28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıNeden Kore cilt bakım ürünlerini tercih etmeliyim?

Neden Kore cilt bakım ürünlerini tercih etmeliyim?

İçerikleri

Özellikle son yıllarda Kore kozmetiği (K-Beauty-  oldukça popüler olmaya başladı. Büyük markalar cilt ve makyaj ürünlerini artık Kore kozmetiği ve dermokozmetiğine göre revize etmeye başladı. Her geçen gün Kore ürünleri satan mağazalar artmaya başladı. Artık kadınlar özellikle cilt bakım ürünlerini Kore markalarından seçmeye gayret ediyor. Eğer makyajla ilgili az çok bilgin varsa BB kremleri mutlaka duymuşsundur. BB kremler aslında, Güney Kore’de geliştirilen ve sonradan diğer makyaj markalarına yayılan kremlerdir. BB krem gibi serum, tonik gibi cilt bakım ürünleri de Kore’de üretilip sonradan Avrupa, Asya markalarına yayılmıştır.

Kore Ürünlerin Popülerliğinin Arkasında Yatan Sebepler

1- Kore kadınlarının cilt bakımı konundaki mükemmeliyetçiliği, Kore ürünlerinin bu kadar gelişmesindeki en büyük sebeplerden bir tanesidir.

Koreli kadınlar, oldukça bakımlı ve cilt bakımı konusunda da oldukça hassastırlar. Onlar için “porselen cilt” oldukça önemlidir. Koreli kadınlar, ciltleri cam gibi parlak ve pürüzsüz olmasına oldukça dikkat ederler. Dermokozmetik endüstrisi henüz bu kadar gelişmemişken bile, yüzlerine pirinç suyu sürerek ciltlerine bakım yaptıkları bilinmektedir. Pirinç suyunun cildi beyazlatıcı etkisini kullanarak daha parlak ve açık renk bir cilde sahip olmaya çalıştıkları da bildiklerimiz arasında yer almaktadır. Koreliler için açık ten, bronz tenden çok daha çekici ve güzel kabul edilir.

Beyaz tenli kadınların daha asil ve zarif olduğuna inanılır. Kısaca özetleyecek olursak Koreli kadınlar cilt bakımına ve beyaz tene takmış durumdalar, hal böyle olunca da cilt bakımı için en faydalı ve işlevsel ürünleri ürettiklerini söyleyebiliriz. Cilt beyazlatmak, ten rengini açmak için en etkili ürünler Kore ürünlerinde yer almaktadır. Hatta Koreli kadınların başka hiçbir işle uğraşmadan sadece cilt bakımı için ayırdıkları bir günleri bile bulunmaktadır. Koreli kadınların ciltlerine yaptıkları bu bakım ve yatırım sayesinde ciltleri erkenden kırışmaz, hatta yaşlandıklarında bile ciltleri bakımlıdır.

2- Korelilerin yeni fikirlere açık oluşu, inovasyonu desteklemesi de popülerliğinde önemli sebeplerden bir tanesidir.

K-Beauty yeni ürünler geliştirdikçe, diğer markalarla aralarında tatlı bir çekişme meydana geldi. Diğer markalar Kore kozmetiğinin başarısını geçecek ürünler geliştiremeyince, kendi makyaj ürünlerini Kore kozmetiğine göre yeniden revize etmeye başladılar. Örneğin BB, CC kremler, kompakt cusion fondöten, glitter farlar, aydınlatıcılar gibi tüm yeni kozmetik ürünler Kore kozmetiğinin eseridir. Kore kozmetiğinin yol gösterdiği bu ürünler şuan çoğumuzun makyaj çantasında ye etmiş pratik ve işlevsel ürünlerdir.

3- Güvenilir, orijinal bitkisel içerikler; Kore cilt bakımının olmazsa olmaz parçalarıdır.

Kore ürünleri bu kadar başarılı ve popüler yapan bir diğer sebep de hiç kuşkusuz içeriklerinin oldukça temiz ve başarılı olmasındandır. Koreliler için cilt bakımı oldukça değerli olduğu için, gerek cilt bakım ürünlerinde gerek makyaj ürünlerinde zararlı içeriklere asla yer vermiyorlar. İçeriklerinin işe yarar olmasına, cilde gerekli olan bakımı vermeye özen gösteriyorlar. Geleneksel Kore yaklaşımına göre, cildi kusurları sebebiyle örtmek yerine cildi tedavi etmek esastır. Yani sivilce çıktığında, kapatıcı yardımıyla kapatmak yerine, sivilceyi iyileştirmeye özen gösteriyorlar. Ayrıca Kore cilt bakımında, her cilt özeldir ve farklı ihtiyaçları vardır anlayışı baz alınır. Yani her cilde özel ürünler serumlar üretilir. Mesela aşırı kuruluk yaşayan cilde ayrı serum, hassas cilt için ayrı serumlar hazırlanır. Bu sebeple Kore dermo kozmetiğinde her cilde göre ürün bulunmaktadır.

Ayrıca Kore cilt bakımını bu kadar yücelten de içeriklerin oldukça orijinal seçilmiş olmasıdır. Volkanik kil, salyangoz özü, denizyıldızı özü, siyah şeker, arı zehri, yeşil çay gibi daha nice farklı içerikler kullanılmaktadır.

4- Her cilt sorununa ayrı çözümler vardır.

Her bireyin cildi özel ve kendine has ihtiyaçları vardır. Bu sebeple cildini iyi tanımalı ve onu iyi analiz etmelisin. Cildinin ihtiyaçlarına göre özel ürünler kullanmalısın. Örneğin geçiş mevsimlerinde cildimiz kuruyabilir veya aksi çok fazla yağlanabilir, bu gibi dönemlerde cildinin ihtiyacını karşılayacak farklı ürünleri kullanmalısın. Kore cilt bakım rutininin temeli neme dayanmaktadır.

Koreli hanımefendiler ciltlerinin erkenden kırışmasını engellemek için ciltlerini sürekli nemli tutarlar ve nemini kaybetmemesi için özel serumlar kullanırlar. Onlar için ciltlerine nemlendirici sürmek, yemek yemek su içmek gibi temel bir ihtiyaçtır. Kore cilt bakım rutini 3 adımdan da oluşabilir 14 adımdan da oluşabilir. Bu adımların nasıl olacağı tamamen senin cildinin ihtiyacına bağlıdır. Kore cilt bakımına ilk defa başlayacaksan ilk başta 14 adım korkutucu gelebilir, ama başlangıç için sadece cildinin ihtiyacı olan kilit ürünleri tercih edersen alışman daha kolay olacaktır.

5- Kore ürünleri çekici ambalajlar ve yaratıcı dizaynlarla satışa sunulur.

Herhangi bir Kore ürünü gördüğünde, kesinlikle ambalajından tanıyabilirsin. Çünkü ambalaj ve tasarım konusunda oldukça başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Kendine has özel bir çekiciliğe sahiptirler. Hatta bazı makyaj ürünleri o kadar sevimli bir ambalaja koyulur ki, ilk başta onu yiyecek bir şey bile sanabilirsin. Aynı zamanda pazarlama ve reklamcılığa da büyük özen gösteren Koreli markalar ürünlerini satmakta oldukça başarılılar.

Neden Kore cilt bakım ürünlerini tercih etmeliyim?