24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaYaşamKronik rahatsızlığı olan 95 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

Kronik rahatsızlığı olan 95 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

İçerikleri

Koronavirüs enfekte olan 95 yaşındaki Fatma Ayan adlı nine, hastanedeki 13 günlük tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu oldu. Annesinin 2 defa anjiyo olduğunu ve felç geçirdiğini söyleyen kızı Müesser Koç, annesinin koronavirüsü yenmelerine çok şaşırsalar da çok mutlu olduklarını söyledi.

Test Sonucu Pozitif Çıktı

Kızı Müesser Koç’un yanında kalan ve 4 çocuğu ile 12 torunu olan Fatma Ayan nine, 23 Eylül tarihinde Bartın’a bağlı Gürpınar köyünde rahasızlanarak hastaneye kaldırıldı. Fatma Ayan nineye yapılan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıkınca Fatma Ayan nine Bartın Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 13 günlük tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşan Fatma Ayan nine, hastaneden taburcu edilerek evine gönderildi.

Gençken Sağlıklı Beslendim

Koronavirüsü yenmesinin ardından evinde istirahat eden Fatma Ayan Nine, “Hastanede 10 gün yattıktan sonra evime geldim. Hastalığımın ne olduğu konusunda bir bilgim yoktur. Sadece başımda çok ağrı vardı. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Gençlik çağımda bal, yoğurt ve süt gibi besinler yiyerek çok sağlıklı beslendim. Doktorlarım hastanede benimle çok ilgilendiler ve beni tedavi ederek sağlığıma kavuşturdular.” dedi.

Anneme 15 Yıldır Bakıyorum

Annesinin bakımıyla 15 yıldan beri ilgilendiğini ifade eden kızı Müesser Koç, “Annem, geçmişte 2 kere anjiyo oldu ve bir kere de felç geçirdi. Tansiyon rahatsızlığı var. Şu anda sağlık durumunda bir sıkıntı yok. Kendisini gayet iyi hissediyor. Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşmasına hepimiz çok sevindik. Annem, 95 yaşında olduğu ve kronik rahatsızlıkları bulunduğu için koronavirüsü yenmesine herkes çok şaşırdı.” şeklinde konuştu.