28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınKırılan tırnaklar için 5 farklı bitkisel çözüm önerisi

Kırılan tırnaklar için 5 farklı bitkisel çözüm önerisi

İçerikleri

Yaşı ileri olan kişilerde veya tırnak sağlığı kötü olan hanımlarda çok sık rastlanan bir durum olan tırnak kırılması uzun tırnak seven hanımlar açısından bir dezavantajdır. Sağlıksız beslenme, tırnak bakımının yapılmaması ve vitamin eksikliği nedeni ile çok sık görülen tırnak kırılmasını önlemek için uygulayabileceğiniz kimyasal yöntemlerin yanında doğal yöntemler de vardır. Peki tırnak kırılmasına ne iyi gelir, tırnak kırılmasına iyi gelen besinler nelerdir? İşte tırnak kırılması için uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler;

Zeytinyağı

zeytinyağı yüzyıllardır güçlendirici ve nemlendirici olarak kullanılan mucizevi bir bitkidir. Zeytin yağı kullanarak tırnaklarınızın kırılmasını önleyebilirsiniz. Sabah ve akşamları günde iki defa tırnaklarınızı zeytin yağı içine daldırın ve tırnak diplerinize masaj yaparak zeytin yağını yedirin. 2 hafta sonra sağlıklı ve parlak tırnaklara sahip olduğunuzu göreceksiniz. Zeytin yağı ile tırnaklarınıza yapacağınız bakım sonrasında tırnaklarınıza peçete sararak yağın uzun süre tırnak diplerine yedirilmesini sağlayabilirsiniz.

Avakado Yağı

Süper nemlendirici sınıfında yer alan avakado yağı çok sayıda cilt bakım ürününde kullanılmaktadır. Avakado yağını dilerseniz zeytin yağı ile karıştırabilir veya sade olarak da kullanabilirsiniz. Yoğun kıvamda avakado yağını tırnaklarınıza, tırnak diplerinizi ve tırnak etlerinize yedirerek sürün. Bu işlemi 10 dakika boyunca yapın. Günde bir defa yapacağınız bu işlem 15 gün sonra size canlı, çabuk uzayan ve parlak tırnaklara sahip olma imkânı verecektir. Tırnaklarınız çok kırılgan bir yapıya sahipse ve yetersiz beslenmiş durumdaysa yapmanız gereken avakado yağı uygulamasını günde 2 defa uygulamaktır.

Bitkisel Yağ Ve Limon Suyu

Limon suyu bitkisel yağ karışımında bitkisel yağ yerine zeytin yağı kullanmak daha avantajlı olur. Limon suyunu taze bir limondan elde ederseniz etkisi daha hızlı ortaya çıkar. Limon suyu ve zeytin yağı karışımını tırnaklarınıza günde 2 defa olmak üzere 5 er dakika uygulayın. Tırnak dipleri ve tırnak etlerine iyice yedireceğiniz limon suyu ve zeytin yağı karışımını nemli bir bez ile silip yıkamalısınız. Limon suyunun gözenekleri genişletme özelliği olduğu için limon suyu ile avakado yağı veya çuha yağı da kullanarak karışım elde edebilir ve tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Çuha Çiçeği Yağı

Tırnak sağlığı için kullanılan bakım kremlerinin özü olan çuhadar yağını tırnak bakımı için mutlaka kullanmalısınız. Günde 3 defa 1000 mg olarak tırnaklarınıza uygulayacağınız çuhadar yağını uyguladıktan sonra plastik eldiven ile yağın tırnaklarınızın dibine iyice geçmesini sağlamalısınız

Çuha çiçeği mucizevi bir bitki olduğu için çuha çiçeğinin kurutulmuş halini zeytin yağı içinde 30 gün bekleterek bakım yağı elde edebilir ve tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz. Günde 2 defa uygulayacağınız çuha çiçeği yağının tırnaklarınıza can suyu olacağını görebilirsiniz. Özütünü yağa veren çuha çiçeği ile tırnaklarınız kusursuz ve mükemmel olacaktır. Günde 1 kere uygulayacağınız çuhadar yağı ile 2 hafta sonra muhteşem tırnaklara sahip olacaksınız.

Keten Tohumu Yağı

Esansiyel yağların ana maddelerinden biri olan keten tohumu yağı, kırılgan ve kuru tırnakları beslemek için kullanabileceğiniz en önemli yağ türüdür. Yağ asitleri bakımından çok zengin olan keten tohumu yağını kullanarak tırnaklarınızın kırılganlıklarından kurtulabilir, tırnak eti sağlığınızı koruyabilirsiniz. Keten tohumu yağını limon suyu ile karıştırarak uygularsanız hem etki süresini uzatmış olursunuz hem de daha etkili olmasına katkı sağlamış olursunuz.