28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkKemik erimesine son vererek eklem ağrılarınızdan kurtulun!

Kemik erimesine son vererek eklem ağrılarınızdan kurtulun!

Diz  ve eklem ağrıları hayatı çekilmez hale getirerek günlük yaşamınızı olumsuz yönde etkiler. Diz ve eklem ağrıları tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

İçerikleri

Orta yaşı geçince kadın, erkek ayırt etmeden herkeste kemik kütlesinde bir azalma görülür ve kemiğin mikromimarisi bozulur, kemikler delikli hale gelir. Biz buna tıp dilinde osteoporoz diyoruz. Kemik kaybının aşırı ilerlemesi  kemiklerin kolayca kırılabilir hale gelmesi demektir. Bu, çocuklarda ve gençlerde de görülebilmektedir. Özellikle kadınlarda menopoz döneminden sonra kemik kaybı daha da  hızlanır. Ayrıca omurgada kemik erimesine bağlı çökmelerde de boy kısalması ve sırtta kamburluk gelişebilir. Tüm bunlar oluşuncaya kadar da herhangi bir belirti ve ağrı olmaz.

Günümüzde birçok insan kemik erimesinden şikayetçi. Kemik erimesi, dayanılmaz ağrılar verebilecek çok yaygın bir sorundur. Bu sağlık sorununa doğal karışımlar sizin için en iyi sonucu verebilir.

Bu haberimizde kemik erimesi rahatsızlığınıza mükemmel ve doğal bir tarif önereceğiz! Bu karışım, kemik erimesi rahatsızlığınızı iyileştirmenize ve bu rahatsızlığa bağlı ağrıların hafiflemesine yardımcı olacaktır. Bileşenler, kemik yoğunluğu üzerinde çok sayıda yararlı etkiye sahiptir ve kemik erimesi ile savaşmanıza yardımcı olur!

Kemik Erimesi İçin 1. Kür

Malzemeler;

  • 250 gram organik bal
  • 1,5 çorba kaşığı kaşık susam
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri büyük bir kapta ahşap bir kaşıkla iyice karıştırırken cam kavanoz içine dökün.

Kullanılışı:
Kahvaltıdan önce 1 yemek kaşığı alın.

Faydaları;

Sadece birkaç gün kullanımı mükemmel sonuçlar verecek ve kemik erimesine bağlı ağrılarınız dinecektir. Şeker hastaları hariç herkes kullanabilir! Bu doğal karışımın herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Kemik Erimesi İçin 2. Kür 

Dr. Feridun Kunak’ın  tavsiye ettiği bu bitki kürü ile de kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum temin edilebilir.

Malzemeler;

  • 40 adet limon,
  • 20 diş sarımsak,
  • 10 adet yumurtanın kabuğu, (Eğer kemik erimesi fazla ise, 15 adet yumurtanın kabuğunu kullanın)
  • 1-2 çorba kaşığı toz zencefil,
  • 1 avuç kapari bitkisi (Herhangi bir kan hastalığınız var ise, kapari bitkisini kullanmayınız.)

Hazırlanışı;

Limonların suyu sıkılır ve cam bir kavanoza konur. Sarımsaklar dövülür ve limon suyunun içine atılır. Toz zencefil de, ilave edilir. Kapari bitkisi blendırdan geçirilir ve karışıma ilave edilir. Eğer bu bitki konserve olarak alınmış ise, biraz suda bekletilir ve tuzundan arındırılır. Yumurta kabukları da blendırdan geçirilir ve karışıma ilave edilir.

Bu karışım 1 hafta buzdolabında bekletilir. Boza kıvamına gelen bu karışım, her gün, kahvaltıdan sonra 1 fincan içilir. Bu kür ile kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum karşılanacak ve hastalığın şikayetleri ortadan kalkacaktır.

Kemik Erimesi İçin 3. Kür 

Diz ve Eklem Ağrılarını Geçiren Eski Yunan Kürü

Malzemeler;

  • Yarım kilo organik çiçek balı
  • 5 çorba kaşığı keten tohumu
  • 2.5 çorba kaşığı toz susam
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 çorba kaşığı ay çekirdeği

Kullanımı;

Malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. Karıştırdıktan sonra, karışımı bir cam kavanoz içine dökün. Hatta cam kavanozun içinde karıştırabilirseniz daha kolay olur. 24 saat dolapta bekletin. Daha sonra kürümüz kullanıma hazır!i Kahvaltıdan önce ve öğle yemeğinden önce bir yemek kaşığı tüketebilirsiniz.

Not: Bu tarif şeker hastalarına önerilmez.

Faydaları: 

Kaslarınızı ve eklemleri güçlendirmenin yanı sıra, bu karışımı kullanarak metabolizmanızı da hızlandıracaksınız. Kemik erimesi ve kireçlenmeden korunursun. Aynı şekilde, bağların ve tendonların esnekliği yenilenir ve güçlendirilir. Keten tohumu etkili bir iltihap sökücüdür.

Keten tohumunun eklem ağrılarına neden iyi geldiğini biliyor muydunuz?

Doğal Omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bu vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve eklemlerde meydana gelen her türlü enfeksiyon ile savaşılmasına yardımcı olur. Hayvansal yağlardan alınan Omega-3ler tam tersi etki (daha fazla iltihap) yaptıklarından, bu ihtiyacınızı bitkisel kaynaklarından karşılamanız önerilir. Keten Tohumu tarifteki besinlerle birleşince etkisi 10 kat daha artacaktır.