Ana SayfaKadınCilt BakımıMuz, Limon ve Yoğurt İle Melasma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Muz, Limon ve Yoğurt İle Melasma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yanaklarda, boyunda, alında ve üst dudaklarda cildin kararmasıyla oluşan melesma evde nasıl tedavi edilir? Sizler için araştırdık.

İçerikleri

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olma arzusu hem erkekler hem de kadınlar için ortaktır. Melasma hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilir ancak kadınlar arasında erkeklerle karşılaştırıldığında daha yaygındır ve çoğunlukla hamilelik sırasında ortaya çıkar.

Melasma Nedir?

Melasma, özellikle üreme döneminde bulunan kadınlarda görülen, yüz bölgesinde oluşan koyu ve kahverengi renk tonlarındaki lekelere verilen addır. Melasma, çoğunlukla yanaklarda görülmekle birlikte boyun bölgesinde de ortaya çıkabilir. Erkeklerde de görülen bu cilt sorunu, kökeni tam olarak bilinmeyen bir rahatsızlıktır.

Muz, Limon ve Yoğurdun Cilde Faydaları Nelerdir?

Muz, içeriğinde bulunan E, C ve B6 vitaminlerinin yanı sıra, bolca su barındırmaktadır. İyi bir antioksidan olan muz, cilde yararlı besinler sayesinde iyi bir nemlendirici olarak görülmektedir.
Limon, herkesin bildiği üzere C vitamini deposu bir narenciye olarak bilinir. Bu nedenle ciltteki lekelerin kaybolmasına, hasar gören hücrelerin yenilenmesine, kolajen ürteminin artmasına ve ciltte bulunan ölü derilerin arındırılmasına yardımcı olur.
Yoğurt, cilt için bilinen en iyi nemlendiricilerden biridir. Bunun yanı sıra akneye savaşta tercih edilen yoğurt, cildin ölü derilerden kurtulmasını sağlar. İçeriğinde bolca laktik asit, kalsiyum ve çinko barındıran yoğurt, en önemli besinlerden biridir.

Muz, Limon ve Yoğurt ile Melasma Tedavisi

Tamamen doğal olan bu malzemeler ile melasma tedavisini nasıl uygulayacağınıza geçmeden önce, bu uygulamayı birkaç ay boyunca sürdürmeniz gerektiğini belirtmekte fayda var. Bu şekilde istikrarlı bir süreci devam ettirebilirseniz, gözle görülecek farklar elde etmeniz mümkün olacaktır.

Malzemeler:

  • 1 Tane muz
  • 3 Yemek kaşığı limon suyu
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt (sade)

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Soyduğunuz muzu uygun bir kaba alın ve ezerek püre haline getirin. Üzerine 2 kaşık yoğurdu da ekleyerek macun kıvamında bir karışım elde edene dek karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışıma 3 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi gece uygulamanız önerilir. Bunun için önce boynunuzu ve yüzünüzü iyice yıkayıp kurulayın. Lekelerin oluştuğu bölgelere, hazırladığınız karışımı eşit şekilde sürün. 20 dakika bekletin ve yüzünüzü yıkayarak temizleyin. Karışımın içeriğinde limon bulunduğu için, bu işlemi yaptıktan hemen sonra güneşe çıkmamanız önerilir.