24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç dökülmesine neden olan kuru saçlardan kurtulmak için 13 adım!

Saç dökülmesine neden olan kuru saçlardan kurtulmak için 13 adım!

İçerikleri

Kuru saçlara ve saç derisine sahip olmak sinir bozucu olabilir, ancak birkaç noktaya dikkat ederek bundan kurtulabilirsiniz! Kuru saç ve saç derisinin birkaç nedeni olsa da, saç bakım alışkanlıklarınızı değiştirmek ve bakım tedavileri kullanmak genellikle onu düzeltmeye yardımcı olur. Kuru saçlarınızdan ve saç derinizden kurtulmak için, kuruluğa neden olan ürünlerden ve tekniklerden kaçınmalısınız. Daha sonra ise, saçınızı ve saç derinizi nemlendirin. Son olarak, saçlarınızı mümkün olduğunca sağlıklı tutmak için koruyun ve beslenmenize dikkat edin.

1- Saçınızı en fazla haftada 2-3 kez yıkayın.

Saçınızı çok sık yıkamak hem saçlarınızı hem de saç derinizi kurutabilir. Her gün saçınızı yıkamanıza gerek olmadığı gibi en iyi sonucu almak için saçınızı haftada sadece 2-3 kez yıkayın.

Saçlarınız çok kirliyse, yıkamalar arasında kuru şampuan kullanmayı deneyin.

İpucu: Saçınızı yıkamak ve durulamak için ılık veya soğuk su kullanın; sıcak su saçlarınızın nemini kaybetmesini sağlar. Son durulamalarınız için daima soğuk su kullanın bu adım, saçınızı pürüzsüz ve parlak hale getirir.

2- Sülfat içermeyen, nemlendirici bir şampuan ve saç kremi kullanın.

Sülfat hem saçınızı hem de saç derinizi kurutabilir, bu nedenle onu içeren ürünleri kullanmayın. Sülfatsız ve nemlendirici olduklarından emin olmak için şampuanınızdaki ve saç kreminizdeki etiketi kontrol edin. Bu kuru saç derisi için oldukça rahatlatıcı olacaktır.

3- Haftada bir kez 20-30 dakikalık maske uygulaması yapın.

Saçınıza uçlarından başlayıp köklerinize kadar derinlemesine bir bakım uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu saçınızın nemini geri kazanmasına yardımcı olacaktır

4- Hasarı ve kuruluğu önlemek için haftada 1-2 defadan daha fazla saç şekillendirici kullanmayın.

Şekillendirme aletleri saçınıza zarar verebilir ve hatta kırılmasına neden olabilir. Yapabiliyorsanız saçınızı şekillendirmek için ısı kullanmaktan kaçının. Aksi takdirde, saç şekillendirme araçlarını kullanımınızı haftada 1-2 kez ile sınırlayın.-

Saç şekillendiricileri kullanırken, önce saça ısı koruyucu uygulayın. Bu, hasarı azaltmaya yardımcı olacaktır.

5- Hindistan cevizi yağını saçınıza ve saç derinize 20-30 dakika uygulayın.

Saçınızın kalınlığına bağlı olarak saçınızı 4-6 bölüme ayırın. İlk bölümden başlayarak saçınıza ve saç derinize ince bir tabaka hindistan cevizi yağı sürün. Saçınız kaplanıncaya kadar her bölüme yağ sürmeye devam edin. Ardından, başınızı sıcak bir havluyla örtün. Yağın 30 dakika kadar saçınızda kalmasını sağlayın, ardından şampuanlayın ve soğuk suyla durulayın. Fazla zamanınız yoksa, yağı saçınızda 10 dakika bekletin. Bu çok fazla etkili olmayacak, ancak sonuçları görebilirsiniz.

6- Saçınızı nemlendirmek için sıcak yağ tedavisi uygulayın.

Bir kaseye yaklaşık 5 bardak yağ dökün. Yağı mikrodalgada ılık hale gelinceye kadar ısıtın. Yağı saçınıza ve saç derinize masaj yapın, ardından saçınızı ısıtılmış bir havluyla örtün. Yağ 30-45 dakika bekletin. Son olarak şampuanlayın ve saçınızı yağdan arındırmak için bakım yapın.

Elinizde olan herhangi bir yağı kullanabilirsiniz. Avokado yağı kuru saçlar için mükemmel bir seçenektir ve jojoba yağı kepekle naş etmede yardımcı olur. Tüm saç tipleri için harika olan badem yağını da kullanabilirsiniz.

7- Kuruluğu gidermeye yardımcı olabilecek ev yapımı yumurta sarısı maskesini deneyin.

