasyon oranımız oldukça yüksek olup 5 bin 600’ü bulmuştur.”

“Aşıyı Dış Ülkelerden Almayı Bırakacağız!”

Sağlık Bakanının yaptığı açıklamaya göre 5 yıl içerisinde dış ülkelerden aşı alımını bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu konuyla ilgili olarak şunları ekledi; “Basamaklandırma genelgesi hakkında konuşacak olursak Özel Sektör dışında Ankara Medipol Üniversitesi’de bu uygulamaya dahildir. Kimse kesinlikle istedikleri şekilde davranamazlar. Vakıf ya da asifilasyon adı altında bu uygulamayı yok sayma devri kapandı. Üstelik ben de bunu uygulayan vakıf kültüründen geliyorum. Bu kabul edilebilir bir durum değil ve kesinlikle yakışıkalmıyor. Hukuki süreç devam etmekte. Tüm haklarımızı sonuna kadar savunma taraftarıyız.”

“Hiçbir Alan Bedelsiz Tahsis Edilmedi!”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bedelsiz alan tahsis etme konusunda ise açıklama yaparak; “17 yıllık süreçte hiçbir bölgenin herhangi bir vakıf üniversitesine bedelsiz verilmiş olması söz konusu değildir. Bakanlığımca herhangi bir kurum için rayiç bedeli alınmadan alan verilmesi durumu olamaz. Eğitim amacı güdülerek ve tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde, rayiç bedeli alınarak Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da gerekli izinler alınarak alan tahsis edilmiştir.” şeklinde konuştu.

AA Editör Masası programı kapsamında sağlık turizmi ve yapılacak yenilikler hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin bir sağlık cenneti olduğunu ve doğal kaynaklarının oldukça verimli olduğunu dile getirdi. Pek çok ülkede bulunamayan nimetlere sahip olan ülkemizin sağlık sektörü açısından da dereceli bir yerde bulunduğunu belirten Koca, bu muhteşem değeri dünya üzerinde duyurmak ve dışa bağlılığı tamamen bitirmek istediklerinin altını çizdi. Çeşitli konular hakkında yapılan asparagas haberlerin ve atılan suçlamaların yersiz ve aslının olmadığını da belirten Sağlık Bakanı, hukuki süreçte haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve yolsuzluğa geçit vermeyeceklerinin de ekledi.