24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerKoronavirüsü yendi, yaşadıklarını anlattı! Öğretim Üyesi Dr. Serap Satış ve Covid-19 mücadelesi

Koronavirüsü yendi, yaşadıklarını anlattı! Öğretim Üyesi Dr. Serap Satış ve Covid-19 mücadelesi

İçerikleri

Harran Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Serap Satış, koronavirüsle mücadele sürecinde ön sıralarda yer alan doktorlardan yalnızca bir tanesidir. Covid-19 testi pozitif çıkan doktor, yaşadığı süreci paylaşırken göz yaşlarını tutamadı.

1 Ay Boyunca Covid-19 ile Mücadele Ediyordu

1 ay kadar önce yüksek ateş, halsizlik ve yüksek seviyede baş ağrısı ile test yaptıran Serap Satış, Covid-19 testi pozitif gelen sağlık çalışanları arasında yer almıştı. Hastanede çalışırken mesainin bitmek üzere olduğu zamana doğru keskin bir şekilde baş ağrısı yaşadığını halsizlik ve ateş semptomlarını gösterdiğini ifade eden Satış, evine gittiğinde baş ağrısının daha da fazla hale geldiğini anlattı.

Gece uyandığında “ enaz altından çıkmış gibiydim” ifaesini kullanan Satış, test için hastaneye gitme kararı aldı. 7 yaşındaki kızının “ Anne ölmeni istemiyorum” sözlerini söylediğini anlatan doktor, göz yaşlarını tutamadı.

Hemen Tedaviye Alındım

Test sonucu pozitif çıkan Serap Satış, tedaviye alındığını anlatırken, çok ağır bir tedavi sürecinden geçtiğini ifade etti.Kendisinin çok ağrılı hastalar ile görüştüğünü fakat kendisi gibi bir ağrı çeken hastaya şahit olmadığını açıklayan Serap Satış, hastalığın ağrısının tarifinin olmadığını ifade etti.

Tedavi Sürecinde Çok Yıprandım

Tedavi sürecinde sevdiği kişilerden ayrı kalmanının üzüntüsünü yaşadığını ifade eden genç doktor, psikolojik olarak çok zor bir dönemden geçtiğini anlattı. Tedavi boyunca sevdiği kişilerle telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Satış, 7 yaşındaki kızının saçlarında beyaz çıktığını, 9 yaşındaki oğlununun ise 4 kilo zayıfladığını anlattı.

Tedavi Sonrası Kendimi İzole Ettim

Koronavirüs tedavisi bittiğinde kendisini izole ettiğini ifade eden Serap Satış, 7 gün boyunca çocukları ile aynı ortamda bulunmamış. Kızının her gece kapısına gelerek kendisi ile uyumak istediğini ifade eden Satış, izolasyon sürecine çok dikkat ettiğini anlattı.

Koronavirüsle Mücadele Süresince Çok Sayıda Sağlık Çalışanı Hastalandı

Harran Üniversitesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek ‘in de test sonucunun pozitif çıktığını anlatan Satış, çok sayıda sağlık çalışanının bu süreçte hastalandığını ifade ederken, bu süreçte çok ciddi ağrıların yaşandığını anlattı. Hastanede son hastalanan doktorun Serap Satış olduğunu anlatan Başhekim Güzelçiçek, bu süreçte halk ve sağlık çalışanları sağlığı için önlemlere uyulması gerekliliğinin altını çizdi.