20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviMigrene ne iyi gelir? Migren bitkisel tedavisi İbrahim Saraçoğlu

Migrene ne iyi gelir? Migren bitkisel tedavisi İbrahim Saraçoğlu

İçerikleri

Günümüzün stres ortamında oldukça sık görülen migren ağrılarını hafifletmenin önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bu nedenle migrenin bitkisel çözümü için birkaç noktaya değinmekte fayda var.

Migren Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Migren bitkisel tedavisi, çeşitli bitkilerin kaynatılarak veya suda bekletilerek suyunun içilmesi şeklinde olabileceği gibi bazı bitkilerin düzenli şekilde tüketilmesi şeklinde de etkili olabilmektedir. Bu bitkiler arasında en etkili olanları: biberiye, çarkıfelek çiçeği, ökse otu, nane, sarı yonca çiçeği, ıhlamur, lavanta çiçeğidir. Bunlar arasında uzmanların en çok önerdiği ise biberiyedir.

Migren Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu

Migren bitkisel tedavisinde İbrahim Saraçoğlu biberiye kürünü önermektedir. Migren tedavisi için biberiye çayı oldukça etkili sonuçlar ortaya koyabilmektedir. Biberiye çayı sinir sistemini gevşeterek kan dolaşımını arttırır dolayısıyla migren ağrılarını rahatlatma işlevi görür. Biberiye çayı oldukça basit bir şekilde hazırlanır ve etkisi oldukça fazladır. Kaynamaya başlayan suya 1 tutam biberiye bitkisini atıp 10 dakika kaynatın. Daha sonra ılımasını bekleyin ve suyu bir fincana süzün. İsteğe göre süzdüğünüz suya bal veya şeker ekleyebilirsiniz. İlk iki hafta günde birkaç defa bu çaydan için daha sonra ise günde iki defa düzenli şekilde tüketin. Birinci ayın sonunda bu Migren Bitkisel Tedavisi’nin Faydasını hissedecek ve migren ağrılarının hafiflediğini gözlemleyeceksiniz.

Migrene Ne İyi Gelir?

Aynı şekilde daha önce bahsettiğimiz çarkıfelek çiçeği, ökse otu, nane, sarıyonca çiçeği, ıhlamur, lavanta çiçeği gibi bitkilerin de çaylarından faydalanabilirsiniz.

Migren Bitkisel Tedavisi’nin en önemli özelliği ise ilaçlar gibi yüksek düzeyde yan etki içermemesidir. İlaçlar etkisini gösterirken aynı zamanda yüksek düzeyde yan etkilere de neden olmaktadırlar. Bu nedenle tamamen doğal olan ve yan etkisi oldukça düşük düzeyde olan Migren Bitkisel Tedavisi günümüzde daha çok tercih edilmektedir.

Migren Bitkisel Tedavisi kullanılırken tedaviye yardımcı olmak için kola, çay, kahve, sigara, alkol gibi migreni tetikleyici içeceklerden uzak kalınması gerekmektedir. Bunlar migren ağrılarını tetikleyerek tedavinin etkisini azaltır. Bunun yanı sıra migreni en çok etkileyen stresli ortamlardan, stresli yaşam biçiminden uzak durmakta fayda var.

Kısacası, günümüzün en büyük nimetlerinden biri olan Migren Bitkisel Tedavisi, migren ağrılarında oldukça etkili olmaktadır. Gerek doğal olması ve gerekse yan etkisinin olmaması bu yöntemi tercih etmek için yeterli bir sebeptir.