24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınGüzellik Sırlarıİstenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal kürler

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal kürler

İçerikleri

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanabilecek bir başka yöntemde Lazer Epilasyondur. Kalıcı olarak tüyleri giderdiği doğrudur fakat ne denli sağlıklı olduğuysa hala tartışma konusu! Ayrıca oldukça maliyetli olup seanslar halinde gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bütçesi uygun olan bireylerin başvurabileceği bir yöntemdir.

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın doğal yolları vardır. Pek çok bitki tüy dökücü, inceltici ve azaltıcı etkiye sahiptir. Bu konuyla ilgili uygulanabilecek ve maliyeti oldukça düşük olan doğal yöntemler vardır. Evde rahatlıkla hazırlanıp uygulanabilen bu yöntemlerin sağlığa hiç bir yan etkisi bulunmaz.

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler Neler?

Özellikle limon tüy dökücü yöntemlerde kullanılan önemli bir meyvedir. Bunun yanı sıra Rusların çoğunlukla kullandığı yöntem olan ceviz kabuğu kürü vardır. Ayrıca bal, tuz, sarımsak, nane gibi kolaylıkla bulunabilecek pek çok malzeme ile tüy dökücü kürler hazırlamak mümkündür.

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Ceviz Kabuğu Kürü

Yapımı ve uygulaması oldukça kolay bir kürdür. Ceviz kabukları kül olana kadar yakılır. Ardından bu küller bir kaba alınır ve üzerine yavaşca su eklenir ve karıştırıp 12 saat bekletilmelidir. Macun kıvamına gelmesi gerekir. Bu kıvamı aldıktan sonra istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere sürülür. Burada dikkat edilmnesi gereken karışımı sürmeden önce bölgedeki tüylerin alınmış olmasıdır. 30 dakika bekletildikten sonra bölge yıkanabilir. Bu kür 3 gün üst üste ve günde 3 defa uygulandıktan sonra 1 ay ara verilmelidir. Bu kısa süre zarfında bile tüylerde gözle görülür bir azalma olacaktır.

Tuz ve Limon Kürü

Vücudunuzda ne kadarlık bir bölgeye uygulayacaksanız göz kararı olarak o kadar limon sıkın ve içine tuz ekleyin. Krem kıvamına geldikten sonra önceden tüylerden arındırılmış olan bölgeye sürün. 3 gün boyunca bu kürü kıl köklerine uygulayın. 30 dakika bekletip durulayın. Bu işlem her ağda sonrası uygulanmalıdır. Bir kaç ay içerisinde tüylerde azalma görülecektir.

Zerdeçal ve Gül Suyu Kürü

Zerdeçalın bir çok derde deva olduğu bilinmektedir. Gül suyu ise doğal kozmetik ürünlerini tercih edenlerin vazgeçilmezidir. Bu iki harika ürün bir araya geldiğinde ise oldukça etkili bir tüy dökücü kür haline gelmektedirler. Toz halindeki zerdeçala gül suyu eklenir ve basit bir hamur elde edilir. Bu hamur istenmeyen tüylerden kurtulmanın doğal yöntemi olarak karşımıza çıkmakta. Tüylerden arındırılmış bölgeye ince bir şekilde sürülen hamurun burada kuruması gerekir. Ardından durulanarak temizlenir. Haftada 1 kere uygulamak yeterlidir.

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Bal ve Yoğurt Kürü

Özellikle yüz bölgesindeki tüylenme için uygulanır. 1 yemek kaşığı balın içine yoğurt ekleyin. Karıştırıp yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından şeker yardımıyla ovalayarak temizleyin ve en son durulayın.