25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviSadece 1 dakikada bu yöntemle beyaz dile veda edin!

Sadece 1 dakikada bu yöntemle beyaz dile veda edin!

İçerikleri

Beyaz dilin 1 dakikada temizlenmesi için bu ev yapımı tarif, tamamen güvenli ve çok etkili olmasının yanı sıra basit ve hazırlaması kolaydır. Amacınız beyaz dili temizlemekse, doğru yerdesiniz. Öyleyse, 1 dakikada beyaz dili temizlemek için bu ev yapımı tarifini öğrenmek için bu makaleyi sonuna kadar okumaya devam edin .

Konuşmak, yutmak ve yemek tatmak için dilinize ihtiyacınız var. Bu güçlü kas sağlıklı olduğunda pembe renkte olmalı ve küçük nodüller olan papilla ile örtülmelidir .

Beyaz Dil Neden Oluşur?

  • İltihaplı papillalar arasında bazı ölü hücreler, bakteriler ve yiyecek parçaları biriktiğinde, dilinizde beyaz bir tabaka fark edebilirsiniz. Ciddi olmayan çok yaygın bir sorundur, ancak ağzınızda acı bir tada veya ağız kokusuna neden olabilir.
  • Beyaz dil, esas olarak dili örten papillaların iltihaplanmasından kaynaklanır. Enflamasyon genellikle dehidrasyon veya ağız kuruluğu, sigara, ateş ve aşırı alkol alımının bir sonucu olarak ortaya çıkar.
  • Diyetiniz de önemlidir, çünkü şeker oranı yüksek veya yüksek asitli yiyecekler de dilinizde beyaz bir kaplamaya neden olabilir. Ağız hijyeninize uygun şekilde özen göstermemek de soruna yol açabilir.
  • Beyaz dilin bir başka yaygın nedeni oral kandidiyazdır. Oral kandidiyazis bir tür maya enfeksiyonu olduğundan, antibiyotik aldıktan sonra dilinizde beyaz bir tabaka oluşup oluşmadığından şüphelenmelisiniz.
  • Beyaz bir kaplamaya ek olarak, dilinizde yanma hissi de yaşayabilirsiniz ve ağzınızın köşesinde tahriş ve ağrı olabilir.

Beyaz Dilini 1 Dakikada Temizlemek İçin Ev Yapımı Tarif:

İşte beyaz dili 1 dakikada temizlemek için inanılmaz bir ev yapımı tarif.

Tuz:

Tuz, beyaz dilin temizlenmesi için muhtemelen en ucuz ve en etkili çözümlerden biridir. Dilinizdeki tüm kalıntıları doğal olarak çıkarabilirsiniz. Dahası, tuzun harika antiseptik özellikleri vardır ve ağız kokusundan sorumlu bakterileri ortadan kaldırabilir.

Malzemeler:

  • Tuz
  • Diş fırçası

Tuzun kullanımı da çok kolaydır. Beyaz dilinize biraz tuz sürün ve bir diş fırçası ile bir dakika kadar hafifçe ovalayın. Ilık suyla yıkayın .

Bunu günde iki kez yapın ve bir hafta sonra önemli bir fark göreceksiniz. Tuzlu gargara da hazırlayabilirsiniz. Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ekleyin . Günde birkaç kez gargara yapmak için tuzlu suyu kullanın. Bu uygulama ile beyaz dilden kolayca kurtulabileceksiniz.

Zerdeçal:

Zerdeçal sadece bir baharat değil, aynı zamanda ağız için antiseptik ilaçlara mükemmel bir alternatiftir . Macun kıvamına gelene kadar zerdeçal ve narenciye suyunu karıştırın. Macunu 2 dakika boyunca dilin üzerine sürün ve ardından ılık suyla iyice durulayın. Dilinizdeki beyazlık kısa sürede yok olacaktır.

Aloe vera:

Zerdeçal gibi aloe vera da anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir. Bir veya iki dakika ağzınızda bir çorba kaşığı aloe vera suyunu çalkalamanız yeterlidir. Daha hızlı sonuçlar için bunu günde iki kez tekrarlayın.

Sadece 1 dakikada bu yöntemle beyaz dile veda edin!