Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKanserle mücadelede soğan suyu mucizesi!

Kanserle mücadelede soğan suyu mucizesi!

Yemeklere lezzet veren soğan, suyuyla da vücudumuz, cildimiz ve saçlarımız için tam bir şifa kaynağı. Kanser hücreleriyle savaşmada vücuda güç üstüne güç veren soğan suyu, saçların sağlıklı uzamasında ve canlı görünmesinde de oldukça faydalı.

İçerikleri

Soğan Suyunun Pek Bilinmeyen Faydaları

Soğan suyunun içeriğinde bol miktarda A ve B vitaminleri vardır. Ayrıca soğanın içeriğinde potasyum, magnezyum, kalsiyum, iyot, sodyum, kükürt ve fosfor mineralleri zengindir. Soğan suyunun içeriğinde bol miktarda bulunan antioksidan iltihap ve alerjiye çok iyi geldiği gibi kanser rahatsızlıklarına yakalanmayı önler. Kan akışını da hızlandıran soğan suyunun bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde önemi küçümsenemez.

Soğan Suyu Kanser Hücrelerine Savaş Açıyor

Soğan suyunun insan sağlığına en önemli faydası şüphesiz kanser hücrelerine karşı açtığı savaştır. Önemli antikanser bileşenleri olan antosiyaninler, kersetin, organosülfür soğan suyunun içeriğinde bol miktarda bulunur. Serbest radikallere karşı vücudun koruma altına alınmasında soğan suyunun içeriğindeki polifenoller önemlidir.

Soğan suyunun içeriğinde de bulunan bu bileşikler üzerine yapılan araştırmalar neticesinde bu bileşiklerin birçok kanser türüne yakalanmayı engellediği tespit edilmiştir. Ayrıca soğan suyunun içeriğindeki tümör hücrelerini yok eden bileşenler, kanser rahatsızlığının tedavisinde ve kanserin engellemesinde önemli bir yardımcıdır.

Soğan Suyu Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendiriyor

Soğan suyunun içeriğindeki vitaminler, mineraller ve özellikle de selenyum bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Vücuttaki sağlıklı bakterilerin güvencesi olan soğan suyu, öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara çok iyi gelmektedir.

Soğan suyunun içeriğindeki Quercetin, vücudun alerjiyle verdiği savaşta önemli bir yardımcıdır. Ayrıca Quercetin, vücuttaki serbest radikal hasarına, iltihaplanmaya ve yaşlanmaya karşıda savaşta önemli bir yardımcıdır. Astım ve diğer solunum rahatsızlıklarının tedavisine yadsınamayacak bir destek veren soğan suyu, iltihaplanma ve alerjik rahatsızlıklara karşı mücadele verir.

İçeriğinde Quercetin barındıran anti-inflamatuar gıdalar üzerine yapılan araştırmalardan elde edilen bulgular, bu tür gıdaların kronik yorgunluk, kalp hastalıkları, kan damarında yaşanan sağlık sorunları, enfeksiyon ve alerji rahatsızlıkları, artrit gibi otoimmün bozuklukların belirtileri ve bir dizi iltihaplı sağlık problemleriyle savaştığını göstermiştir.

Soğan Suyu Kalp Sağlığında Etkili

Soğan suyu kalp sağlığının korunmasında da bire bir etkendir. Günümüzde çok sık rastlanan kan damarı sertleşmesi, kalp krizi ve yüksek kan basıncı gibi rahatsızlıkların riskini en aza indirir.

Tırnak Mantarını Tedavi Ediyor

Tırnak mantarının tedavisinde de önemli bir yardımcı olan soğan suyunun içeriğindeki antifungal bileşenler, insanlarda mantar enfeksiyonlarına yol açan patojenik maya niteliğindeki Candida albicans ile savaşarak mantar rahatsızlığının önüne geçer. Mantar rahatsızlığının özellikle ayak tırnaklarında etkili olduğu bilinmektedir.

Mantarın görüldüğü tırnağa bir pamuk aracılığıyla soğan suyu sürülürek yara bandıyla pamuk tırnağa sabitlendikten sonra bir saat bekletilerek ılık suyla yıkanırsa mantar rahatsızlığının tedavisine yardımcı olur. Bu işlemin haftada bir defa uygulanması yeterlidir.

Soğan Suyu Kulak İltihabını Gideriyor

Cambridge University Press tarafından gerçekleştirilen bir araştırmadan elde edilen bulgular, soğan suyunun kulak iltihabı ve kulak ağrısının tedavisinde önemli bir yardımcı olduğunu göstermiştir. Bunun için ağrının olduğu kulağa bir iki damla soğan suyu damlatmak yeterlidir.

Saçları Sağlıklı Uzatıyor

Soğan suyunun içeriğindeki sülfür saçları sağlıklı bir şekilde uzatır. Ayrıca daha parlak ve daha sağlıklı saçlar için saçları mutlaka soğan suyuyla yıkamak gerekir. Özellikle saçlarının dökülmesinden şikayetçi olanlar ve bu nedenle de saç köklerini kuvvetlendirmek isteyenler, içeriğindeki vitamin ve minerallerle saç köklerini kuvvetlendiren soğan suyuyla saçlarını yıkamalıdırlar.

Parlak Bir Cilt Sağlıyor

Soğan suyu cilt sağlığı açısından da önemlidir. Ciltteki kırışıklıkları yok ettiği gibi daha parlak bir görünümlü cilt için faydası büyüktür. Sivilceden şikayet edenler soğan suyu sayesinde bu şikayetlerine son verebilirler. Soğan suyunun bal ve zeytinyağı ile karıştırılmasıyla elde edilen maske, sivilceli bölgelere uygulanmalıdır. Bu hususta uygulanabilecek bir başka maskede yarım kaşık yoğurt ile bir kaşık soğan suyunun karıştırılarak yüz ve boyun bölgesine sürüldükten sonra on dakika beklenerek yüzün ve boynun yıkanmasıdır.

Vücuttan Ödem Atıyor

Soğan suyunun içeriğinde bulunan antioksidan vücuttaki ödemi atar. Vücuttaki yağ yakımını hızlandıran soğan suyu, toksin maddelerin rahat bir şekilde dışarı atılmasını sağlar. Soğan suyu aç karnına içildiği zaman zayıflamada önemli olsa da sadece soğan suyu ile zayıflamak imkansızdır. Diyette yardımcı gıda yerine geçer.

Kanserle mücadelede soğan suyu mucizesi!