Ana SayfaHaberlerİnönü Üniversitesi “Karaciğer Nakli” Guinness Rekor Denemesi

İnönü Üniversitesi “Karaciğer Nakli” Guinness Rekor Denemesi

İçerikleri

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek amacıyla eş zamanlı olarak 5 hastaya karaciğer nakli başladı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “5 kişiye karaciğer nakil işlemi yapacağız ve 5 kişi de verici olmasından dolayı 10 ameliyathanede aynı anda ameliyat gerçekleştireceğiz. Malatya noterimiz tüm kişilerin kim kontrollerini yaparak tespitte bulundu. Uluslararası şahitlik yapacak olan çok kıymetli hocalarımızda burada hazır bulunuyorlar.” açıklamasını yaptı.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek amacıyla eş zamanlı olarak 5 hastaya karaciğer nakli başladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün önünde ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrahlarla birlikte bir basın açıklamasında bulundu. Yaptığı açıklamada, hem ülkemiz için hem de üniversitesi için önemli bir gelişme yaşadıklarını anlattı.

İnönü Üniversitesi 2002 yılından itibaren Prof. Dr. Sezai Yılmaz liderliğinde toplam 2 bin 500 hastanın üzerinde karaciğer naklini başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Kızılay, “Bizim büyük bir karaciğer nakli yapabilecek ekibimiz, ailemiz bulunmakta. Biz bu başarımızı ülke gündemine taşımak adına 5 canlı vericiden karaciğer nakli gerçekleştireceğiz. 5 alıcı, 5 verici de olmak üzere toplamda 10 ameliyathanede gerçekleştireceğiz ameliyatı. Malatya noterimiz tüm kişilerin kim kontrollerini yaparak tespitte bulundu. Uluslararası şahitlik yapacak olan çok kıymetli hocalarımızda burada hazır bulunuyorlar.” diyerek konuştu.

Türkiye İçin Çok Önemli Bir Gün

Uluslararası şahitler arasında bulunan ABD’de bulunan Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, bugünün Türki için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

“yapılacak olan bu ameliyat Türkiye’de gerçekleştirilen ameliyatların ne derece başarı ile yapıldığının da bir kanıtı olacak. Gerçekleştirilecek olan bu ameliyat sadece Türkiye için değil tüm dünya içinde önemli olduğunu düşünüyorum.”