28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKemik erimesi neden olur, belirtileri neler, ne iyi gelir? Saraçoğlu kürü

Kemik erimesi neden olur, belirtileri neler, ne iyi gelir? Saraçoğlu kürü

Özellikle kadınlarda sıklıkla görülen kemik erimesi (Osteoporoz), neden olur, belirtileri nelerdir, ne iyi gelir? sorularının yanıtı ve İbrahim Saraçoğlu kemik erimesi kürü tarifi detayda.

İçerikleri

Küresel sağlık problemlerinin başında gelen kemik erimesi tıp dilinde Osteoporoz olarak adlandırılmaktadır. Yaşa bağlı olmakla beraber birçok faktörden etkilenen bu rahatsızlık kadınlarda çok daha fazla görülmektedir. Görülme sıklığı yüksek olan kemik erimesinin nedeni ve nasıl geçeceği yazının devamında detaylı olarak aktarılmıştır.

Kemik Erimesi (Osteoporoz) Nedir? Neden Olur?

Kemik kırıklıklarının temel nedenlerinden biri olan kemik erimesi yaşa ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak gelişen bir rahatsızlıktır. Vücutta bulunan kemik yoğunluğunun zamanla azalması durumu kemik erimesi olarak adlandırılır. Kalça, omurga kemikleri ve bilek en fazla etkilenen bölgeler olmaktadır.

Kemik erimesi durumunda kemiklerin içerisinde bulunan kalsiyum, protein ve kolajen miktarları azalarak hafif yaralanmalarda bile kemik kırıklıklarına neden olmaktadır. Kemik erimesi nedenleri arasında ilk olarak ilerleyen yaş dikkat çekmektedir. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücutta bazı hormonlar azalmaktadır.

50 yaş ve üstündeki kadınlarda östrojen hormonları azalırken, 70 yaş ve üzeri erkeklerde testosteron hormonları azalmaktadır. Bu durumda süt ya da yumurta gibi kalsiyum içeren gıdaların yeterli olarak tüketilmemesi, fiziksel hareketsizlikler, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenler kemik erimesine neden olmaktadır.

Kemik Erimesi Belirtileri Nelerdir?

Kemik erimesi ilk aşamalarda kişilere çok ciddi rahatsızlıklar vermemektedir. Zamanla ilerleyen rahatsızlığın etkileri ile bazı ciddi belirtiler ortaya çıkmaktadır. Kemik erimesi nedeni ile özellikle de sırt bölgesinde bulunan omurlarda şiddetli ağrılar başlamaktadır.

Birçok kişide kemik erimesi olduğu fark edilmemektedir. Kemik azalması çok yavaş olduğu için kendini ileriki evrelerde gösterse de, kemik kırılması yaşandığı anda kemik erimesi rahatsızlığı olduğu anlaşılmaktadır. Hastalıktan şüphe duyulduğu anda kemik ölçümü yapılmaktadır. Bu ölçüm ile kemiklerdeki mineraller ölçülmektedir. Kemik erimesi belirtileri sayesinde hastalık fark edilerek tedaviye başlanır. Kemik erimesi durumunda kişilerde görülen temel belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Bel ağrısı
  • Boyun ağrısı
  • Sırt ağrısı
  • Boy kısalması
  • Vücudun öne eğik yani kambur duruşu
  • Kalça, bilek ve omurgada kemik kırılması
  • Kemiklerde hassasiyet
  • Vücutta şekil bozuklukları oluşması
  • Akşam saatlerinde bacaklarda oluşan kramplar
  • Diş eti problemleri
  • Diş kaybı

Kemik Erimesine Ne İyi Gelir?

Son dönemlerde çok sık görülen kemik erimesi nedeni ile kemik erimesine ne iyi gelir sorusu birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kişilerin yaşına, hastalık geçmişine ve cinsiyetine göre kemik erimesi değişiklik gösterebilmektedir. Kemiklerin yaşam boyunca sağlıklı olabilmesi için düzenli ve dengeli beslenmek gerekmektedir. Kemik erimesini önlemek için dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Kemik Erimesi Nasıl Geçer?

Protein takviyesi: Kemiklerin temel yapı taşlarından biri proteindir. Bazı kişiler proteini yoğun miktarda alırken bazı insanlar protein yönünden beslenememektedir. Et tüketemeyen kişiler kuruyemiş, baklagiller, yumurta ve süt ile protein eksikliklerini giderebilirler. Protein takviyesi sayesinde kemik erimesi riski azaltılabilir.

Kalsiyum: 18 – 50 yaş aralığındaki herkesin günlük olarak 1000 miligram kalsiyum almaları gerekmektedir. Kemikli et, sardalye, somon, az yağlı süt ürünleri, soya, koyu ve yeşil yapraklı sebzeler, portakal suyu gibi besinler ile kalsiyum eksikliğini gidererek kemik erimesini önleyebilirsiniz.

Vücut Ağırlığına Dikkat Etmek: Kilosu çok düşük kişilerde kemik erimesi ve kırılması riski daha yüksektir. Bu nedenle herkesin kilosunu ideal seviyelerde koruması gerekmektedir.

D vitamini: Vücudun kalsiyum emilimini artıran D vitamini son derece önemlidir. Kemik sağlığını koruyan D vitamini için güneş ışınlarından yararlanılması önerilmektedir. Günde en az 15 dakika yüz bölgesinin bile güneş ışığı alması yeterli olmaktadır.

İbrahim Saraçoğlu Kemik Erimesi Kürü

Kemik erimesi genelde geç fark edildiği için beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konuda önerdiği tavsiyeler ile rahatsızlığın etkilerini en aza indiren İbrahim Saraçoğlu kemik erimesi kürü oldukça etkilidir. Düzenli uygulama ile kemik erimesinin etkilerinin önüne geçebileceğiniz kür için malzemeler şunlardır:

  • 1 tatlı kaşığı testere dişli aslan pençesi
  • 1 tatlı kaşığı çoban çantası
  • 1 bardak su

Bir kabın içerisine 1,5 bardak su eklendikten sonra içerisine diğer malzemeler eklenerek kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra kaynayan karışım ılımaya bırakılır. Elde edilen karışım yemeklerden 2 saat kadar sonra bir su bardağı ile beraber tüketilir. 1 ay boyunca bu küre devam edilir ve sonrasında ara verilir. Bu kür 2,5 – 3 ayda bir uygulanabilir.

Kemik erimesi neden olur, belirtileri neler, ne iyi gelir? Saraçoğlu kürü