28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıLazer epilasyon nedir? Nasıl yapılır ve kimlere uygulanır?

Lazer epilasyon nedir? Nasıl yapılır ve kimlere uygulanır?

İçerikleri

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer cihazı, genellikle elektrik olmak üzere değişik enerji formlarını optik enerjiye dönüştüren bir cihazdır. Bu cihaz ile yapılan epilasyonda yüz ve vücudun değişik bölgelerindeki istenmeyen kıllar kalıcı olarak ortadan kaldırılır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Bu yöntemde kullanılan lazer tekniği ile lazer ısısı CİLDE ZARAR VERMEDEN doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür. Burada amaç kıl köklerinin ısı ile yakılarak hasara uğratılmasıdır. Milisaniyeler süresince cilde uygulanan lazer ışığı cilde zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji ısıya dönüşerek kıl kökünü kalıcı şekilde tahrip eder. Bu da kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve daha az sayıda çıkmasını sağlar.

Kıl kökünün papilla denilen kısmı tahrip edildiğinde kalıcı epilasyon sağlanmış olur. Vücudumuzdaki kıllar aynı anda değişik evrede bulunurlar. Bir kısmı anagen devrede iken (Ki lazer enerjisini alan kıl bu evrede ise kalıcı olarak yok olur) diğerleri katagen yada telogen evrededirler: Kılların farklı evrelerde olması nedeni ile belli bir bölgede kalıcı epilasyon sağlanması için birkaç seans gerekmektedir.,,

Lazer Epilasyonun Faydaları Nelerdir?

Lazer, iyonize olmayan (Non-iyonize) enerji tipidir. Bu nedenle vücutta atık bırakmaz, hücrelerde mutasyonu etkilemez; yani kanser gibi herhangi bir yan etki söz konusu değildir.,

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanır?

Lazerle epilasyon için başvuran herkesin işleme alınmadan önce mutlaka DERMATOLOJİ UZMANI DOKTORLAR TARAFINDAN değerlendirilmesi, çok nadir de olsa uygun olmayan vakaların kabul edilmemesi ve nedeninin hastaya açıklanması, hormonal bir anormallik olup olmadığının belirlenmesi gerekmektedir. Böylece hastanın fayda görmeyip maddi kayba uğraması ya da yan etki ile karşılaşması önlenmiş olur.