18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkKanserden Korunmak İçin Altın Değerindeki 8 Öneri

Kanserden Korunmak İçin Altın Değerindeki 8 Öneri

İçerikleri

Yüzlerce insana çeşitli kanser tedavileri konmakta fakat ancak yüzde 30 ya da 40’ ı önlenebilmektedir. İşte kanserin önüne geçebilmek ve daha dikkatli olmak için sizlere önerilerimiz olacak.

Sigara İçmemek

Sigaranın içerisinde birçok zehir bulunmaktadır ve bu zehirler vücudumuzda birçok kanser çeşidine yol açabilmektedir. Ama sigara büyük ölçüde akciğer kanserine yol açabilmektedir. Bunun yanında, ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek gibi birçok kanser çeşidine yol açabilmektedir. Yani özetle sigaradan uzak durmak kansere karşı alabileceğiniz ilk önlemler arasında yer almaktadır.

kanserden korunmak icin yapilmasi gerekenler Kanserden Korunmak İçin Altın Değerindeki 8 Öneri
1- Sigara İçmemek

Alkol Tüketmemek

Alkol en çok bildiğimiz kanserlere yol açabilmektedir. Bunların başında ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, kalın bağırsak, pankreas, meme kanserleri gelmektedir. Ayrıca alkol ile beraber sigara kullanımı da kanser riskini oldukça yükseltmekte ve oldukça tehlike arz etmektedir.

Radyasyondan Uzak Durmak

Güneş ışınlarının zararlı ışınlarına maruz kalmak ya da oldukça teknolojik aletlerin radyasyonlarına maruz kalmak önemli ölçüde deri hastalıklarına yani deri kanserine yol açmaktadır. Ayrıca solaryum ya da sauna gibi işlemlere maruz kalmakta kanser riskini oldukça arttırmakta ve tetiklemektedir. Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının dik geldiği zamanlarda saat 11.00 ile 16.00 arasındaki zaman diliminde güneşten uzak durulmalı ve eğer illa dışarı çıkılması gerekiyorsa, mutlaka güneş kremi kullanılmamalıdır. Güneş kremi ihmal edilmemelidir.

Sağlıklı Bir Şekilde Beslenmek

İşe kansere yakalanmayacağımız yani daha doğal yiyecekleri seçerek başlamalıyız. İşlem  görmüş yiyeceklerden uzak durmalı ve mümkün olduğunca tüketmemeye çalışmalıyız. Ayrıca, yemeklerin pişmesiyle ilgili olarak, kısa zamanda yüksek ateşte pişen yemeklerden de uzak durmalısınız.   Kanserle savaşan ve oldukça besleyici besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. Bunların yanında su oldukça önemli bir etkendir. Kanserden korunma yolları içerisinden  en önemlisi su diyebiliriz. Çünkü şu vücudu arındırma etkisi olduğundan ve vücudumuzun büyük bölümü sudan oluştuğundan dolayı oldukça önemlidir. Günde yaklaşık olarak 2 ya da 2,5 litre su tüketilmelidir. Ayrıca biraz önce bahsettiğim gibi işlem görmüş ürünler yani sucuk, salam, sosis gibi etin işlem görmüş hallerini tüketmemeye çalışın. Bunların dışında da yine tuz kullanımıyla ilgili olarak gün içerisinde tüketeceğiniz tuz miktarı 2-3 gramı geçmemelidir.  Ayrıca kırmızı et tüketimi bağırsak kanserini tetiklediği için daha çok beyaz et olan tavuk, hindi, balık gibi etler tercih edilmeye çalışılmalıdır.

Egzersiz Yapmak

Kanserden korunma yollarından en önemlisi de harekettir. Günde en az 30 dakika yürümek prostat, meme, kalın bağırsak ve meme kanserlerinden korunmamıza yardımcı olabilmektedir.

Kilo Dengesini Korumak

Aşırı kilolar birçok rahatsızlığa yol açabileceği gibi kansere de yol açabilmektedir. Aşırı kilolar meme, yumurtalık, kalın bağırsak, prostat, pankreas, böbrek kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türü ile yakından ilişkilidir. İşte bu nedenle kiloyu kontrol altında tutmak önemlidir.  Kilo vermek ile kanser riskini oldukça azaltmış olacaksınız.

kanserden korunma yollari Kanserden Korunmak İçin Altın Değerindeki 8 Öneri
6- Kilo Dengesini Korumak

Kanserin Bulgularını Bilmek

Birden oluşan kilo kaybı, halsizlik, vücutta şişme, ateş, beklenmedik akıntılar, kanamalar kanserin belirtileri olabilir. Bu tarz belirtiler görüldüğünde doktora başvurulmalıdır.

Strese Karşı Savaşmak

Stres, kanseri tetikleyen en önemli etkenler arasındadır. Bu nedenle stresle başa çıkabilmek için, terapiler, sosyal destekler, anksiyete için kullanılan ilaçlar gibi birçok stresle başa çıkma yolu bulunmaktadır.

Kanserden Korunmak İçin Altın Değerindeki 8 Öneri