Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviSadece 2 günde, kolon kanserinin yüzde 93'ünü öldürebiliyor!

Sadece 2 günde, kolon kanserinin yüzde 93’ünü öldürebiliyor!

Erkeklerde ve kadınlarda sık rastlanan kanser türlerinden olan kolon kanserini doğal yöntemlerle önleyebileceğinizi ve tedavi edebileceğinizi biliyor muydunuz?

İçerikleri

Her insanın belirli bir kanser riski yüzdesi vardır. Ve bazen kanser hiçbir sebep olmadan ortaya çıkar. Ancak, bir veya daha fazla hücrenin anormal hale gelip kansere neden olma olasılığını artırabilecek birçok risk faktörü vardır. Bu yazımızda kolon kanserini (rektal kanser) doğal yollarla önleme ve tedavi etmede mucizevi etkileri bulunan bir şifalı bitkiden bahsedeceğiz.

Kolon Kanseri Nedir?

Rektumda başlayan kansere kolorektal kanser denir. Rektal kanser veya kolon kanseri olarak da adlandırılan bu kanser hücrelerinin büyümeye başladığı yer tarafından belirlenir. Bu iki kanser türü aynı özelliklerin çoğuna sahiptir, bu nedenle aynı grupta sınıflandırılırlar.

Kolorektal kanser, rektum veya kolonun iç yüzeyinde yer alan basit bir “polip” olarak başlar. Bazı polipler birkaç yıl içinde kansere dönüşebilir. Polip türü daha sonra kansere dönüşüp dönüşmediğini belirler. İki tür polip vardır:

  • Hiperplastik polipler ve inflamatuar polipler: Bunlar daha yaygındır ve kansere dönüşmezler.
  • Adenomatöz polipler (adenomlar): Bu tür polipler kanserlidir, bu yüzden prekanseröz koşullar olarak da adlandırılırlar.

Laurik Asidin Ne Olduğunu Biliyor Musunuz?

Kötü haber şu ki, insan sağlığı her zaman en önemli şey olarak görülmüyor ve tıp alanındaki araştırmaların çoğunu finanse eden ilaç şirketleri, bilim hala ilaç endüstrisine hâkim olsa da, öncelikle kâr odaklı olarak hareket ediyorlar.

Öte yandan, tanınmış bilimsel dergilerde yayınlanan birçok önemli ve faydalı araştırma var. Örneğin, Avustralya’daki Adelaide Üniversitesi, laurik asidin (hindistancevizi yağında % 50 oranında bulunur), 48 saat içinde insan kolon kanseri hücrelerinin % 93’ünden fazlasını öldürebileceğini gösteren bir çalışma yürüttü.

Hindistan Cevizinin Faydaları Neler?

Hindistan cevizinin birçok rahatsızlığın tedavisinde oldukça etkili olduğu biliniyor, ancak son zamanlarda organik hindistancevizi yağının da kanserle mücadele özelliklerine sahip olduğu bulundu.

  • Hindistan cevizi yağı parazitlerin, mantarların, bakterilerin, virüslerin tedavisinde son derece etkilidir ve ayrıca yara ve cilt iyileşmesi için faydalıdır, karaciğer ve sindirime yardımcı olur.
  • Aynı zamanda diyabet, Alzheimer ve kalp problemlerini tedavi etmek için de kullanılır.
  • Hindistan cevizi yağı, kanser hücrelerini zehirleyebilen, oksidatif stresten muzdarip olmalarına neden olan ve böylece kanser hücrelerinin radikal ve oksidatif stresten aşırı oksijen salınımına karşı savunması için gerekli olan glutatyon seviyelerini düşüren laurik asit içerir.
  • Anne sütü, laurik asit içerir ve bağışıklık sistemini iyileştirebilen ve antimikrobiyal özellikler sunan bir tür yağ asididir.

Hindistan Cevizi Yağı Hangi Hastalıklarda Etkili?

Kanser, Crohn hastalığı, safra kesesi hastalığı, viral hastalıklar – herpes, hepatit C, mononükleoz, osteoporoz ve diyabet gibi birçok sağlık problemini önleyen ve tedavi eden organik hindistancevizinde bulunan yağın faydalarını kanıtlayan klinik çalışmalar yapılmıştır.

Hindistan cevizi yağı ayrıca kemoterapinin olumsuz etkilerini azaltmada yardımcı olur ve kanser hastaları için daha iyi bir yaşam kalitesine katkıda bulunur.

Hindistan Cevizi Yağı Ne Kadar Tüketilmeli?

Çalışmalar, 2 yemek kaşığının (30 ml) etkili bir doz olduğunu bulmuştur. Bunun kiloya fayda sağladığı , göbek yağını azalttığı ve diğer sağlık belirteçlerini iyileştirdiği gösterilmiştir.

Bazı çalışmalarda, kalori alımına bağlı olarak günde 2,5 yemek kaşığı (39 gram) kullanılmıştır. İki yemek kaşığı, metabolik hızı arttırdığı gösterilen 15-30 gram aralığında yaklaşık 18 gram orta zincirli trigliserit sağlar. Ancak, yüksek alımla ortaya çıkabilecek mide bulantısı ve gevşek dışkıdan kaçınmak için yavaş başlayın. Günde 1 çay kaşığı alın ve 1-2 hafta boyunca kademeli olarak günde 2 yemek kaşığına yükseltin.

Sonuç olarak:

Günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından faydalar elde etmek için yeterlidir, ancak bu miktarı kademeli olarak artırmak en iyisidir.