25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıLavanta yağı saça nasıl uygulanır? Lavanta yağı saç uzatır mı?

Lavanta yağı saça nasıl uygulanır? Lavanta yağı saç uzatır mı?

Lavanta yağı nasıl kullanılır, saça nasıl uygulanır İbrahim Saraçoğlu? Lavanta yağı saç uzatır mı? Doğal lavanta kürü tarifi haberimizde.

İçerikleri

İnsanlar yıllardan beri doğanın mucizevi bir şekilde kendilerine sunmuş olduğu bitkilerden çeşitli güzellik maddeleri oluşturmuşlardır. Hiçbir şeyini olmadığı ilaçların dahi yeni yeni bulunmaya başlandığı süreçlerde doğal yollar ile bitki köklerinden elde edilen malzeme ve iç yağ ile vücudun kendini yenilemesini sağlayıcı ve güzelleştirici çeşitli bakım ürünleri yapılmıştır.

Parfüm ve kokular da yine o dönemlerde bu şekilde elde edilmekteydi. Günümüzde her ne kadar fabrika ürünü pek çok dermatolojik testten geçmiş olarak üretilen güzellik ürünü bulunuyor olsa bile doğal yollarla yapılan parfüm, yağ ve bakım ürünlerinden vazgeçirmemiştir. Bunlar da hem güzel kokulu hem de oldukça fayda sağlayıcı olan lavanta kökünden elde edilen yağ saça uygulanarak parlak ve ışıltılı bir görüntü alınabilmektedir.

Lavanta yağının saça faydaları neler?

Saç ve cilt yağını koruyucu olan bu popüler lavanta yağı cilt derisinde yaşanabilen herhangi bir kepeklenme durumuna çözüm bulunamadığın da da fayda sağlamaktadır. Saç kaybı yaşayan ve saçında kuruluk şikayetleri bulunan kişilerin evde yapılacak doğal lavanta yağı ile oldukça büyük ve mucizevi bir verim elde edebilmeleri mümkündür.

Yapılan araştırmalarda lavanta yağının iltihapları önleyici ve antibakteriyel bir molekülün içinde bulunduğunu ispat etmiştir. Bu sayede vücuttaki deri altında ya da üzerinde oluşabilen mantar veya iltihabın önlenmesinde saç derisinde oluşan kaşıntının giderilmesinde egzama ve sedef hastalıklarında lavanta yağı kullanılmaktadır.

Lavanta yağı nasıl kullanılır?

Lavanta yağı nasıl kullanılır sorusu lavanta yağının harika faydalarını sağlamak için cevaplanması gereken önemli bir sorudur. Doğal yollarla elde edilen lavanta yağının saça uygulanması şekli oldukça kolaydır. Saç derisini temizleyen ve mikropları arındıran bir tedavi yolu olarak kullanılan lavanta yağı masaj yapılarak saç derisine yedirilir. Kullanılan lavanta yağını hafif seyrelterek o bölgenin eşit miktarlarda yağ ile buluşmasına ve nefes almasına sebep olursunuz. İyice uygulanan lavanta yağını isterseniz Hindistan cevizi yağı ile de karıştırılarak daha güzel kokulu bir karışım elde edilebilir. Saçlara uygulanan lavanta yağı masaj yöntemi ile iyice yedirdikten yaklaşık olarak 10 dakika suda bekletilir. Bekleme süresi sona erdiğinde sadece yıkayabilirsiniz.

Lavanta yağının saça uygulanması ve kullanım şekillerinden biri de gece yatmadan önce saça uygulanan lavanta yağı bir havlu ile saçın içerisinde temasta bırakılır, uykuya gidilir. Uyandıktan sonra isterseniz saçınızı yıkayabilir ya da rahatsız edici bir durumda değilseniz bu şekliyle de bırakabilirsiniz.

Lavanta yağı saçı uzatır mı?

Saç uzatmak isteyenlerin en çok merak ettiği konu lavanta yağı saçı uzatır mı sorusudur. Lavanta yağını kullanarak saçlarınızın sorunlarından kurtulmak ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamak istiyorsanız haftada en az bir kere uygulandığında sonuç elde edilebilecek bir içeriğe sahiptir. Düzenli olarak uygulanan saçlar bir süre sonra gözle görülür bir hacme sahip olurken, saçın uzama oranı da bir o kadar artım gösterecektir.

Saç kaybını önleyerek saç derisinin nefes almasını sağlayan ve kelliğe yardımcı olarak bir doğal antikor oluşturan lavanta yağı beyazlamayı önler mi diye merak edenlere bir cevap olarak, lavanta yağı saçta başlayan ani ve hızlı beyazlamayı giderici bir özellik de içerdiğini belirtmek isteriz. Saçına lavanta yağı kullananlar lavanta yağının bu harika özelliklerini gözlemlemişlerdir.

Lavanta yağı saça nasıl uygulanır İbrahim Saraçoğlu?

Saçın tekrar oluşması ve saç derisi içerisindeki saç foliküllerinin yeniden üretilmesini ağlayıcı bir içeriğe sahiptir. Lavanta yağı nasıl kullanılır, saça nasıl uygulanır İbrahim Saraçoğlu sorusunun sıkça sorulduğunu görüyoruz. İbrahim Saraçoğlu’nun da önermiş olduğu lavanta yağı karışımın kullanım yöntemlerinden biri şu şekildedir;

Kepeği tedavi eden ve saçtaki kuruluğu ortadan kaldıran lavanta yağını oluştururken öncelikle birkaç damla lavanta esansı yağını bir kabın içerisine alıyorsunuz. bunun içine 2 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde jojoba yağına ilave ederek iyice karışması için bir kaşık yardımı ile kabın içerisinde çeviriyoruz.

Elde edilen bu karışım saç derisi üzerinde masaj yapılarak her gün düzenli olarak bölgeye uygulanır. Gözle görülür bir farkın oluştuğunu hissettiğinizde bir süre ara verebilir. Doğal yollar ile elde edilmiş bu lavanta yağını güvenilir bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Saçların uzaması için doğal lavanta kürü

Evde hazırlanabilecek doğal yollarla elde edilen lavanta yağının kullanımını için İbrahim Saraçoğlu bir yöntem daha sunmuştur. Sunulan bu yönteme göre evde hazırlanmış olan lavanta yağını bir kabın içerisine bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde koyuyorsunuz. İçerisine 2 yemek kaşığı nane aşmadan Hindistan cevizi yağını ilave ederek iyice karıştırın. Ardından elde edilen karışımı saç derinize elleriniz ile masaj yaparak uygulamalısınız. Bu işlemin ardından saçları bir bez ile sararak bütün gece bekletin ve sonraki gün uyandığınızda saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Vermiş olduğumuz bu tarifi haftada yalnızca iki kere uygulamanız yeterli olacaktır. Birkaç ay sürecek olan bu işlem sonrasında sağlıklı bir şekilde uzayan ve dolgun bir görüntüye kavuşan saçlara sahip olabilirsin.