24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınMemeye diş macunu sürmek göğüsleri büyütür mü? Sıkılaştırır mı?

Memeye diş macunu sürmek göğüsleri büyütür mü? Sıkılaştırır mı?

İçerikleri

Kadınlar arasında sosyal medyada yine bir güzellik hilesi viral oldu. Güzellik için kendin yap, sağlık ve güzellik blogcuları ev eşyalarını güzellik mucizesi ürünleri olarak yeniden kullanmak için her zaman yeni yollar buluyorlar. Bazıları uygulanabilir olsa da bazıları ise vücut sağlığını tehdit eden cinsten olabiliyor.

Kadınlar Arasında Yeni Trend: Memeye Diş Macunu Sürmek

Bazı kadınlar, göğüslerine diş macunu sürmenin onları daha büyük göstereceği kanısına kapılıyor. Güzellik dünyasını kasıp kavuran en son trend ise sarkık ve küçük göğüsleri diş macunu ile büyütüp sıkılaştırabileceğiniz iddiasıdır. Evet, doğru duydunuz diş macunu ile göğüs büyütme. Bu güzellik efsanesi ilk olarak Naturalbeauty556 adlı  YouTuber tarafından diş macunu, un, yumurta akı ve rendelenmiş salatalık karışımının sarkan göğüsleri sıkılaştıracağını ve büyüteceğini iddia eden bir video yüklemesi ile hayat buldu .

Bir güzellik uygulaması çok yanlış bir tedavi gibi görünse de, YouTuber bu ev ilacının sarkık göğüsleri sıkılaştırmak ve sertleştirmek için ameliyata alternatif olarak kullanılabileceğini iddia ediyor. Yaptığı videoda diş macunu ile yapılan karışımı doğrudan göğüslerinize uygulandığınızda ‘göğsünüzün gerçekten deli gibi sıkılaştıracağını’ açıklıyor.

‘Diş Macunu Kullanarak Sadece 5 Günde Sarkan Göğsünüzü Sıkılaştırın – Şaka Değil’ başlıklı video o kadar viral oldu ki 7,5 milyondan fazla görüntüleme ve beğeni kazandı. Göğüslerini güçlendirmenin ameliyatsız bir yolunu arayan milyonlarca kadının dikkatini çeken bu video, bu güzellik hilesinin işe yarayacağına dair bilimsel veya tıbbi temelli herhangi bir kanıt içermiyor. Kadınlar video hakkında yorum yapmış olsalar da, evde kendileri denemekten heyecan duyuyorlar, herhangi birinin olup olmadığı ve ne tür sonuçlar elde ettikleri ise belirsiz.

Pekiyi Memeye Diş Macunu Sürmek Göğüsleri Sıkılaştırır Mı?

Diş macununuzu alıp kendiniz denemeniz cazip gelse de, fark edeceğiniz tek değişiklik nane kokulu göğüsleriniz olacaktır. Sadece lavabonuzda bulunan diş macununu kullanarak anında göğüslerinizi dikleştirmek ve sıkılaştırmak kulağa ne kadar da hoş geliyor değil mi?

Diş macunu süper kurutucudur, bu yüzden bazıları fazla yağı ve sebumu kurutmak için cilde uygularlar, bu yüzden diş macununu göğüslere uygulamak anında gerginlik hissi oluşturabilir (elinizin arkasına bir nokta uygulayıp birkaç dakika beklediğimizde tam olarak ne demek istediğimizi anlayacaksınız). Ancak diş macununun cilt restorasyonu üzerinde herhangi bir etkisi olduğunu gösteren hiçbir kanıt yok. Un ve yumurta beyazına gelince, bu ürünler keklerde harika işlev görür, göğüsleriniz için aynı şeyi söyleyemiyoruz.

Memeye Diş Macunu Sürmek Göğüsleri Büyütür Mü?

Diş macunu sıkılaştırma tedavisi, internette hızlıca yayılan tek güzellik hilesi değil. Susana Home Remedies YouTube kanalında, meme uçlarınıza diş macunu ve göğüslerinize vazelin sürmenin göğüslerinizi gerçekten büyüteceğini iddia ederek diş macununa yeni bir işlev kazandırdı. En iyi sonuçları görmek için bunu 30 gün boyunca yapmanızı tavsiye ediyor.

Vazelin, göğüslerinizin daha büyük ve daha dolgun görünmesini sağlayacak yüksek ışıltılı bir görünüm bırakırken, bu gurur verici yanılsamanın göğüslerinizin boyutu veya şekli üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır. Kararımız mı? Nane ve vazelin kokulu göğüsler peşinde değilseniz, diş macununuzu dişleriniz için saklasanız daha iyi olur kanaatindeyiz.

Pekiyi Uzmanlar Ne Diyor?

London Bridge Plastik Cerrahi ve Estetik Kliniği’nin tıbbi direktörü Christopher Inglefield, şunları söyledi: “Bu tuhaf tavsiye, göğüslerinin büyüklüğünden memnun olmayan ve tuhaf mucizeye başvurabilecek pek çok kadını sorunlarına bir çözüm bulmak için umutlandırıyor. Ne yazık ki, sanal ortamda dolaşan pek çok tavsiye gibi, vazelin ve diş macunu meme büyütme ve sıkılaştırma yöntemi sahte bir haber ve sanal bir şarlatanlıktır.”, dedi.

Dermatolog Dr.Susan Bard ise, “Bu çok saçma bir tavsiye. Bu karışımlardaki bileşenlerin hiçbirisi göğüs dokusunu artırma veya gevşek cildi sıkılaştırma kapasitesine sahip değildir. Bu karışımları uygulamak, kontakt dermatite neden olabileceğinden risksiz değildir.”, dedi.

Uzmanlar göğüs büyüklüğünüzü artırabilecek tek şeyin hormonlar, kilo alımı ve büyütme ameliyatı olduğunu söylüyorlar. Ve sarkmaya gelince? Egzersiz sadece göğsün altındaki kası inşa edebilir, dokusunu canlandırmaz. Doktorlar, herhangi bir diş macunu veya vazelin uygulaması olmaksızın göğüslerinizi olduğu gibi bırakmanızı tavsiye ediyorlar.

Memeye diş macunu sürmek göğüsleri büyütür mü? Sıkılaştırır mı?