18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç beyazlaması nasıl önlenir? Saç beyazlamasını önleyen doğal öneriler!

Saç beyazlaması nasıl önlenir? Saç beyazlamasını önleyen doğal öneriler!

İçerikleri

İlerleyen yaşlarda saçların ağarması ve beyazlaması olağan olarak karşılanırken erken yaşlarda saçların beyazlaması ise psikolojik açıdan rahatsız edici bir durumdur. Otuzlu yaşların başından itibaren yaşlanma belirtisi olarak kabul edilen beyaz saçlar için uygulayabileceğiniz tedbirler ile beyazlamanın önüne geçebilir, beyazlama sürecini yavaşlatarak daha uzun sürelere yayabilirsiniz.

Genetik, kötü beslenme, hormonal dengesizlikler, sigara kullanımı, alkol tüketimi, aşırı stres ve yanlış saç bakım ürünlerinin kullanımına bağlı olarak saçlar erken yaşlarda beyazlar. Peki saç beyazlamasına iyi gelen doğal kürler nelerdir? İşte saçlarınızın beyazlamasını önleyen doğal yöntemler;

1-  Hint Bektaşi Üzümü Kullanın

Hint Bektaşi üzümü veya amla kullanarak saçların beyazlama sürecini yavaşlatabilir, dökülen saçları tedavi edebilir, c vitamini ve antioksidan bakımından saç köklerini besleyebilirsiniz. Bir tava içinde bir miktar Hindistan cevizi yağı içinde hint bektaşi üzümlerini kömürleşene kadar kavurun. Soğutacağınız üzümleri saç derisine ve saç köklerine sürün. Saç kıllarınıza yedirerek süreceğiniz hint Bektaşi üzümünü bir saat kadar sonra yıkayın. Hafta da en az iki defa uygulayacağınız bu yöntem ile beyazlamanın önüne geçebilirsiniz.

2- Köri Yapraklarını Kullanın

saçın pigmentasyonunu artıran bir özelliğe sahip olan köri yapraklarını kullanarak saçlarınızın beyazlamasını önleyebilirsiniz. Bir tava içine bir miktar Hindistan cevizi yağı koyun ve kızıllaşana kadar yağı ısıtın. Daha sonra 5 – 7 adet köri yaprağını kızıllaşmış yağın içine koyun ve 10 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Daha sonra yağı soğumaya bırakın ve körü yapraklarını süzerek ayrı bir kaba koyun. Elinizde ufalayacağınız köri yapraklarını saçlarınıza ve saç köklerinize sürün. Haftada iki kere uygulayacağınız bu yöntem ile saçlarınızın beyazlamasının önüne geçebilirsiniz.

3- Kına Kullanın

Kına doğal bir saç renklendiricisi olarak bilinse de ana görevi saçın sağlığını korumasıdır. Kına yapraklarını yaş olarak alıp hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamur halindeki kına üzerine bir çay kaşığı kahve ve bir yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saçınıza eşit bir şekilde yayın ve saç köklerine iyice yedirin. Hafta da 4 kere yapacağınız bu yöntem ile saçlarınızın beyazlama sürecini durdurabilir, erken yaşta beyazlayan saçlarınızın sıkıntısını yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

4- Hindistan Cevizi Yağı Ve Limon Suyu Karışımı

Hindistan cevizi yağı ile saçlarınızda harikalar yaratabilirsiniz. Limon suyu ile yapacağınız karışım sayesinde saç köklerinin genişleyerek nefes almasını sağlayabilir, saçlarınızın daha canlı ve daha sağlıklı olmasına katkı da bulunabilirsiniz. 3 kaşık Hindistan cevizi yapı ile yarım çay bardağı limon suyunu iyice karıştırıp saç köklerine ve saç kıllarına iyice yedirin. 2 saat kafanızda bekleteceğiniz bu karışım ile hafta da 3 defa yaparak saçlarınızın beyazlamasını önleyebilirsiniz.

5- Biberiye Yağı Ve Ada Çayı

Biberiye yağı içinde yer alan antioksidanlar ve ada çayı içinde yer alan mineraller ile saçlarınızın beyazlamasını önleyebilirsiniz. 2 yemek kaşığı biberiye yapı ile 2 yemek kaşığı ada çayını tozunu bir kap içinde iyice karıştırın. Karışımı bir tava içinde 10 dakika kadar kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuyan karılımı saçlarınıza ve saç köklerinize iyice yedirin. 1 saat kadar saçınızda kalan karışım sonrası hafta da 3 kez tekrarlayacağınız bu karışım ile saçlarınızın beyazlamasını önleyebilir, beyazlama sürecini uzatabilirsiniz.

İki bardak su içine atacağınız 3 yemek kaşığı ada çayını kaynatarak demleyin. Elde edeceğiniz demlenmiş çayı süzün ve ada çayını biberiye yapının için koyarak özütünü bırakmasını sağlayın. 4 saat kadar bekledikten sonra elde edeceğiniz yap – adaçayı karışımını saçlarınıza iyice yedirin. 2 saat kadar bekleteceğiniz bu karışımı hafta da 3 defa tekrarlayın. Bu işlem ile saçlarınızın parlaklığı artacak ve beyazlaması yavaşlayacaktır.