20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiyetJennifer Lopez diyeti nedir ve nasıl yapılır?

Jennifer Lopez diyeti nedir ve nasıl yapılır?

İçerikleri

Bu yazımızda Jennifer Lopez diyeti nedir ve bu diyet için dikkat etmeniz gereken püf noktalar nelerdir, onları paylaşıyor olacağız. Hiç vakit kaybetmeden başlayalım. Eğer zamanı durdurabilmiş bir ünlü varsa o da Jennifer Lopez’dir. 49 yaşında ve iki doğum yapmış olmasına rağmen kusursuz fiziği ve güzelliği abartmadığımızın kanıtıdır.

Kıvrımlı kalçaları adeta bir moda haline getiren bu ünlü aynı zamanda dünyadaki tüm kadınların kıvrımlarını sevmesine ve onları kabul etmesine de yardımcı olmuştur. Kusursuz vücudunu hem spor yapmasına hem de kendi deyimiyle Jennifer Lopez diyeti dediği bir dizi sağlıklı beslenme alışkanlığına borçlu. Eğer siz de bu diyet hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyor, J-Lo genç ve mükemmel görünmek istiyorsanız, okumaya devam edin.

Jennifer Lopez Diyeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

1- Organik Gıdalar Tüketin

Organik gıdalar tüketmek JLO diyetinin bir numaralı kuralıdır. Organik meyve, sebze ve et tüketmeye bayılan sanatçının en sevdiği mutfak ise Porto Riko imiş. Günümüzde ne yazık ki organik gıdalar giderek pahalılaşıyor ve ciddi anlamda cep yakıyor. Ancak sağlıklı beslenmek için de şartlar. Sağlıklı beslenmek vücudumuzdaki toksin birikimini önler ve hem daha mutlu hem de daha hafif hissetmemize yardımcı olur.

2- Alkol ve Kafeinden Uzak Durun

Her ne kadar gece kulüpleri için hit şarkılar yapsa bile Jennifer Lopez alkol kullanmıyor. Aynı zamanda kafein içeren her türlü içecekten de uzak durduğunu söylüyor. Bunun sonucunda da insülin seviyelerinin yükselmesini önlüyor ve bedenini olabildiğince sağlıklı tutuyor.

3- Protein Tüketimini Arttırın

Jennifer Lopez diyeti için protein tüketiminizi sadece et ile sınırlandırmamalısınız. Et dışındaki doğal besinlerin yanı sıra protein tozlarının bazıları da oldukça destekleyicidir. Bu tarzda proteinler tüketmek tüm gün boyunca tok hissetmenizi ve kolaylıkla kas yapmanıza yardımcı olacaktır. Ancak eğer gün içerisinde spor yaparak, aldığınız bu proteinleri kullanmayacaksanız, kesinlikle ek protein takviyesi kullanmamanız gerekir.

4- Sağlıklı Abur Cuburlar Tüketin

Jennifer Lopez patates kızartması veya cipsi yerine meyve, salatalık ve domates tüketmeyi öneriyor. Bu sayede daha az kalori tüketir, daha az yağ depolar ve daha iyi hissedersiniz.

5- Kuruyemiş Tüketin

Fazla yağa sahip olmadan kıvrımlı bir vücuda sahip olmak için kuruyemiş tüketmelisiniz. Kuruyemişlerin içinde bol miktarda mineral, protein, sağlıklı yağlar, lif ve mineral bulunur. Enerji seviyenizi yüksek tutarlar ve sağlıklı yağlar da vücudunuzdaki iltihaplanmaları azalmaya yardımcı olur. Tüm bunların sonucunda da daha az stres yaparsınız.

6- Tuz ve Şeker Tüketiminizi Azaltın

Jennifer Lopez diyeti için tuz ve şeker tüketiminizi azaltmanız gerekiyor. Bu sayede fazladan kilo alımınızı önlemiş olursunuz. Salt vücutta su birikimine neden olur ve şeker is artık yeni sigara olarak biliniyor. Obez olmadan veya obezite ile ilişkili diğer hastalıkları yaşamadan önce şeker kullanımınızı sonlandırın. Şeker yerine bal gibi daha doğal ve sağlıklı alternatifleri tercih edebilirsiniz.

7- Ton Balığı Tüketin

Kıvrımlı şarkıcımız ton balığının çok etkili olduğunu söylüyor. İçinde bol miktarda omega 3 bulunduran bu yağsız protein deposu bedenimizi sağlıklı tuttuğu kadar saç, cilt ve tırnaklarımız için de çok faydalıdır.

8- Kendinizi Arada Bir Şımartın

Haftada bir sefer bir kurabiye veya bitter çikolata tüketerek kendinizi ödüllendirmekten korkmayın. Bu diyet tamamen denge ile ilgilidir. Ancak böyle bir ödülü kazanabilmeniz için düzenli olarak sağlıklı bir şekilde beslenmeli ve egzersiz yapmalısınız.

9- Günde 8 Saat Uyuyun

Sekiz saat uyumak Jennifer Lopez için vazgeçilmez bir kuralmış. Günlük yaktığı kalori miktarı ve yoğun egzersiz programı da bu süreyi mecbur koşuyor. Eğer çok aktif bir hayatınız yoksa bu süreyi 6-7 saate kadar indirebilirsiniz. Tansiyonumuzu dengeleyen, metabolizmamızı ve ruh halimizi iyileştiren, kötü düşüncelerden arındıran ve bedenimizi ve zihnimizi temizleyen bir süreç olduğu için uyku sağlıklı bir hayat için çok önemlidir.

Jennifer Lopez Diyeti Hakkında Yorumlarınız Neler?

Siz bu Jennifer Lopez diyeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazımızı Jennifer Lopez’in günlük beslenme programı hakkındaki verdiği bir röportajdan derledik. Aslında formda kalmak için şunu ye, bunu yeme gibi bir plana takılmaktansa doğru ve sağlıklı beslenmeyi tercih ediyor. Bu konudaki düşüncelerinizi duymayı iple çekiyoruz.

Jennifer Lopez diyeti nedir ve nasıl yapılır?