Ana SayfaKadınMakyajKusursuz bir güzellik için makyajınız nasıl olmalı?

Kusursuz bir güzellik için makyajınız nasıl olmalı?

İçerikleri

Makyaj yapmak günlük hayatta çok zor bir iş değil ve aslında öyle fazla kurallara da dikkat etmek gerekmiyor. Ancak özel günlerde ve gecelerde yaptığımız makyajda kurallara biraz daha bağlı kalmak, çok daha güzel bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca günlük makyajınızda da aşırıya kaçan bir yapınız varsa, makyajın temel kuralları hakkında biraz fikir edinmeniz iyi olacaktır. Sizler için en dikkat edilmesi gereken bu temelleri bir araya getirdik çünkü temel sağlam olmadan binanın ayakta duramayacağı kesin!

Makyajda Odak Noktanızı Belirleyin

Makyaj yaparken en dikkat edilmesi gereken şey, makyajın tek bir odak noktasının bulunması. Yani aynı anda dudaklarınızı ve gözlerinizi öne çıkaracak bir makyaj yaparsanız, sonuç ikisinin de odaklanılamaması yahut fazla kaçması olacaktır. Çünkü insan beyni aynı anda bir kaç şeye birden odaklanmakta zorlanır ve diğer kişiler sizin bu yoğun makyajınız karşısında kalakalırlar. Dolayısıyla dudaklarınızı veya gözlerinizi sadece bir tanesi olmak üzere öne çıkarmalısınız.

Fondöten Seçimine Dikkat Edin
Fondöten Seçimine Dikkat Edin

Fondöten Seçimine Dikkat Edin

Fondöten seçiminde ten renginize göre hareket etmek çok önemli çünkü teninize aykırı bir baz rengi maalesef kötü sonuçlar doğurabiliyor. Ancak geri kalan malzemelerde de ten rengine biraz dikkat etmek gerekli. Genellikle açık tenli ve sarı saçlı olanlarda daha renkli bir makyaj uygun olurken, koyu tonlardaki makyajlar kötü bir görünüm oluşturabiliyorlar. Esmerler ise daha pastel tonları tercih ederek ten renklerine uygun bir sonuç elde edebilirler.

Cilt Tipinize Göre Makyaj Seçin

Cilt tipinize göre makyaj malzemesi seçmeniz de çok önemli. Kuru ciltlerde biraz daha yağ bazlı ve nemlendirici etkili ürünleri tercih ederken, yağlı ciltlerde ise su bazlı makyaj ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ancak yağlı ciltler de neme ihtiyaç duyar ve bu nedenle onları nemlendirmemek gerektiğini düşünmemelisiniz.

Kaş Şeklinize Karar Verin

Kaş şekliniz de makyajınızın nasıl algılanacağına dair büyük bir etkide bulunuyor. Sezon trendlerinin makyaj şekli konusunda belirleyici olmasına karşın, her zaman bu trendlere de bağlı kalmayın. Çünkü bazı yüz tiplerinde bazı kaş şekilleri kesinlikle uyumsuz oluyor ve bundan kaçınarak doğru bir görünüm yakalamak gerekiyor. Örneğin yuvarlak yüzlülerde çok kalın kaşlar veya sert yüzlülerde çok ince kaşlar kesinlikle makyajı daha kötü gösteriyor.

Kusursuz bir güzellik için makyajınız nasıl olmalı?