19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıParlak, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ne yapmalı?

Parlak, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ne yapmalı?

İçerikleri

Cildimizin temiz ve güzel bir görünüme sahip olmasını hepimizin arzuladığı bir gerçek. Ancak maalesef gün içerisinde karşılaştığımız egzoz dumanları ve kirli hava, toz, pislik, güneş ışınları ve diğer koşullar, bunun yanında yanlış yapılan cilt bakımı, parlak, temiz ve pürüzsüz bir cilde ulaşmamızın önündeki en büyük engel oluyorlar. Halbuki cildimizde bir kaç önemli noktaya dikkat ederek kendimizi bu tip istenmeyen durumlardan kolayca koruyabilir, bulunduğumuz her ortamda cildimizin güzelliği ve pürüzsüzlüğü ile ön plana çıkabiliriz. Cildinizin hiç olmadığı kadar güzel görünmesi için dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

Cildin kendini güzel göstermesi için en önemli faktör nem, nem ve nem! Pek çok kadın kozmetik malzemelere servet harcarken aslında cildindeki en önemli sorun olan nemi pek de düşünmüyor. Herkes standart bir nemlendirici kullanıyor ve aslında tenine bu nemlendiricinin ne kadar uyduğunu da pek düşünmüyor. Bunun yerine cildinizi en güzel şekilde gösterecek nemlendiriciyi deneyerek bulmalı, gün içinde bol bol su içmeli, ayrıca sigara, alkol gibi cildin nem oranını bozan ürünlerden de uzak durmalısınız. Cildinizin nemi doğru olduğunda ne kadar farklı göründüğüne siz bile şaşıracaksınız.

Parlak, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için
Parlak, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için

Sık sık makyaj yapanlar ciltlerine uygun nemlendiricileri makyajın altına uygulayarak gün içinde tenlerinin nemsiz kalmasını engelleyebilirler ancak biraz daha ışıltı elde etmek istiyorsanız tek yapmanız gereken makyaj bazını biraz daha ışıltılı ve aydınlık modellerden seçmek. Pek çok kadın mat bazlar kullandığı için makyajının koyu ve parlak olmayan bir şekilde ortaya çıkmasına sebep oluyor. Aydınlık makyaj bazları ise cildinizin güzelce parlamasına yardımcı olacaklar.

Lakin fazla parlaklık bazen gözenekli, yağlı ve kötü bir görünüme sebep olabiliyor. Bunu engellemek için transparan pudra adı altında önerilen ürünleri kullanabilir ve yağlanan bölgelere bunları makyajın üstünden uygulayarak parlamalara engel olabilirsiniz. Fakat bu pudraları delicesine tüm yüzünüze sürmekten kaçınmalı, sadece belli bölgelerde uygulama yaparak güzel bir kontrast elde etmelisiniz.

Bazen üst üste atılan makyaj katmanlarının adeta bir maske gibi göründüğünü biliyoruz. Fakat son dönemlerde piyasaya sürülen sprey nemlendiriciler, bu görünümün ortadan kaldırılmasını ve cildin daha güzel ve pürüzsüz görünmesini sağlıyorlar. Bu ürünleri son kat olarak atmaktan çekinmeyin.

Parlak, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ne yapmalı?