Ana SayfaKadınCilt BakımıKarbon Peeling Nedir, Nasıl Uygulanır? Kaç Seans Yapılır? Yan Etkileri

Karbon Peeling Nedir, Nasıl Uygulanır? Kaç Seans Yapılır? Yan Etkileri

Derin yüz çizgilerini, cilt lekelerini ve kırışıklıklar yok etmek için uygulanan karbon peeling nedir, faydaları ve zararları nelerdir? Kaç seans uygulanır.

İçerikleri

Cilt lekelerini yok eden ve gözenekleri sıkılaştıran karbon peeling yöntemi cilt rahatsızlığından muzdarip kişiler tarafından başvurulan yöntemler arasında yer almaktadır. Akıllarda yer alan sorulara yanıt bulmak ve detaylarını öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Karbon Peeling Nedir?

Cilt lekelerinden kurtulmak isteyen ve soyma işlemi konusunda tereddüt eden hastalar için karbon peeling yöntemi yüksek lazer atışlarıyla gerçekleştirilen bir çeşit güzelleştirme yöntemidir. Karbon peeling yönteminde Q-switched NG-Lazer ile cilt üzerine çeşitli düzeltme uygulamaları yapılır. Peeling İngilizce ’de gerçek manasıyla soyma anlamına gelse bile bu işlemde herhangi bir soyma uygulaması yoktur. Karbon peeling yöntemiyle cilt lekelerinin düzeltilmesi, gözeneklerin sıkılaştırılması, yağlanma dengesini kontrol altına alma ve cilt sarkmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca uygulamada cilde acı veren iğne kullanılmıyor ve peeling işleminden sonra herhangi bir ağrı olmuyor.

Karbon Peeling Nasıl Uygulanır?

Karbon peeling yönteminde belirli aşamalar yer alıyor. İlk olarak cilt karbon bazlı bir kremle kaplanıyor. Bu kremin içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde cilt üzerinde yer alan hücreler aktif hale geliyor. Daha sonra cilde belirli aralıklarla lazer atışları uygulanıyor. Lazer atışlarının cilde verdiği ısının etkisiyle yüzeyde bulunan deri tabakası kalkıyor ve buharlaşmaya başlıyor. Burada olan olay lazerin ciltte yarattığı foto aktivasyon etkisidir. Bu etkinin gücüyle ciltte bulunan kolajenler daha fazla artıyor ve cilt elastikiyet kazanmış oluyor. Karbon peeling uygulaması yaklaşık 15 dakika sürüyor ve günlük yaşam rutinini bozacak hiçbir sonuç yaşanmıyor.

Karbon Peeling Faydaları Nelerdir?

Karbon peeling uygulaması, tamamen ağrısızdır ve cilt güzelliği için devrim yaratan bir lazer tedavisidir. Yüz veya vücut üzerinde yağlı cilt, siyah nokta, genişlemiş gözenekler, donuk cilt ve akne olan kişiler için harika sonuçlar verir. Ayrıca cildinizi yenilemek, anında yenilenmiş bir görünüme kavuşmak, cildin daha yumuşak, pürüzsüz ve daha sert olmasını sağlamak için mükemmel bir yoldur.

İşte karbon peeling uygulamasının faydaları:

Cildinizi temizler

Karbon, gözeneklerin içerisinde buluna yağı ve kirleri derinden emebilme özelliğine sahiptir. Lazer, uygulama alanının üzerinden geçtiğinde, karbon parçacıklarını hedefler ve onları yok eder.

Ölü hücreleri yok Eder

Karbon, lazer tarafından hedeflendiği için, ölü deri hücreleri, siyah noktaları patlatır ve cildi etkili bir biçimde temizler. Sonuç, daha az gözenek büyüklüğüne ve daha eşit bir cilt tonuna sahip, daha yumuşak, parlak bir cilttir.

Gençleştirici özelliği vardır

Karbon peeling uygulaması aynı zamanda daha sıkı, daha dolgun ciltlere sahip olmak için, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltan ve cildin daha sıkı ve daha parlak olmasını sağlayan kollajen üretimini uyarmak için derinin alt tabakalarını hedefler.

Akne ve yağ problemini giderir

Karbon peeling uygulaması ile üretilen ısının 2 ek faydası vardır. Bu uygulama sivilce ve salgınların daha iyi yönetimi için akneden sorumlu P.Acnes bakterisini azaltır ve aynı zamanda yağ bezlerini (yağ üreten bezler) küçültür. Böylece daha az yağ üretimine neden olur ve bu nedenle gözeneklerde tıkanıklığı azaltır. Tedaviler vücudun herhangi bir yerinde, sırt ve göğüs dahil olmak üzere yapılabilir.

Tüm cilt tedavilerinde olduğu gibi, karbon peeling uygulaması, iyi bir cilt bakımı rutini ve günlük olarak yüksek spektrumlu güneş koruyucu kullanımı ile desteklenmelidir. Tek bir tedaviden sonra gözle görülür sonuçlar elde edilebilir, ancak maksimum uzun süreli sonuçlar için düzenli tedavileri öneririz.

Karbon Peeling Kaç Seans Gerekir?

Normal şartlar altında karbon peeling uygulaması ilk seansta sonuç vermesiyle birlikte uzun ve kalıcı hedeflere ulaşmak için en az 2 hafta ara vererek 10 seans yaptırmak gerekiyor. Cilt yapısı kişiden kişiye farklılık gösterdiği için cilt sorunlarının da iyileşme süreci değişkenlik gösteriyor. Cildin pürüzsüz yapısına ulaşmak için özellikle hormonlarda kaynaklanan lekelenmelere için seans süreleri uzayabiliyor. Cilt tamamen iyileştikten sonra 1-1,5 yıl süre boyunca bu işleme tekrar ihtiyaç duyulmuyor.

Karbon Peeling Uygulamasının Yan Etkileri Zararları Var Mıdır?

Karbon peeling işlemi her mevsim her cilt tipine yapılabilen bir uygulamadır. İlk etapta sadece hafif bir pembelik görülebilir bunun haricinde herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. İşlem sonrasında kızarıklık, kabuklanma, yanık gibi sıkıntılar oluşmuyor. Her mevsimde uygulanabiliyor ancak yazın yaptırmaya karar verirseniz belli bir müddet güneşe çıkılmaması gerekiyor. Güneş koruyucu kremler kullanarak tedbir almak bir sorunla karşılaşma oranını azaltıyor.

Karbon Peeling İşlemi Diğer Cilt İyileştirme İşlemleri Beraber Yaptırılabilir Mi?

Karbon peeling uygulaması eğer cilde önceden başka bir uygulama yaptırılmışsa hemen ardından yaptırılabilir. Herhangi bir yan etkisi bulunmadığından dolayı cilt kesinlikle zarar görmez. Ayrıca akne ve cilt yenileme uygulamaları ile birlikte yaptırılırsa daha iyi ve etkin sonuçlar elde edilebilir.

Karbon Peeling Uygulama Videosu