20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerİstanbul’da Batı Nil virüsüne rastlandı

İstanbul’da Batı Nil virüsüne rastlandı

İçerikleri

İstanbul’un Avcılar semtinde Batı Nil Virüsü taşıyan dört kişi tespit edildi. Bu yılın temmuz ayında yapılan araştırmaya göre BNV adı verilen virüs farklı kişilerde tespit edildi. Bu virüs genelde sivrisinek sokmasıyla birlikte vücuda yerleşmektedir. Nadiren de olsa ölüme neden olan bu vaka için tüm detayları yazdık. İşte detaylar…

BNV Ölüme Neden Olabiliyor

Batı Nil virüsü olarak bilinen ve sivrisinek ısırması ile bulaşan bu virüs İstanbul’da dört farklı kişide tespit edildi. Geçtiğimiz temmuz ayında Sağlık bakanlığı tarafından tespit edilen bu virüs için uyarı yapıldı. Bu virüsün genelde kuş göçleriyle birlikte yayıldığı ifade edildi. Aynı zamanda yaz ve sonbahar aylarında daha sık görüldüğü de belirtildi. Sivrisineklerin kuşlardan beslenerek aldığı virüsü insanlara bulaştırdığı ortaya çıktı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü BNV tespitinin ardından gerekli önlemleri almak üzere harekete geçildiğini duyurdu. Gerekli tedaviler için ilgili kurumlar ile iş birliği yapılıyor.

Türkiye’de Daha Önce De Görülmüştü

Batı Nil Virüsü daha önce ilk kez 2010 yıllarında Türkiye’de tespit edilmişti. Bu virüsün kuluçka süresi yaklaşık 2 haftadır. Yani sivrisinek sizi ısırdığından ilk aşamada hiçbir belirti ile karşılaşmazsınız. Ancak kuluçka döneminin ardından bulantı, kusma, baş ağrısı, ciltte dökülme ve benzeri şikayetler ile kendisini belli eder. Hastalığın belirli bir tedavisi yoktur. Destek tedavi yöntemi ile bir haftada tedavi edilebilir. Genelde Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika tarafında görülen Batı Nil Virüsü ülkemize kadar dolaylı yollar ile ulaşıyor. Yetkililer yaz ve sonbahar aylarında daha fazla dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulundu. Sivrisinek ısırmalarını kesinlikle hafife almayıp ilk belirtide hastaneye başvurmanız öneriliyor.