Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıKaş bakımı nasıl yapılır? Bilmeniz gereken her şey

Kaş bakımı nasıl yapılır? Bilmeniz gereken her şey

İçerikleri

Güzel ve doğal görünen kaşlar özellikle son zamanlarda oldukça popüler. İşte, bu yüzden kaşbakımı nasıl yapılır adlı bu yazımızı hazırlamayı düşündük. Bu yazımızda kaş bakımı yaptırmak için bir servet harcamanıza gerek kalmadan evde kendi başınıza kusursuz kaş bakımı nasıl yapılır hakkında tüyolar veriyor olacağız.

İlk olarak kaşlarınızın yeterince kalın olup, olmadığını tespit etmeniz gerekiyor. Eğer kaşlarınız yeteri kalınlıkta değilse hiç endişelenmeyin çünkü bu konuda da yapabileceğiniz birçok şey var. Örneğin Hint yağı, zeytinyağı veya badem yağı kılların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Yatmadan önce kaşlarınıza 3-5 dakika kadar bu yağlardan herhangi biriyle masaj yapmak daha sağlıklı kaşlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

Bunlara ek olarak sağlıklı beslenmek sadece kaşlarınız için değil, genel sağlığınız için de çok faydalıdır. Özellikle somon başta olmak üzere balık, kuruyemiş, soya ürünleri ve kuru üzümü mutlaka beslenme programınıza dahil edin. Bu yiyecekler kılların büyümesini ve saç köklerin güçlenmesine yardımcı olur. Üstelik, istediğiniz sonuçları almak için de çok beklemek zorunda kalmayacaksınız.

Yüz Şekliniz İçin Kusursuz Kaş Şeklini Tespit Edin

  • Eğer yuvarlak bir yüzünüz varsa kaşlarınız olabildiğince kemerli olmalıdır. Kaşınızın üst noktasına doğru düz bir hatta sahip olduğunuzdan emin olmalı ve yuvarlak kaş hatlarından uzak durmalısınız. Yuvarlak hatta yüzünüzün daha yuvarlak görünmesine neden olur.
  • Eğer kare bir yüzünüz varsa kıvrımlı, yumuşak ve sert açılı kaş şekillerini düşünebilirsiniz. Sadece ince ve kısa kaş şekillerinden uzak durmanız gerektiğini unutmayın.
  • Eğer kalp şekilli bir yüzünü varsa daha doğal bir görünüm için düşük kemerli ve yuvarlak hatlı kaş tercih etmelisiniz. Yüksek kemerli kaşlardan uzak durun çünkü yüzünüzün daha küçük görünmesine neden olacaktır.
  • Eğer oval yüzünüz varsa düz ve yumuşak açılı kaşları tercih etmelisiniz. Bunlar kaşın en yüksek noktasına doğru düz bir hatta sahip olmalı ve ardından en üst noktada hafifçe eğim kazanmalıdır.
Kaş Hattı Nasıl Belirlenir?
Kaş Hattı Nasıl Belirlenir?

Kaş Hattınızı Nasıl Belirlersiniz?

Kaşlarınızı şekillendirirken kalem yöntemi denilen bir teknikten faydalanmanız gerekiyor. Bu yöntemde üç nokta belirleniyor. İlk olarak kalemi burnunuzun hemen yanına koyun (burası kaşınızın başladığı yer olmalı). Daha sonra kalemi burnunuzun ucuna koyup, gözünüzün üzerinden çaprazlamasına geçecek şekilde yerleştirin. Bu kısım kaşınızın en üst noktası yani kemeri olacaktır. Daha sonra kalemi burnunuzda sabit tutarak, dışa doğru bir pergel gibi açın ve bu noktada kaşınızın bittiği nokta olacaktır. Paylaştığımız görselde örnekleri sırasıyla görebilirsiniz.

Kaşlar Nasıl Alınmalı?

Kaş bakımı nasıl yapılır hakkında teknik bilgileri öğrendikten sonra uygulamaya geçme zamanı geldi. Elinize cımbızı alın ve koparmaya başlayın. İşte, bilmeniz gerekenler:

  • İlk olarak kaşlarınızı alacağınız odanın iyi aydınlatıldığından ve rahat olduğunuzdan emin olun. Mümkün olduğunca kaliteli cımbız kullanın.
  • Kızarıklığı, şişmeyi ve ağrıyı azaltmak için kaşlarınıza buz veya nemlendirici uygulayın.
  • Kaşlarınızı alırken çok dikkatli olun çünkü eğer fazladan alırsanız, kaşlarınız olduğundan daha ince ve yapay görünecektir. Birkaç koparmadan sonra ara verip, kaşlarınızı inceleyin ve sonuçları değerlendirin.
  • Kaşlarınızı taramak için özel bir fırça kullanın ve kaş çizgisinin üstünde kalan tüyleri bir tırnak makası veya kaş makasıyla düzeltin.

Kaşlara Nasıl Hacim Verilir?

Kaş bakımı nasıl yapılır diye merak edenler için en zorlu kısma geldik. Kaşlarınızın daha kalın ve daha doğal görünmesi için ne yapabilirsiniz? Eğer kaşlarınız saç renginizden daha açıksa, özel kaş boyaları ile kaşlarınız ve saçlarınızın rengini eşitleyebilirsiniz.

Kaşlarınızın rengi her zaman saçlarınızın birkaç ton açığı olmalıdır. Eğer kaş renginiz saç renginizden birkaç ton bile koyu olursa, kaşlarınız çok yapay görünür.

Bir kalem, kaş tozu, far ya da kaş rimeli ile kaşlarınıza dolgu yapabilirsiniz. Kalem her zaman daha doğal sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Kaş tozu kullanmak ise daha kalın kaşlar elde etmenize yardımcı olur. Rimel ise asi kaşlara sahip olmak isteyen kadınlar için olmazsa olmazdır.

Kaş Bakımı Nasıl Yapılır Hakkında Sizin Öneriler Neler?

Bu yazımızda kaş bakımı nasıl yapılır sorusuna temel hatlarıyla yanıt vermeye çalıştık. Peki, sizi bu konu hakkında paylaşmak istedikleriniz var mı? Bunları yorum yaparak okuyucularımızla ve bizlerle paylaşabilirsiniz.