18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt Bakımıİyi bir makyaj temizliği nasıl yapılır? Hangi ürünler kullanılmalı?

İyi bir makyaj temizliği nasıl yapılır? Hangi ürünler kullanılmalı?

İçerikleri

Klasik makyaj temizleyiciler ve pamuk kullanmaktan bıktınız mı? Moda olan tekniklerden birine geçin ve cildinizi şaşırtın. Hassas veya reaktif bir cildiniz varsa pamuk cildinizi tahriş edebilir. Özellikle de tüm makyajınızı temizlemek için bir sürü disk pamuk gerektiğinde…

Neyse ki, gelişen endüstrinin çantasında artık birden fazla alternatif var ve cildi iyice temizlemek için yeni çözümlerde geliştirmeye de devam ediyor. Eski pamuklardan ve klasik makyaj temizleme losyonu klasiğinden çıkın. Yumuşaklığı ve cilde verilen zarardan kaçınmak için yenilikçi yolları size sunuyoruz.

Japon markası DHC temizleme yağı
Japon markası DHC temizleme yağı

Temizleme Yağı

Şuan en popüler yöntemle başlıyoruz: temizleme yağı. Batının pazarını istila etmiş olan bu olgunun farkına varmak için arama motorunuza bu iki kelimeyi yazmanız yeterli. Oldukça konsantre olan bu yumuşak formül kesinlikle cilde zarar vermez. Makyajın iyice temizlenmesi için sadece birkaç damlası yeterli. Uygulamaya geçmeden önce yüzünüzü nemlendirin ve ürünle hafif masaj yapın.

En temiz petrol saflığına sahip olan ve temizleme yağı konusunda öncü olan Japon markası DHC.

Lierac Köpük Kremi
Lierac Köpük Kremi

Köpük Kremi

Özellikle çok kuru ciltlerde cilt üzerinden uçması için yapılmış kremler çıktı. Bunlar çok kremsi ve oldukça da yoğundur. Su ile buluştuğunda ise köpüğe dönüşür ve makyaj aşamasında en iyi hidrasyon arayanları oldukça da memnun eder. Köpük krem alternatifleri oldukça fazla ancak size ilk önerimiz Lierac.

Sephora Makyaj Temizleme Eldiveni
Sephora Makyaj Temizleme Eldiveni

Eldiven

Cilt temizliğinde en iyi ve en ilginç seçeneklerden biridir. Mendillerden daha yumuşak ve ipeksi olan eldiven makyaj temizliği için taşıdığınız tüm teçhizat yükünden sizi kurtarır. Geleneksel bir çözüm kadarda iyidir. Yeteneklerini göstermek için yalnızca biraz suya ihtiyacı vardır. Sadece her kullanımdan sonra sabunla temizlemeniz gerekiyor. Mucize gibi bir çözüm.

Memnuniyet açısından tercih edilen mikrofiber marka Sephora’dır.

Nuxe temizleme jeli
Nuxe temizleme jeli

Jel

Duyular için gerçek mutluluk jel. Tazeliğe bağımlı olanlar için baştan çıkaran ultra erime dokusu ile jel temizleme jeli listemizde olmazsa olmazlar arasında. Cildi nemlendirdikten sonra parmaklarınızla jeli cildinize sürün ve hafifçe ovalayın.

Sevdiklerimiz arasında yer alan gül kokusu ile Nuxe temizleme jeli hem zarif hem de muhteşem kokuyor.