24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerMaske kuralına uyulan pazar yerlerinde sosyal mesafeye uyulmuyor!

Maske kuralına uyulan pazar yerlerinde sosyal mesafeye uyulmuyor!

İçerikleri

Özellikle semt pazarlarına fiyatların düşük olmasından dolayı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Koronavirüs sürecinde dahi semt pazarları doluluk oranıyla dikkat çekiyor. Günlük gıda gereksinimlerinin yanı sıra giyim ihtiyaçlarını da pazarlardan karşılayan vatandaşlar, alınan kısmi tedbirlerle pazarlarda alışveriş yapıyorlar.

HES Kodu Sorgulanıyor

İzmir genelinde kurulan semt pazarlarında satış yapan pazarcıların pazar yerlerine girerken HES kodu sorgulanıyor. Pazar yerlerinde görev yapan zabıta personeli tarafından da vatandaşlara dezenfektan sıkılıyor. Pazara alışveriş yapmaya gelen bazı vatandaşların oldukça rahat tavırlar sergilediği görülürken, bazı vatandaşlar ise çok hızı bir şekilde alışverişini yaparak pazar yerini terk ediyor.

Pazar Olmazsa Olmaz

Pandemi sürecinden dolayı pazara uzun süreden beri gelmediğini söyleyen Nuray Yıkıcı, “Koronavirüs sürecinden dolayı alışveriş yapmak için uzun süreden beri pazar yerlerini tercih etmiyordum. Yazlığa gitmiştim. Uzun bir aradan sonra ilk defa pazara geldim. İnsanların salgından korunmak için ellerinden geldiğince kurallara uymaya çalıştığını görüyorum. Bana göre yine de yeterli değil.” dedi.

Vatandaş Türkan Karahaner ise “Pazarda şu anda aşırı kalabalık var. Herkes biribiriyle temas halinde. Sosyal mesafeyi korumak için gayret sarf etsek de bu imkansız. Her şeye rağmen pazar olmazsa olmazlarımızdan. Dışarıyla kıyaslandığı zaman pazar yerlerinde fiyatlar çok düşük. Koronavirüsten korunmak için kurallara dikkat eden de var, dikkat etmeyen de var. Aslında pazara gelerek alışveriş yapmaktan korkuyorum. Sosyal mesafeyi korumak için elimden geleni yapıyorum. Bana yaklaşarak sosyal mesafeyi ihlal eden kişileri ikaz etsem de kimse dikkate almıyor.” şeklinde konuştu.

Esnaf Eski Günlere Hasret

Pandemiden önceki döneme göre satışların çok düştüğünü söyleyen giysi pazarı esnafı, eski günlere hasret kaldıklarını söylüyorlar. Giysi pazarında esnaflık yapan Saniye Nazife Dinarlı, “Pandemi süreci pazar satışlarını olumsuz etkiledi. Satışlarımız eskisi gibi değil. Pandemiden evvel pazar çok kalabalıktı. Millet alışveriş yapmak için birbirine girerdi. Şimdi herkes, sosyal mesafeye ve maske kuralına uymaya çalışıyor.” ifadelerine yer verdi.

Pazarda satıcılık yapan İdris Şengül ise “İnsanlar korktuğu için pazar yerlerine gelmiyorlar. İşlerimizde çok büyük bir düşüş var. Esnaf, bu süreçten olumsuz etkilendi. Maske takmayan insanların sayısı çok az. Zabıtalar tarafından denetimler yapılıyor. Koronavirüse karşı alınan önlemler çok iyi.” şeklinde konuştu. Pazarda esnaflık yapan Betül Terzioğlu’da, “İnsanlar, sosyal mesafe kuralına riayet ediyorlar. Kadınlarımız çok bilinçli davranıyor. Onlara kolonya ikram ediyoruz. Satışlarımızı hijyen koşullarına uyarak yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.