25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKarma cilt bakımı nasıl yapılır? En iyi 10 öneri

Karma cilt bakımı nasıl yapılır? En iyi 10 öneri

İçerikleri

Karma cilt tipi, kuru veya yağlı değildir, genellikle her ikisinin de karışımıdır. Karma cilt tipine sahipseniz, çoğu zaman alnınız, burnunuz ve çene bölgenizde daha fazla yağ görürsünüz. Diğer kısımlar normal veya kuru olur.

Karma Cilt Nasıl Tespit Edilir?

Yüzünüze bir kağıt peçete yerleştirin, peçetede “T” şeklinde yağlı bir alan varsa, yani T-bölge alanınız alın, burun ve çene bölümünde yağ varsa, karma cilde sahipsiniz demektir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra 1 veya 2 saat sonra bu işlemi yapın ve doğru sonucu elde etmek için herhangi bir makyaj uygulamayın.

Karma Cilt Nedenleri Nelerdir?

Nedenler her zaman her insan için farklıdır. Kalıtsal ya da hormonal durumlar karma cilde neden olabilir. Karma cilde nasıl bakım yapacağınızı anlamanıza ve bu cilt tipinin neden olduğu bazı sorunlarla mücadele etmenize yardımcı olacağız.

Karma cilt bakımı için ipuçları yalnızca sorunlarınızla başa çıkmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda bunların tekrar oluşmasını önleyecektir.

Karma Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? En İyi 10 Öneri

Sabun Kullanmayı Bırakın

Hassas yüz cildiniz için sabun kullanmayı bırakın. Sabunlar cildinizi kurutur ve ayrıca cilt problemlerinizi daha da kötüleştiren tahrişe neden olabilir. Cildinizin tipine uygun nazik bir temizleyici seçin veya cildiniz için bal veya süt gibi doğal bir temizleyici kullanın.

Temizleme – Tonikleme – Nemlendirme Rutinini İzleyin

Temizleme, tonikleme, nemlendirme rutinini uygularsanız kısa zamanda çok daha iyi bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu rutin cildinizi temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve nemlendirir. Böylece akne gibi cilt problemini de önlemiş olursunuz.

Bir Tonik Kullanın

Tonik, herkesin cilt bakımı rutininde, özellikle de yağlı cilde sahip kişiler için bir zorunluluktur. Tonik, cilt temizleyicinizin son izlerini kaldırarak dengeler ve açık gözenekleri küçültmeye yardımcı olur.

Nemlendirici Uygulayın

Kuru alanları nemlendiren ve yüzünüzdeki yağlı alanları matlaştırmak için hafif bir nemlendirici uygulayın. Nemlendiricinizi karma cilt tipine uygun seçin.

Bir Güneş Koruyucu Kullanın

Güneş koruyucusunu asla atlamayın. Dışarı çıktığınızda cildiniz için bir koruma görevi görür. Cilt tipinize uygun bir güneş koruyucu alın.

Uyumadan Önce Makyajınızı Temizleyin

Eve geldikten sonra, uyumadan önce daima nazik bir temizleyici kullanarak makyajınızı çıkarın. Makyajınızın bütün gece cildinizde kalmasına izin vermeyin. Temizleme, tonikleme, nemlendirme rutinini uygulayın.

Gece Kremi kullanın

Ekstra faydalar elde etmek için gece kremi kullanın. Cildiniz gece boyunca gece kreminizdeki tüm vitaminleri emerken cildinizi onarır ve nemlendirir. Sabahları cildiniz parlak ve sağlıklı olur. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir araç olarak da faydalı olacaktır.

Yüzünüze Peeling Yapın

Sivilce, siyah nokta ve ölü cilt hücrelerinden kurtulmak için peeling yapmak gerekir. Peeling kan dolaşımını uyarır ve cildinizi parlatır. Peeling veya ovalama, gözenekleri açar ve cildiniz maske ve gece kremi gibi bakım ürünlerini kolayca emer. Ayrıca cildiniz nefes almaya başlar.

Düzenli Olarak Yüz Maskesi Uygulayın

Cildinize haftada iki kez maske uygulayın. Hazır bir maske kullanımı kolay olacaktır. Ancak bazen bir ev yapımı maskeyi tercih edebilirsiniz. Doğal ve taze bileşenler cildinizin sağlığını artıracaktır. Evde hazırlanan doğal maskeler bazen hazır ürünlerden daha iyi sonuçlar verir.

Yüzünüze Çok Fazla Dokunmayın

Ellerimizde çok miktarda mikrop bulunabileceğinden yüzünüze dokunmamaya özen gösterin. Açık gözeneklerin boyutunu büyüteceği ve yağ bezlerinin daha fazla yağ salgılamasına neden olacağından, sivilceleri sıkmayın. Bu daha fazla cilt problemi ile sonuçlanacaktır.

Karma cilt bakımı ile ilgili bu ipuçları kesinlikle herkese yardımcı olacaktır. Bunun dışında her zaman probleminizin nedenini bulmaya çalışın ve buna göre davranın. Eğer sivilce gibi cilt problemleri yaşıyorsanız öncelikle bir dermotologa danışın. Sebze, meyve, tahıl, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, balık, süt ürünleri vb. İçeren sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı yapın. Bol miktarda su, meyve suyu ve sebze çorbaları için. Egzersiz yapın. Egzersiz sağlıklı vücut anlamına gelir ve sağlıklı vücut sağlıklı cilt anlamına gelir. Spor salonuna gidemezseniz, tempolu bir yürüyüşe çıkın. Karma cilt bakımı için her zaman cilt tipinize uygun ürünleri kullanın.