Maskenizi hazırlamak için, 2-3 bütün yumurtayı temiz bir kaseye koyun ve 2-3 damla limon suyu ekleyin. Yumurtaları köpürene kadar çırpın, sonra maskeyi parmaklarınızla saçınıza uygulayın. Saçınızı bir folyo ile örtün ve maskeyi 20 dakika bekletin. Maskeyi soğuk suyla durulayın, sonra şampuanlayın ve saçınızı kremleyin. Bu maskeyi ayda bir veya iki kez kullanabilirsiniz.

Maskeyi ılık veya sıcak suyla durulamayın, çünkü yumurta saçınızda pişmeye başlar ve çıkarılması çok daha zor olur.

Maskenize ekstra yumuşaklık ve parlaklık için yarım muz, 2 yemek kaşığı bal (30 mL) bal, 2 yemek kaşığı (30 mL) zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı (30 mL) hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

8- Saçınızı nemlendirmek için saçınıza kalın bir mayonez tabakası uygulayın.

Maskeyi uygulamadan önce saçınızı ılık suyla ıslatın. Saçlarınıza, uçlarınızdan başlayıp köklerinize kadar ince bir mayonez sürmek için parmaklarınızı kullanın. Saçınızı bir folyo ile örtün ve mayonezin 30 dakika ila bir saat saçınızda kalmasını sağlayın. Son olarak, mayonezi soğuk suyla durulayın ve saçlarınızı şampuanlayın. Kuruluğu tedavi eden maddeler olduğu için yumurta ve yağı bol miktarda içeren bir mayonez seçin.

9- Avokado maskesi kullanın.

Bir blender, mutfak robotu veya temiz bir kaba olgunlaşmış bir avokado, 2 çorba kaşığı (30 mL) sızma zeytinyağı ve 1 çay kaşığı (4,9 mL) bal ekleyin. Maskeniz eşit bir kıvama gelinceye kadar malzemeleri birlikte karıştırın. Maskeyi kuru saça uygulayın ve saç derinize masaj yapın. Saçınızı örtün ve maskeyi 30 dakika bekletin. Son olarak, saçınızı soğuk suyla yıkayın.

Avokado, vitaminler, mineraller ve doğal yağlar bakımından zengindir; bu nedenle saçınızı yumuşak, parlak ve nemli hale getirir.

10- Saçlarınıza derin bir bakım yapmak için bal kullanın.

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 2 çorba kaşığı (30 mL) saf bitkisel gliserin ve 2 çorba kaşığı (30 mL) saf bal karıştırın. Saçınıza bu karışımı uygulayın ve soğuk suyla durulamadan önce 10 dakika bekletin.

11- Vitamin eksikliklerini önlemek için besleyici bir diyet yapın veya multivitamin takviyesi alın.

Besleyici yiyecekler tüketmek sağlıklı saçlar için ihtiyacınız olan vitaminleri almanıza yardımcı olacaktır. Takviyeler kullanmak istiyorsanız, sizin için güvenli olduklarından emin olmak için önce doktorunuza danışın.

Kuru saçlarınızı rahatlatmak için beslenmenizde yapabileceğiniz çeşitli değişiklikler :

  • Ton balığı, somon, sardalya ve uskumru gibi daha fazla yağlı balık yiyin.
  • Daha taze meyve ve sebzeleri; özellikle yaban mersini, brokoli ve domatesleri seçin.

Omega-3, A vitamini, C vitamini, biotin ve demir için takviyeler alın.

12- Güneşin altındayken bir şapka giyin.

Güneşe maruz kalmak saçınızı ve saç derinizi kurutabilir, böylece açık havada zaman geçirmek saçlarınızı daha da kötüleştirebilir. Başınızı bir şapka ile örtmek güneş ışınlarının engellenmesine yardımcı olur, bu nedenle kuru saçlarınızı ve saç derinizi nemlendirmenize yardımcı olabilir.

Yapabilirseniz, günün güneşli vakitlerinde dışarıda daha az zaman geçirin.

13- Saçlarınızı klordan korumak için yüzerken yüzme şapkası takın.

Saçınızı ve saç derinizi klorlu suya maruz bırakmak onları kurutabilir. Neyse ki, yüzmekten vazgeçmek zorunda değilsiniz! Bunun yerine, havuza girmeden önce başınızı bir yüzme başlığı ile örtün. Bu, hem saçınızı hem de saç derinizi korur, bu da saçlarınızdaki kuruluğu azaltmanıza yardımcı olabilir. Başka bir seçenek olarak, bir havuzda vakit geçirirken saçınızı sudan uzak tutmayı deneyebilirsiniz