22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkİlaç kilo aldırır mı? Hangi ilaçlar kilo aldırır?

İlaç kilo aldırır mı? Hangi ilaçlar kilo aldırır?

İçerikleri

Bazı ilaçların kilo yaptığı uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Peki, ne yapmanız gerekir. İlaçları nasıl tüketmelisiniz. Bunlar hakkında bilgisi olan çok azdır. Bilinçsiz ilaç kullanımı birçok hastalığında habercisidir. Uzmanların önerdiği şekilde kullanılmalıdır. İlaç içmeden önceki halinizle, ilaç içtikten sonra ki haliniz arasında kilo farkı varsa doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca bu ilaçları kullanırken düzenli beslenmenize ve egzersizlerinizi ihmal etmeyiniz.

Depresyon ilaçlarının bazıları yan etkisi iştah acıcıdır. Bu da doğrudan sizin kalıcı kilo almanızı sağlayacaktır. İlaç kullanmaya kendiniz karar vermeyin. Mutlaka uzman tarafından belirlenmesi gerekir. İlacın yan etkileri olduğunda uzmanınıza haberdar edin.

İdrar sökücü ilaçlar susuzluk hissi verir. Beyin de susadığını tam olarak algılayamadığından yemek yeme ihtiyacı duyar buda kilo almanız artırır.

Şeker hastalarının kullandığı ilaçlar kilo artışına neden olur. Şeker hastalarının kullandığı insilün ilaçları vücuttaki yağlanmayı artırır. Şeker hastaları şekerli yiyecek ve şekerli içecek tüketimini en aza indirilmelidir.

Ağrı kesicilerin bazıları midede eridiği için midede hissizlik etkisi kişiye yemeğe yöneltebiliyor. Böyle durumlarda ilacı doktorunuzun da uyardığı gibi mutlaka tok karnına kullanılmalıdır.

Bunların yanı sıra; doğum kontrol hapları, kalp ve tansiyon hapları da kilo almanıza neden olur.