18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBir daha asla ıslak mendil kullanmak istemeyeceksiniz!

Bir daha asla ıslak mendil kullanmak istemeyeceksiniz!

Islak mendiller hayatımızı çok kolaylaştırdı. Taşıması ve kullanımı kolay, en iyi hijyen ortağımız olduklarında farkına bile varmadık. Islak mendil hakkında bu gerçeği öğrendiğinizde bir daha kullanmaya cesaret edemeyeceksiniz!, 

İçerikleri

Elinizi çantanıza attığınızda muhtemelen ilk bulduğunuz şeylerden biridir ıslak mendil. Bunlar bazen “bebek” mendili olarak da satışa sunulur. Bu mendiller hijyen için olsa da hakkındaki gerçekleri öğrendiğinizde, kullanmadan önce bir kez daha düşüneceksiniz!

Araştırmalar, uzun zamandır ıslak/bebek mendillerinin zararsız olduğunu savunuyor. Ancak tek bir araştırma var ki ıslak mendil içindeki bir maddenin sağlığa oldukça zarar verici olduğunu öne sürüyor. Connecticut Tıp Üniversite’sinden dermotoloji ve pediyatri uzmanı Dr. Mary Wu Chang, yüzünde ciddi derecede yaralar oluşan 8 yaşındaki bir kızı araştırmaya aldıktan sonra bu mendillerin zararını araştırmaya başladı.

Sonuç; ıslak mendillerin içinde bulunan ve cilde zarar veren methylisothiazolinone maddesi…

islak mendil kullanmak istemeyeceksiniz 2 Bir daha asla ıslak mendil kullanmak istemeyeceksiniz!

Bebeklere ve Çocuklara Islak Mendil Kullanırken İki Kere Düşünün!

Dr. Chang aynı reaksiyonu birden fazla çocukta gözlemlemeye başlayınca bu konunun üstüne gitmeye karar veriyor. Nitekim ortaya çıkıyor ki birçok çocuğun bu maddeye karşı ciddi alerjisi var. Öyle ki birçok markanın ıslak mendili üretimi mevcut ve sizler de temizlik amaçlı bu mendillerden faydalanıyorsunuz…

Bebeklerde görülen döküntü şikayetleri sorunu, Flinders Medical Center’daki (Adelaide, Avustralya) bilim adamları tarafından gözlemlendi. Bu sorun çocuklarda egzama görülme sıklığını önemli ölçüde artırdı. Ellerde, yüz ve kalçalarda yaygın şekilde döküntü görüldü.

Islak Mendiller Alerjik Reaksiyonları Kronikleştiriyor

Bilim adamları, büyük alerjik reaksiyonların kronik hale geldiğini, bunun nedeninin ise, ıslak mendillerde bulunan methylisothiazolinone olduğunu tespit etmişlerdir. Dermatolog Dr. Ellen Frankel, aileleri daha dikkatli olmaya davet ediyor. Islak mendil almadan ya da kullanmadan içindeki maddelere bakmanız gerektiğini söylüyor. Eğer içinde ‘methylisothiazolinone‘ maddesi bulunuyorsa bu ürünleri tamamen kesmeniz gerektiğini öneriyor. Artık şirketler aktif olarak bu zararlı koruyucu ile değiştirilebilecek doğal bir bileşen arıyorlar.

Islak Mendiller Ham Petrol Ürünleri İçeriyor

Evet, ıslak mendiller hayat kurtarıyor ancak çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atmaya değecek kadar değil. Birçok ıslak mendil, sadece methylisothiazolinone değil, şirketler tarafından saklanmaya çalışılan parfümlerle de dolu. Bu parfümlerin ana maddesi genellikle ham petrolden elde ediliyor. Bu da deri, solunum, beyin ve göz hastalıklarına neden oluyor. Araştırmalar gösteriyor ki, fazla parfüme maruz kalan çocuklar astımla mücadele ediyor.

Islak Mendiller Kötü Toksik Kimyasallar İçeriyor

Reuters tarafından hazırlanan bir rapor, ıslak mendillerin rahatsız edici yerlerde kızarıklığa neden olabileceğini iddia etti. Başka bir raporda, anüsünün çevresinde kızarıklık olan, aylarca yürüyemeyecek kadar kötü ve ağrılı olan bir adam örneği verildi. Bu mendillerin bazıları, cilde zarar verebilecek MCI (metilkloroizotiazolinon) içerir.

İnsan cildiyle, özellikle de bebeklerin ve küçük çocukların cildiyle temas etmemesi gereken koruyucular ve kokular içeren bazı bebek bezlerinin olduğunu bilseydiniz şok olurdunuz.

Islak Mendiller Bakterileri Yayıyor

Aynı ıslak mendiller birden fazla yüzeyi temizlemek için kullanıldığında, bakterileri yok etmek yerine sadece yayarlar. Cardiff Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, konu bakterileri öldürmek olduğunda ıslak mendillerin büyük değişkenlik gösterdiğini ve bu da eski güzel sabun ve suyu çok daha iyi bir seçim haline getirdiğini buldu.

Bir daha asla ıslak mendil kullanmak istemeyeceksiniz!