18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç sorunlarına doğal yollarla çözüm önerileri

Saç sorunlarına doğal yollarla çözüm önerileri

İçerikleri

Özellikle şampuanların içinde yoğun olarak bulunan kimyasal maddeler, saçınızın bir süre sonra yoğun olarak dökülmesine ve sağlıksız görünmesine yol açar. Ancak şampuanlardan vazgeçemeyeceğinize göre, bu duruma alternatif yollar bulmanız gerekiyor. O yüzden bu yazımızda, saç sorunlarına doğal yollarla çözüm önerileri nelermiş onları inceleyeceğiz.

Saç Sorunları İçin Doğal Çözüm Önerileri

Saç sorunlarına doğal yollarla çözüm önerileri arasında genellikle saçlar için bitkisel kürler önerilmektedir. Bu kürleri düzenli olarak yaptığımızda da, saçınızdaki değişimi etkili bir şekilde fark edebilirsiniz.

Yıpranmış saçlar için kahve maskesi

Yıpranmış ve dökülen saçlar için kahve maskesini öneriyoruz.

Kahve maskesi nasıl yapılır?

Yaklaşık yarım litre sıcak suyun içine, 2 tatlı kaşığı kahve ekleyin. Kahve soğuduktan sonra, saçlarınızın tamamını bu kahveli su ile ıslatarak bir yandan da tarayın ki saçlarınız dolaşıp daha çok kırılmasın. Saç bonesi ya da streçle saçlarınızı sararak yaklaşık 20-30 dakika bekletin. Daha sonra da güzelce durulayarak, şampuanlayın. Saçınızdaki kahve tamamen akıp gittikten sonra bir kere de soğuk su ile durulayın. Bu maske ile saç dökülmeniz azalacak ve saçlarınız daha gür çıkacaktır. Kahvenin içindeki kafein adlı madde, saç diplerindeki kan akışını canlandırarak, saçlarınızı diplerinden besleyecek.

Saç sorunlarına doğal yollarla çözüm önerileri içerisinde, bitkisel yağ ve diğer maddelerle yapılan bakım kürleri dışında yine en önemli şeylerden biri de kullanılan taraktır. Tarak seçerken, tahta ve büyük dişli olmasına dikkat ederseniz saçınıza daha az zarar verirsiniz.